Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Cydia uruchamia się i jest pusta, nie wyświetla nawet repotytoriów

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
8 odpowiedzi w tym temacie

#1 fiooletowy

fiooletowy
  • 17 postów

Napisano 28 października 2011 - 02:09

Witam, mam taki problem otóż zainstalowałem program iBlueNova, po instalacji tego programu Cydia przestała działać prawidłowo, nic w niej nie ma, nie pokazuje żadnych plików, nie da się nic wyszukać, coś się namieszało. Instalowałem również program Ringtones przez iFile, wywaliło jakiś błąd, teraz w Cydii zaraz po włączeniu ładuje coś i mam napis: The package needs to be reinstalled but can't find an archive for it. Możliwe, że problem tkwi w tym Ringtones, zostały gdzieś jakieś pliki po nieudanej instalacji i zalegają dokuczając Cydii. I tu pytanie - gdzie mogą się znajdować te pliki? W folderze Applications dla Cydii nie ma folderu z tym programem, iBlueNova usunąłem właśnie w ten sposób, a tego nie mogę gdyż nie wiem gdzie znajdują się pozostałości po tym g**nie, które mi uwaliło Cydie... Proszę o pomoc i z góry dziękuje. Narazie nie robię restore, bo raczej wole żeby to było ostatecznością, myśle, że da się jakoś to naprawić. Pozdrawiam

#2 gabir112

gabir112
  • 63 postów

Napisano 28 października 2011 - 14:26

Ten błąd oznacza: Pakiet należy zainstalować ponownie ale nie można znaleźć jego archiwum. Cydia ci całkiem padła, ostateczny krok: Restore i na przyszłość: Instaluj tylko potrzebne ci rzeczy ;)

#3 fiooletowy

fiooletowy
  • 17 postów

Napisano 28 października 2011 - 16:44

Tylko, że ta informacja tyczy się programu Ringtones, nie wyświetla mi również shsh :( Nie uśmiecha mi się zbytnio robić Restore, mam mase gier i programów :( Nie ma jakiegoś innego sposobu?

#4 Piotrekx

Piotrekx
  • 47 postów

Napisano 28 października 2011 - 17:08

Nie tak dawno temu widziałem na forum temat o tym jak naprawić cydię. Trzeba było w każdym razie za pomocą komputera dostać się do plików systemowych iPhone'a. Spróbuję znaleźć ten temat i wysłać Ci odnośnik, jednak nic nie obiecuję.

#5 fiooletowy

fiooletowy
  • 17 postów

Napisano 28 października 2011 - 17:34

Super by było, czekam na odzew :)

#6 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 28 października 2011 - 18:25

Repotytoriów : D

#7 majkool

majkool
  • 4 385 postów
  • SkądPolice

Napisano 28 października 2011 - 18:47

Super by było, czekam na odzew :)

Nie czekamy tylko szukamy na własną rękę w końcu nie my mamy problem :)

#8 fiooletowy

fiooletowy
  • 17 postów

Napisano 29 października 2011 - 07:58

Homer nie ma co się śmiać bez celu, a co do powyższej wypowiedzi szukałem już sam, instalacja Cydii na nowo nic nie pomaga, chyba pozostaje tylko Restore...

#9 xCHERRYx

xCHERRYx
  • 217 postów

Napisano 06 lutego 2012 - 17:05

Temat < 6 miesięcy, więc : robie jb na touchu 3G i poszlo bez problemow wchodze w cydie, nic nie mam czyli restore, ale stwiedzialem robie jb tak jak jest bez restore jeszcze raz najwyzej sie zepsuje i wtedy odtworze no i robie jb wywala errory w tym terminalu na ipodzie ze nie moze znalezc softu itd podpinam do itunes i blad -9808 juz na minusie mi bledy wyskakuja to chce wejsc w dfu trzymam te guziki ale zle dfu odpalilem i bylo samo jabluszko minute a potem ipod normalnie sie nagle odpalil z zawartoscia cydii :D przepraszam za język ale ogolnie pisalem to wczesniej do kolegi i postanowilem tu skopiowac ;p

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych