Witam, mam taki problem otóż zainstalowałem program iBlueNova, po instalacji tego programu Cydia przestała działać prawidłowo, nic w niej nie ma, nie pokazuje żadnych plików, nie da się nic wyszukać, coś się namieszało. Instalowałem również program Ringtones przez iFile, wywaliło jakiś błąd, teraz w Cydii zaraz po włączeniu ładuje coś i mam napis: The package needs to be reinstalled but can't find an archive for it. Możliwe, że problem tkwi w tym Ringtones, zostały gdzieś jakieś pliki po nieudanej instalacji i zalegają dokuczając Cydii. I tu pytanie - gdzie mogą się znajdować te pliki? W folderze Applications dla Cydii nie ma folderu z tym programem, iBlueNova usunąłem właśnie w ten sposób, a tego nie mogę gdyż nie wiem gdzie znajdują się pozostałości po tym g**nie, które mi uwaliło Cydie...
Proszę o pomoc i z góry dziękuje. Narazie nie robię restore, bo raczej wole żeby to było ostatecznością, myśle, że da się jakoś to naprawić.
Pozdrawiam

Cydia uruchamia się i jest pusta, nie wyświetla nawet repotytoriów
Started by
fiooletowy
, 28 Oct 2011 02:09
8 replies to this topic
Posted 28 October 2011 - 02:09
Posted 28 October 2011 - 14:26
Ten błąd oznacza: Pakiet należy zainstalować ponownie ale nie można znaleźć jego archiwum. Cydia ci całkiem padła, ostateczny krok: Restore i na przyszłość: Instaluj tylko potrzebne ci rzeczy

Posted 28 October 2011 - 16:44
Tylko, że ta informacja tyczy się programu Ringtones, nie wyświetla mi również shsh
Nie uśmiecha mi się zbytnio robić Restore, mam mase gier i programów
Nie ma jakiegoś innego sposobu?

Posted 28 October 2011 - 17:08
Nie tak dawno temu widziałem na forum temat o tym jak naprawić cydię. Trzeba było w każdym razie za pomocą komputera dostać się do plików systemowych iPhone'a. Spróbuję znaleźć ten temat i wysłać Ci odnośnik, jednak nic nie obiecuję.
Posted 28 October 2011 - 17:34
Super by było, czekam na odzew

Posted 28 October 2011 - 18:25
Repotytoriów : D
Posted 28 October 2011 - 18:47
Super by było, czekam na odzew
Nie czekamy tylko szukamy na własną rękę w końcu nie my mamy problem

Posted 29 October 2011 - 07:58
Homer nie ma co się śmiać bez celu, a co do powyższej wypowiedzi szukałem już sam, instalacja Cydii na nowo nic nie pomaga, chyba pozostaje tylko Restore...
Posted 06 February 2012 - 17:05
Temat < 6 miesięcy, więc :
robie jb na touchu 3G
i poszlo bez problemow
wchodze w cydie, nic nie mam czyli restore,
ale stwiedzialem
robie jb tak jak jest bez restore jeszcze raz
najwyzej sie zepsuje i wtedy odtworze
no i robie jb
wywala errory w tym terminalu na ipodzie
ze nie moze znalezc softu itd
podpinam do itunes
i blad -9808
juz na minusie mi bledy wyskakuja
to chce wejsc w dfu
trzymam te guziki
ale zle dfu odpalilem i bylo samo jabluszko minute a potem ipod normalnie sie nagle odpalil z zawartoscia cydii
przepraszam za język ale ogolnie pisalem to wczesniej do kolegi i postanowilem tu skopiowac ;p

1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users