Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

'Brak Sieci' utrzymuje się po stracie zasięgu

• Please log in to reply
97 replies to this topic

#76 Lokria

Lokria
  • 6278 posts
  • SkądŁódź

Posted 20 January 2012 - 11:36

Czy jest możliwość zmiany softa z IOS 5.0.1 na 5.0.0?

Bez pilików shsh nie ma takiej możliwości.

#77 nismo

nismo
  • 5 posts

Posted 20 January 2012 - 15:09

Super telefon tylko nie można dzwonić ani odbierać połączeń! Nie polecam aktualizować do wersji 5.0.1. Aż strach pomyśleć co będzie w kolejnych aktualizacjach dla tego jakże "udanego" produktu Apple.

#78 mruzonka

mruzonka
  • 6 posts

Posted 24 January 2012 - 18:24

Ponoć problem zaczął się w 5.0 dlatego wypuścili 5.01 ale on też nie rozwiązuje problemu. Mój po serwisie nie działa niestety...zobaczymy co zrobi z nim T- Mobile - ogólnie dawno nie byłam tak rozczarowana jest jestem przy iphonie 4s.
A co do downgradu nie da się po aktualizacji do 5.01 przejść na 5.0 tak mi powiedzieli w Apple - czy to nie piękne???

---------- Wpis dodano o 18:24 ---------- Poprzedni wpis dodano o 18:22 ----------

A gdzie je mogę znaleźć? Robię częsty back up ale nie mogę znaleźć takich plików.

#79 emstar

emstar
  • 18 posts

Posted 26 January 2012 - 22:24

Ponoć problem zaczął się w 5.0 dlatego wypuścili 5.01 ale on też nie rozwiązuje problemu. Mój po serwisie nie działa niestety...zobaczymy co zrobi z nim T- Mobile - ogólnie dawno nie byłam tak rozczarowana jest jestem przy iphonie 4s.
A co do downgradu nie da się po aktualizacji do 5.01 przejść na 5.0 tak mi powiedzieli w Apple - czy to nie piękne???

---------- Wpis dodano o 18:24 ---------- Poprzedni wpis dodano o 18:22 ----------

A gdzie je mogę znaleźć? Robię częsty back up ale nie mogę znaleźć takich plików.

Pliki shsh mozan wysłac na serwer saurika tylko jak się ma Jb cydie i odpowiednią wersje softu.

Ponoć problem z siecia pojawiał się także na 5.0 przed wypuszczeniem 5.0.1 który defacto pogorszył sprawę.
Cała historia bateri i problemu z siecią wiąże się na pewno z modemem i dwoma antenami, wczesniej na 5.0 telefon czesto zmienial sieci i przełączał i dlatego żarł baterie na siłę probójąc utzymywac 3g (pod to denne siri).
Ja w akcie desperacji wysłałem mojego 4s do autoryzowanego serwisu z nadmieniniem że zadne restore ani updaty nie pomogły i z tego co zrozumiałem serwis czeka już na nowy telefon, mam nadzieje że tym razem trafię lepiej. Mam w rodzinie conajmniej 2 osoby które owszem potwierdzają że kilka razy na chwile zniknęła sieć ale telefony normalnie funkcjonują bez takich cyrków, wyłaczania 3g i innych opcji. WNIOSEK: są lepsze i gorsze modele 4s`a jedne wybitnie nie działają (tak jak mój) w innych prawie nie ma tego problemu...

#80 dyndas

dyndas
  • 4424 posts

Posted 27 January 2012 - 16:36

SHSH nie wystarczy żeby odtworzyć oprogramowanie 5.x i nie ma na razie na to sposobu.

#81 Gość_betono_*

Gość_betono_*

Posted 27 January 2012 - 16:48

moj 4s zzeral baterie jak dziki w sieci Play, w Orange bylo lepiej. a teraz w Szwecji w roamingu juz 4 dni dziala i nadal ma ze 20% baterii. Wylaczylem dane po sieci komorkowej (ze wzgledu na roaming) wiec to chyba pakiet i konfiguracja sieci a nie konkretny egzemplarz moim zdaniem. Tutaj tez sie przelacza 2g/3g i uzywam normalnie WIFI, lokalizacji itd a i tak jest wporzo.

#82 binkosv99

binkosv99
  • 1 posts

Posted 02 February 2012 - 12:19

Witam! Jestem na tym forum nowym użytkownikiem, ale mam podobny problem. Jestem posiadaczem iPhone'a 4 wersja systemu 5.0.1 iPhone ma zasięg tylko po włączeniu, a po kilkunastu sekundach go traci. Dodam, że jest bez SIM-locka. Używam go w sieci T-Mobile z kartą MICRO-SIM.

#83 emstar

emstar
  • 18 posts

Posted 29 February 2012 - 19:16

Pliki shsh mozan wysłac na serwer saurika tylko jak się ma Jb cydie i odpowiednią wersje softu.

Ponoć problem z siecia pojawiał się także na 5.0 przed wypuszczeniem 5.0.1 który defacto pogorszył sprawę.
Cała historia bateri i problemu z siecią wiąże się na pewno z modemem i dwoma antenami, wczesniej na 5.0 telefon czesto zmienial sieci i przełączał i dlatego żarł baterie na siłę probójąc utzymywac 3g (pod to denne siri).
Ja w akcie desperacji wysłałem mojego 4s do autoryzowanego serwisu z nadmieniniem że zadne restore ani updaty nie pomogły i z tego co zrozumiałem serwis czeka już na nowy telefon, mam nadzieje że tym razem trafię lepiej. Mam w rodzinie conajmniej 2 osoby które owszem potwierdzają że kilka razy na chwile zniknęła sieć ale telefony normalnie funkcjonują bez takich cyrków, wyłaczania 3g i innych opcji. WNIOSEK: są lepsze i gorsze modele 4s`a jedne wybitnie nie działają (tak jak mój) w innych prawie nie ma tego problemu...

Witam wszystkich. Miesiąc temu z serwisu przyszedł nowy 4s z wgranym 5.0.1 z końcówką A, data produkcji telefonu 2 week 2012 więc połowa stycznia. Telefon działa bez jakiegokolwiek problemu! Oczywiście na sofcie 5.0.1. Po przeczytaniu tysiąca topików z neta dochodze do wniosku że częśc 4s ma jakiś problem hardware`u i nie daje rady z dwoma antenami itp. A apple milczy i twierdzi że 5.1 załatwi sprawę chociaż niektórzy uzywający 5.1 beta 3 też mówią o tym problemie!!
Stronę wcześniej niejaki barteku piał o kiepskim serwisie iphona w polsce: moj telefon był z francji, zadzwoniłem do MIK radom i tydzień poźniej miałem nowy telefon, gwarancja odbyła się na podstawie numeru seryjnego. W zgłoszeniu tak telefonicznym opisałem dokładnie problem a także napisałem że restore, zerowanie ustawień i inne triki nie dają rezultatu. Bardzo dobry serwis!

#84 karooluss

karooluss
  • 108 posts

Posted 02 March 2012 - 12:03

U mnie od jakiegoś czasu też coś zaczęło szwankować na GEVEY simie, wcześniej przez miesiąc zapomniałem że moj ip4 ma simlocka. Dodam że mam ios 5.0.1 na bb 4.01.10. Od jakiegoś czasu zasięg potrafi nagle zniknąć, potem Szukam i wyskakuje ekran powitalny Geveya , tak jakby restartował się moduł GSM. Często dzieje się to podczas uzywania programów z Cydii. Jak uleczyć ?

#85 bbmteam

bbmteam
  • 20 posts

Posted 03 March 2012 - 17:32

moj iphone 4S jest z 3 tyg 2012 i mam oprogramowanie z koncowka A, pochodzi z serii DN, i ma taki problem ze potrafi zejść z 5 kresek E do braku sieci podczas złapania go (bez jakiegoś ściskania) tak jak w death gripie, nie wspominając już o spadku zasięgu z 3G. Zastanawiam się czy jest spowodowane wadą mojego egzemplarza czy jakimiś problemami software ;/ wyszukiwanie zasięgu po komunikacie "brak sieci" też jest powolne i denerwuje. Nie wiem czy ktoś z was wyłączył 3G i problem pozostał czy się coś poprawiło?

#86 karooluss

karooluss
  • 108 posts

Posted 06 March 2012 - 09:31

U mnie od jakiegoś czasu też coś zaczęło szwankować na GEVEY simie, wcześniej przez miesiąc zapomniałem że moj ip4 ma simlocka. Dodam że mam ios 5.0.1 na bb 4.01.10. Od jakiegoś czasu zasięg potrafi nagle zniknąć, potem Szukam i wyskakuje ekran powitalny Geveya , tak jakby restartował się moduł GSM. Często dzieje się to podczas uzywania programów z Cydii. Jak uleczyć ?

Zauwazyłem ze zasieg sie "restartuje" np jak w ifile instaluje cos installerem

#87 ducze998

ducze998
  • 37 posts

Posted 08 March 2012 - 14:53

no i czekałem z utęsknieniem na 5.1 i co ...? i g.... nic nie pomogło wciąż restartuje się radio, wciąż problemy z zasięgiem... Czy macie jakis pomysł na to?

#88 www007

www007
  • 408 posts
  • SkądPoznań

Posted 08 March 2012 - 15:05

to samo, liczyłem że problem z zasięgiem zniknie, dzisiaj 3 razy restartowałem telefon.

#89 bbmteam

bbmteam
  • 20 posts

Posted 08 March 2012 - 15:15

Panowie a czym wam sie objawia ten problem z zasiegiem ? po zrobieniu death gripa czy jak ? i w jakiej sieci macie swoje iphony ?

#90 www007

www007
  • 408 posts
  • SkądPoznań

Posted 08 March 2012 - 15:21

Panowie a czym wam sie objawia ten problem z zasiegiem ? po zrobieniu death gripa czy jak ? i w jakiej sieci macie swoje iphony ?

Mam bumper, telefon z ery, objawia się tym że przy słabym zasięgu 1,2 kreski telefon gubi zasięg, to jest ok każdy telefon czasem gubi, ale już sam nie wyszukuje sieci, pokazuje napis brak zasiegu i koniec. Mogę podjechać pod stację bazową, a nadal tak będzie, nie pomoga włączenie na chwile trybu samolotowego, muszę zrestartować telefon. Problem pojawił się jesienią, nie pamiętam czy po aktualizacji do 5.0 czy 5.0.1.

#91 bbmteam

bbmteam
  • 20 posts

Posted 08 March 2012 - 15:35

hmm ja mam w orange i podczas death gripu ma problemy ale w miejscach gdzie zasieg niby pokazuje 5 kresek ale jest slaby ;/ wydaje mi sie ze to zalezy od sieci do nadajnika mam kawalek, pomysle wlasnie jeszcze nad zakupem bumpera i zobaczymy co bedzie dalej... a co do wyszukiwania to jak wracam do domu i przychodze z garazu w ktorym nie ma zasiegu to czasem lapie odrazu a niekiedy trzeba cwiczyc zeby pokazaly sie kreski...

#92 ducze998

ducze998
  • 37 posts

Posted 08 March 2012 - 16:44

Po pprzejsciu w strefe słabego zasięgu gdy telefon zmienia 3G na E zrywa połączenie z nadajnikami i bardzo często nie odzyskuje go. Problem jest na tyle poważny, że często nawet gdy mamy zasięg dodzwonienie się na i z telefonu jest niemożliwe. Telefon w Plusie. Problem po przejściu na system 5.0 w moim przypadku. Chyba pora kupic nowy telefon... bo jest to mega wkurzające.

#93 karooluss

karooluss
  • 108 posts

Posted 09 March 2012 - 20:25

Ja zauważyłem , że u mnie jak iphone złapie laga, zamysli się za długo zasięg spada do jednej kreski, potem szuka...brak sieci... szuka i wyskakuje mi ekran powitalny gevey sima czyli tak jakby radio się restartowało

#94 Mirko791

Mirko791
  • 4558 posts
  • SkądJaworzno

Posted 09 March 2012 - 20:29

Po pprzejsciu w strefe słabego zasięgu gdy telefon zmienia 3G na E zrywa połączenie z nadajnikami i bardzo często nie odzyskuje go. Problem jest na tyle poważny, że często nawet gdy mamy zasięg dodzwonienie się na i z telefonu jest niemożliwe. Telefon w Plusie. Problem po przejściu na system 5.0 w moim przypadku.
Chyba pora kupic nowy telefon... bo jest to mega wkurzające.

Wyłączyłeś 3g?

#95 czacha11

czacha11
  • 291 posts

Posted 09 March 2012 - 20:33

czy BB 6.15.00 moze miec cos wspolnego z szybko znikajacym zasiegiem?

#96 ducze998

ducze998
  • 37 posts

Posted 12 March 2012 - 09:37

nie raz nie dwa... teraz poprawilo sie o tyle ze nawet przy zasiegu E mozna wykonac polaczenie wczesnie gdy wypadalem poza 3G telefon byl bezuzyteczny...

#97 Fifty-50

Fifty-50
  • 3314 posts
  • SkądWarszawa

Posted 12 March 2012 - 16:49

U mnie po założeniu Bumpera przestało, ale czasami powraca.

#98 bartekkkk

bartekkkk
  • 5 posts

Posted 14 April 2012 - 08:32

też miałem problemy z gubieniem sieci, w moim przypadku podczas dzwonienia telefon sie zawieszał a smsy sie nie wysyłały moja rada to Ustawienia -> Operator -> Automatycznie (wyłaczamy)

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users