Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

'Brak Sieci' utrzymuje się po stracie zasięgu

• Please log in to reply
97 replies to this topic

#51 betap

betap
  • 70 posts

Posted 30 November 2011 - 12:17

wczoraj zainstalowalem na moim iP 4 soft 5.1 - soft podnosi BB do 4.12.0 - jest zdecydowanie lepiej z zasiegiem, szybko znajduje siec i juz nie gubi = a wiec czekamy na finalna wersje i wszystko powinno wrocic do normy :-)

#52 Sowik

Sowik
  • 11 posts

Posted 30 November 2011 - 15:19

W zeszłym tygodniu zaniośłem Iphona 4 do salonu orange oddać na gwarancje, dziś przyslałi mi nową 4ke, aktualizuje do najnowszej wersji,zobaczymy jak jest z zasięgiem ;)

#53 Gość_Increasive_*

Gość_Increasive_*

Posted 30 November 2011 - 15:50

Witam,

Ja mam znów inny problem, mianowicie, jak jestem miejscu gdzie nie ma zasięgu a następnie wyjdę w teren gdzie zasięg jest, to mój telefon nie łapie zasięgu aż do czasu jak go nie odblokuję.
Inna sprawa jak telefon jest odblokowany, to wtedy zaraz po stracie zasięgu, szuka sieci i zaraz ją łapie...

Czy ktoś ma podobny problem ?

iP4 - iOS 5.0.1

W zeszłym tygodniu zaniośłem Iphona 4 do salonu orange oddać na gwarancje, dziś przyslałi mi nową 4ke, aktualizuje do najnowszej wersji,zobaczymy jak jest z zasięgiem ;)

Dostałeś całkiem nowego ? (zafoliowane pudełko)

#54 Sowik

Sowik
  • 11 posts

Posted 30 November 2011 - 15:56

Dostałeś całkiem nowego ? (zafoliowane pudełko)

Nie do końca nówka,do gwarancji oddałem z własnym pudełkiem,żeby podczas transportu mi czegoś nie stukli :P ale telefon nówka nie śmigana w wersji 4.3.5 oczywiście.Nawet koleś z orange powiedział mi że gdyby nie było 4 na stanie to by mi 4s przysłali no ale stety niestety,licze tylko na to zeby problem ponownie nie wystąpił.

#55 Witkow

Witkow
  • 1 posts

Posted 30 November 2011 - 19:06

Dzisiaj u mnie zaobserwowałem ten sam problem: po wyjściu z metra, telefon nie odnalazł sieci do teraz. Nie pomogło ustawianie i zdejmowanie PINu, reset ustawień sieci komórkowej ani restarty telefonu. Sieci wykrywane są manualnie, jednak połączenie z każdą z nich jest z miejsca odrzucane. Mam iPhone 4 32 Gb, iOS 5.0. Rozumiem, że telefon za ponad 2000zł można schować do szuflady, do czasu wypuszczenia iOS 5.1, które odbędzie się "niewiadomokiedy"? Fantastycznie.

#56 Gość_adi343_*

Gość_adi343_*

Posted 01 December 2011 - 00:59

Witam. Zakupiłem jakoś 2 miesiące temu iPhone'a 4 na sieć Orange PL ... zdjąłem simlocka w salonie Orange i cieszyłem się z sieci T-Mobile. Ostatnio z kolei zauważyłem pewien problem z Brakiem sieci... nie wiem czym jest to spowodowane, ale nie mogę dzwonić, ani pisać SMS, nie wyświetla mi ani E, ani 3G ... Telefon jest bez jailbreaka, soft 5.0.1, bb 04.11.08 ... Trochę bawiłem się przy próbie zrobienia Siri, zgodnie z tym co jest na internecie, ale tak naprawdę nie sądzę by to było powodem... W ostateczności Siri nie poszło :D :P zrobiłem restore i jakoś potem złapało sieć, ale po pary dniach znowu pokazuje Brak sieci ... Nie wiem czym to jest spowodowane. Wiecie jak to naprawić ? Mam nadzieję, że nie będę musiał wiecznie robić restore ?

#57 Sowik

Sowik
  • 11 posts

Posted 02 December 2011 - 21:41

Wracająć do mojej wcześniejszej wypowiedzi na temat gwarancji, potwierdzam że nowy Iphone 4 działa bez zarzutu na systemie 5.0.1,zgubiony zasięg łapie w ułamek sekundy,zgubione esemesy dostarczane są odrazu.

#58 adrian623

adrian623
  • 11 posts

Posted 03 December 2011 - 02:08

Mam podobne problemy w metrze i gdy w podróży gdy gdzieś nie ma zasięgu :/ Póki co trzeba jakoś radzić sobie - żeby było szybciej podpowiem, że zamiast restartować telefon włączajcie Tryb Samolot na kilka sekund i wyłączajcie - u mnie wyszukuje spowrotem sieć po tym zabiegu.

#59 Sowik

Sowik
  • 11 posts

Posted 17 December 2011 - 02:11

Od kiedy mam nowego Iphona, wszystko śmigało bez problemu dopóki nie musialem przełożyć na pewien czas karty do innego telefonu, wtedy zgubionego zasięgu nie mogłem odnaleźć przez pół dnia. Pomogło wyzerownie ustawień: Ustawienia -> Ogólne -> Wyzeruj-> Wyzeruj wszystkie ustawienia. oczywiście do czasu włączenia trybu samolotowego albo przelozenia karty, bo wtedy musze resetowac ustaweinia poraz kolejny :P

#60 zbyszek82

zbyszek82
  • 17 posts
  • SkądRuda Śląska

Posted 27 December 2011 - 20:25

użytkownicy mam iphona 4s i od wigili jak zniknie mi zasięg to już nie zabardzo chce wrócić albo pisze brak karty sim restartuje raz pomaga raz nie i normalnie hu... mnie strzeli co to ma być? ios 5.0.1 orange telefon z t-mobile bez simlocka

#61 losieq_90

losieq_90
  • 8 posts

Posted 31 December 2011 - 18:11

czy można jakoś wrócić z softa 5.01 do 5.0.0? Też mam problem z zasięgiem i próbuję już wszystkiego, jak nie to gwarancja ...

#62 nismo

nismo
  • 5 posts

Posted 09 January 2012 - 12:49

Potwierdzam. Mam ten sam problem z iPhone 4s 5.01 (9A406) w sieci T-Mobile. Telefon traci sygnał i już nie chce go odszukać. W wersji 5.0 było dobrze. Karta micro SIM nowiutka - ma może 2 tygodnie. Według mnie i wielu osób w tym wątku problem pojawił się / nasilił się po aktualizacji OS do wersji 5.0.1.

Dokładnie problem opisałem [URL="http://myapple.pl/iphone/212066-traci-zasieg-i-brak-sieci-i-brak-kart-sim.html"]w tym wątku[/URL].

#63 Sycyl

Sycyl
  • 22 posts

Posted 09 January 2012 - 12:55

Mam ten sam problem, dziś powinien odebrać tel po reklamacji i dam znać czy ten problem kwalifikuje się przez regenesiss lub/i operatora jako zasadny.

#64 barteku

barteku
  • 68 posts
  • SkądGdynia, Toruń

Posted 09 January 2012 - 13:22

Ja natomiast wysyłam telefon do serwisu zgodnie z gwarancją. Przez ostatni weekend tak się nasiliła ta utrata zasięgu, że chyba co godzinę musiałem restartować złomofon. Dzwoniłem do serwisu Cortland i powiedzieli mi, że telefon z takim problemem może zostać zakwalifikowany do wymiany.

#65 Sycyl

Sycyl
  • 22 posts

Posted 09 January 2012 - 19:30

Rozmawiałem z gościem w salonie t-mobile w gdańsku i mówił, iż jest wiele zgłoszeń na gwarancje z tym problemem i są one wymieniane na nowe.

#66 nismo

nismo
  • 5 posts

Posted 11 January 2012 - 10:37

Czy nowe oprogramowanie rozwiąże problem z traceniem sygnału? Obecnie mam 5.0.1.

#67 barteku

barteku
  • 68 posts
  • SkądGdynia, Toruń

Posted 11 January 2012 - 16:02

lepiej oddac na gwarancje

#68 Gość_betono_*

Gość_betono_*

Posted 12 January 2012 - 14:01

U mnie pomaga na to wlaczenie i wylaczenie trybu samolot

#69 mruzonka

mruzonka
  • 6 posts

Posted 17 January 2012 - 14:07

Nie mogę oddać telefonu na gwarancję bo będę długo na niego czekać, a potrzebuję go pojutrze super sprawnego, więc jeżeli ktoś byłby bardzo uprzejmy to proszę o podanie jak się robi downgrade do 5.0 - szukałam i szukałam i nie znalazłam. Bardzo was proszę bo z koloru blond przejdę do siwego. Nie pomaga reset ustawień sieciowych ani tryb samolotu - tylko twardy reset:( Dzięki

#70 Lokria

Lokria
  • 6278 posts
  • SkądŁódź

Posted 17 January 2012 - 14:47

Nie mogę oddać telefonu na gwarancję bo będę długo na niego czekać, a potrzebuję go pojutrze super sprawnego, więc jeżeli ktoś byłby bardzo uprzejmy to proszę o podanie jak się robi downgrade do 5.0 - szukałam i szukałam i nie znalazłam. Bardzo was proszę bo z koloru blond przejdę do siwego. Nie pomaga reset ustawień sieciowych ani tryb samolotu - tylko twardy reset:(

Dzięki

Wątków o downgrade na forum jest cała masa, proszę o nie robienie OT tutaj.

#71 barteku

barteku
  • 68 posts
  • SkądGdynia, Toruń

Posted 17 January 2012 - 16:44

Fakt, z oddawaniem w Polsce na gwarancje iPhone jest trochę problem. Jakość świadczonego serwisu jest poniżej wszelkich standardów. Oddałem swój telefon, żeby po 7 dniach się dowiedzieć, że serwisant przywraca telefon do ustawień fabrycznych, a właśnie w takim stanie telefon mu wysłałem. Po czym po 4 godzinach stwierdzili, że telefon u nich działa poprawnie. Firma serwisująca publikuje informację na stronie internetowej, że w ciągu dwóch dni od przyjęcia urządzenia nastąpi diagnoza. Z tego wynika, że przywrócenie do ustawień fabrycznych zajmuje serwisantowi około 5 dni. Żenada.

#72 zorba66

zorba66
  • 41 posts

Posted 19 January 2012 - 22:06

Polecam zapoznać się z informacją na stronie Komunikat „Brak sieci” lub „Brak karty SIM” wyświetlany na telefonie iPhone 4S
i ........ jako, że to mój pierwszy post Witam serdecznie :-)

Sorry ale nie zauważyłem, że problem dotyczy iPhona 4 z iOS 5.0

#73 panjarekp

panjarekp
  • 89 posts
  • SkądPL Jelcz-Laskowice

Posted 19 January 2012 - 23:26

Analizując wpisy dotyczące tego tematu, dochodzę również do wniosku, że problem wynika z wadliwego softu 5,01. Mam podobny problem, mój 4S nie łapie zasięgu po aktualizacji softu z 5,00 do 5,01.

#74 zorba66

zorba66
  • 41 posts

Posted 20 January 2012 - 06:40

Niestety :-( po zastosowaniu się do instrukcji problem nie zniknął. Mój 4s (iOS 5.0.1 9A406 - wcześniej miałem 9A405) niekiedy nie przełącza się w 3G. Po przełączeniu w tryb samolotowy wprawdzie wyszukuje sieć 3G (Orange) ale z sygnałem słabszym o dwie-trzy kreski. Po wyłączeniu 3G wraca zasięg max.

#75 panjarekp

panjarekp
  • 89 posts
  • SkądPL Jelcz-Laskowice

Posted 20 January 2012 - 10:41

Czy jest możliwość zmiany softa z IOS 5.0.1 na 5.0.0?

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users