Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone 3Gs vs. iPod Touch 4.

• Zamknięty Temat jest zamknięty
11 odpowiedzi w tym temacie

#1 smithinger44

smithinger44
  • 64 postów

Napisano 27 października 2011 - 14:27

Cześć. Mam zamiar kupić sobie jedno z wymienionych urządzonek z iOSem. Tylko, które lepsze? Podobno ceny internetu od Operatora są dość duże(50 zł za 1GB danych miesięcznie chyba), a ja zbytnio nie potrzebuję tego. Korzystam raczej z WiFi(Przyzwyczajenie po PSP). iPod jest szybszy, ale co jeszcze ma czego 3Gs nie ma(Na pewno u mnie w scool nikt nie ma iPoda 4(Mają 3Gs iPhone), ale to taki szczegół). Dzięki za pomoc.

#2 Lokria

Lokria
  • 6 278 postów
  • SkądŁódź

Napisano 27 października 2011 - 14:31

A potrzebujesz telefonu czy nie ? Co do internetu u operatora to odśwież wiedzę - za 2GB na miesiąc płacę 20 zł. Na pewno ma Retinę której nie ma 3gs.

#3 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 27 października 2011 - 14:43

No jak nikt w szkole nie ma iPod'a 4G to bierz go koniecznie, posikają sie. Internet można mieć zupełnie za darmo z aero2 po 3G. @Lokria Miałem na iP 3G taką tapetke jak Ty w avatarze :)

#4 Lokria

Lokria
  • 6 278 postów
  • SkądŁódź

Napisano 27 października 2011 - 14:47

@Homer tak wiem mało oryginalna i nie na czasie, ale jakoś przeżyje :) Do autora wątku: będziesz szkolną gwiazdą, a na poważnie wybierz urządzenie które ma Tobie służyć, a nie jedynie coś dla szpanu, czy jak to się tam teraz mówi.

#5 smithinger44

smithinger44
  • 64 postów

Napisano 27 października 2011 - 15:03

:D Te wasze pogaduchy:) To nie ma być dla szpanu, tylko dla mnie. O szkole napisałem tak po drodze wypadku. Możecie mi jeszcze przytoczyć czym się różnią sprzętowo(oprócz Ekranu). Chodzi mi bardziej o bebechy. Co za aero2(Czy aera) Ciekawe. No to koledzy zrobiliście mi narazie jeszcze większy problem. Co do fona. To nie potrzebuję iPhona, żeby móc rozsyłać po świecie walenie. Choć przydał, by się. Jak miałem przez chwilę 3G to była bardzo ładna jakość rozmów. Lepiej niż na moim starym, poczciwym Sonykiem W205.(Idę z duchem Microsoftu"Wymień swoją starą na nową"(Internet Explorer))

#6 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 27 października 2011 - 15:29

PDAcomparer | PDAdb.net - Smartphone, Tablet, Netbook, PDA, PNA & Mobile Device Specifications Database

Aero2 Sp. z o.o.

W skrócie o aero2:
Sprawdzasz czy masz zgodne urządzenie z umts 900Mhz lub lte 2100
Kserujesz dowód osobisty (może być babci)
Wypełniasz formularz z ich strony
Wpłacasz 20 zł na podany nr konta i ewentualnie 7zl na wysylke jesli nie mieszkasz w wawie
Wysyłasz dokumenty na podany adres
Czekasz około miesiąca na kartę sim
Korzystasz przez 3 lata z nieograniczonego, darmowego neta :)

#7 528eae9968

528eae9968
  • 7 222 postów
Napisano 27 października 2011 - 15:44

To tak jak byś się zapytał czy lepiej kupić pralkę czy zmywarkę :D Ceny proszku są drogie... A w szkole pralki mają a zmywarek nie ale to taki szczegół :-P

#8 smithinger44

smithinger44
  • 64 postów

Napisano 27 października 2011 - 17:43

No dobra. Jedyny mankament to 200 Mhz mniej na procku. Jak ma się to do gier?(I do iOs 5?)

Jeżeli jest wystarczający to wziąłbym go i to Aero:)(Zatrważająco szeroki zasięg jak za darmowy net).

---------- Wpis dodano o 18:43 ---------- Poprzedni wpis dodano o 18:31 ----------

iPod Touch 4g Vs iPhone 3gs - YouTube
Kurde, jak teraz oglądam "Comparision" to wygląda to strasznie. W tym wypadku iPod jest 2 razy lepszy. Tylko ten internet:(

Mój kumpel ma blueconnecta(Chyba) którego podłącza do PC, ma na nim neta i do tego urządzonko rozsyła mu WiFi. Nie ma czegoś takiego ale na zewnątrz?(zeby rozsyłało WiFi bez PC)?

#9 iBook

iBook
  • 580 postów

Napisano 27 października 2011 - 18:12

Mój kumpel ma blueconnecta(Chyba) którego podłącza do PC, ma na nim neta i do tego urządzonko rozsyła mu WiFi. Nie ma czegoś takiego ale na zewnątrz?(zeby rozsyłało WiFi bez PC)?

Jest. Na przykład to

#10 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 27 października 2011 - 18:13

Jest, ruter Mi-Fi. Sam na takiego poluje (właśnie, żeby aero sobie udostępniać do lapka, iPad i Nexus'a). Tylko dziadostwo drogie, 400zl...

#11 smithinger44

smithinger44
  • 64 postów

Napisano 28 października 2011 - 06:31

Super... Zauważ, że iPhone 4 kosztuje 2300(ok.), a iPod 4 ok. 1000-1300zł(ok.). Dolicz do iPoda 400zł i wychodzisz na + :) To wezmę iPoda i wycisnę od rodzinki jeszcze 400zł na to urządzonko. Dzięki.

#12 Lokria

Lokria
  • 6 278 postów
  • SkądŁódź

Napisano 28 października 2011 - 07:44

Autor dokonał wyboru zamykam.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych