Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

'Brak Sieci' utrzymuje się po stracie zasięgu

• Please log in to reply
97 replies to this topic

#26 barteku

barteku
  • 68 posts
  • SkądGdynia, Toruń

Posted 22 November 2011 - 10:27

U mnie niestety problem nadal występuje.

#27 kaczq

kaczq
  • 56 posts
  • SkądSzczecin

Posted 22 November 2011 - 14:55

Witam wszystich. Żeby nie było, że to sporadyczny problem to przyłącze się do kampanii :) Niestety to nie wina operatora bo raczej wszyscy dostępni w Polsce operatorzy nie spieprzyli ustawień prawda? Ja mam dokładnie te same problemy co koledzy powyżej w sieci Orange. Nie mam blokady SIM PIN jednak mam włączony kod autoblokady co generalnie nie stanowi problemu dla komunikacji z siecią GSM. Wcześniejszy soft nie miał tego problemu co więcej... Zaraz po aktualizacji do iOS5.0 wszystko działało bez problemu. Gubiłem zasięg i jak tylko byłem w zasięgu anten zasięg wracał. Od około 2 tygodni zauważyłem, że już nie wraca... Niestety jest to trochę smutne, że telefon za takie pieniądze ma taki dziwne wady. Fakt to akurat jest wada oprogramowania co można naprawić zapewne jednak ciekawe kiedy to się stanie :) Może ktoś z kolegów forumowiczów puścił aktualizację do iOS5.0.1? Sprzęt: iPhone4 -iOS5.0 Pozdrawiam

#28 mtsobczak

mtsobczak
  • 15 posts

Posted 22 November 2011 - 15:20

u mnie problem pojawił się po aktualizacji do 5.0.1, wydaje mi się że na 5.0.0 działało OK ale że miałem na tym sofcie telefon niecałe 24 godziny w tym noc trudno mi stwierdzić na 100%, po wgraniu 5.0.1 od razu się wysypał. obecnie mój dwu dniowy 4s za kupe kasy leży w serwisie. :/

#29 barteku

barteku
  • 68 posts
  • SkądGdynia, Toruń

Posted 22 November 2011 - 15:26

na szczęście nie tylko my mamy ten problem...

https://discussions....tart=0&tstart=0

#30 emstar

emstar
  • 18 posts

Posted 23 November 2011 - 09:34

Witam wszystkich. Też miałem przesiadkę z 4.0.1 3GS na 4S z 5.0 wszystko działało pięknie, zrobiłem UP do 5.0.1 i szlag trafia... ALE znalazłem pewne rozwiązanie.. Telefon kupiłem w francuskiej sieci bouygues telecom w ramach programu lojalnościowego za 250e Przysłali mi go do Polski od razu z karta microsim bouygues (nie napoczętą) więc pyk karte do tela poźniej aktywacja w itunes i telefon śmiga. Następnie musiałem zdjąć simloka poprzez wysłanie IMEI itp i odbyło się to w 1 dzień - fajnie. Następnie wyciąłem moją 15 letnią kartę simplus włożyłem i przez cały tydzień cieszyłem się pięknie działającym ipkiem 4s Nie gubił sieci a wręcz przeciwnie u mnie w domu gdzie zasięg jest marny telefon spisywał się znakomicie i szczerze nie spodziewałem się po apple że będzie tak dobrze słychać i zasięg będzie ok. W piątek wybierałem się do zakopca a że denerwowało mnie że bateria trzymała max 24h myślę zrobię UPa do 5.0.1 i to był mega błąd: Sieć znajdował po ponad minucie, chcąc zadzwonić "połączenie nieudane" po czym kreski spadały do 0 poźniej szukanie... poźniej brak sieci a następnie znajduje sięc z kilkoma kreskami +3G. Smsy też nie działały ALE można się było do mnie dodzwonić. Po 7 resetach ustawień sieci, oraz restore itp nic to nie dało tak że na wyjazd na szczęscie miałem 3GSa. Wczoraj cały dzień w pracy i w domu przewaliłem pół internetu i znalazłem tylko porady typu simlok,restore, itp. Byłem nawet w apple i koleżka bardziej zafascynowany był tym że mam 4s niż rozwiązaniem problemu... ALE udało się i tel działa! Chociaż już kilka razy się namyślał. A zrobiłem to tak że przy każdym podłączeniu przez itunes wyświetlało komunikat "nie mozna coś tam ustawień operatora błąd 16xx" czyli nie wygrywa ustawień dla plus, a po wgraniu 5.0.1 ustawień nie było żadnych, jako że miałem zarchiwizowanego ipka z francuską kartą przywróciłem to na tej francuskiej karcie po czym włożyłem simplusa (otrzymując komunikat o braku ustawień dla tej sieci) iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii DZIAŁA! Smsy smigają elegancko, zasięg łapie spokojnie po kilku sekundach nawet w betonowych centrach handlowych i generalnie od wczoraj telefon przymulił i zgubił sieć 1raz jak ktoś do mnie dzwonił i ja do niego w tym samym momencie wyskoczyłó "połączenie nieudane" no i strata sieci itp ALE za może 15sekund siec wróciła więc aż tak fatalnie nie było. Dodam że wczoraj moja 15 letnia karta, która notabene na 5.0 działała ok, została wymieniona w salonie plusa na microsima ale nic to nie dało. Czekam na 5.0.2 i ustawienią od Plusa, chociaż najwięcej bym dał żeby można było wrócic do 5.0:roll:

#31 betap

betap
  • 70 posts

Posted 23 November 2011 - 11:59

5.0.2 miało być już w tym tygodniu - ale ponieważ nie wyeliminowali wszystkich problemów odkładają aktualizację - obecnie nie wiadomo kiedy będzie dostępna :-(

#32 kaczq

kaczq
  • 56 posts
  • SkądSzczecin

Posted 23 November 2011 - 12:04

Wszystko pieknie i fajnie tylko na 5.0 tez te problemy sa bynjamniej u mnie na iP4. Ale podkreślam zaczęło się to dopiero po jakimś czasie po upgrade software'u... coś mi się wydaje, że chyba musimy poczekać na bardziej sensowną aktualizacje softu w sensie basebandu. Co do posta Pana barteku... szczęście, że nie tylko kilka osób ma ten problem bo jest szansa ze Apple coś z tym zrobi, z drugiej strony cóż to za szczęście kupić telefon za ok 3000zł i pieprzyć się z zanikającą siecią gdzie w np starym Alcatelu za 50zł tego by nie było :)

#33 betap

betap
  • 70 posts

Posted 23 November 2011 - 12:36

u mnie również problem dotyczy IP 4

#34 Sowik

Sowik
  • 11 posts

Posted 24 November 2011 - 15:04

Ja na wersji 5.0 też miałen ten sam problem, na 5.0.1 jest jeszcze gorzej :P

#35 betap

betap
  • 70 posts

Posted 24 November 2011 - 16:01

ja dzisiaj wymieniłem kart w play na microsim - reset ustawień sieciowych i trochę to śmieszne ale z godziny na godzinę jest coraz lepiej zasięgiem :-) - jak tak dalej pójdzie to do jutra będzie już wszystko ok :-) dot IP 4

#36 leonizer

leonizer
  • 4 posts

Posted 24 November 2011 - 22:02

Czy choć jedna osoba może z pełną odpowiedzialnością stwierdzić, że u niej na Iphone 4s, soft 5.0.1 problem gubienia sieci / problemów z połączeniem nie występuje?

Jeśli jest okay, to proszę o podanie sieci w jakiej funkcjonuje telefon.

#37 Gość_blues55_*

Gość_blues55_*

Posted 24 November 2011 - 22:09

Czy choć jedna osoba może z pełną odpowiedzialnością stwierdzić, że u niej na Iphone 4s, soft 5.0.1 problem gubienia sieci / problemów z połączeniem nie występuje?

Jeśli jest okay, to proszę o podanie sieci w jakiej funkcjonuje telefon.

Orange

#38 Dziki

Dziki
  • 78 posts
  • SkądKnurów

Posted 24 November 2011 - 23:00

U mnie również nie występuje problem ze znikającym zasięgiem sieci. Karta sim z Play.

#39 leonizer

leonizer
  • 4 posts

Posted 24 November 2011 - 23:09

Ja mam telefon w T-Mobile, micro-sim 64k i problem jak najbardziej się pojawia. Zastanawiam się, czy nie jest to problem rodzaju karty micro-sim. Bazując na informacjach zawartych we wspomnianej wczesniej dyskusji na forum support'u apple problem nie pojawia się lub nie został jeszcze raportowany, przez użytkowników kart micro-sim 128k. Blues55, Dziki - czy wiecie może jaki rodzaj karty posiadacie? 64k czy 128k?

#40 steeler

steeler
  • 79 posts
  • SkądKielce, PL

Posted 24 November 2011 - 23:41

Witam. Posiadam 3gs-a 5.0. Dziś wystąpił problem z siecią. Nagle po wysłaniu smsa wyskoczył napis Brak zasięgu... Po 30 minutach zorientowałem się, że jest coś nie tak. Restart nie pomaga, restore jeszcze nie robiłem. Co to może być za problem? Posiadam bb od iPada ;) eddit: ponowne wgranie bb od ipada nie pomogło :( nie wiem kompletnie co robić, ech.

#41 emstar

emstar
  • 18 posts

Posted 25 November 2011 - 14:15

Mi w 4s pomogło przywrócenie backupu zrobionego na 5.0 i narazie jakoś działa i można uzytkowac normalnie telefon: jak działa to łapie elegancko, ale jak zamuli to przez 2 minuty sieci nie ma...

#42 steeler

steeler
  • 79 posts
  • SkądKielce, PL

Posted 25 November 2011 - 15:10

Problem naprawił się sam do rana. Dziwny bardzo przypadek, pierwszy raz się spotkałem z czymś takim. Nie pamiętam nawet dobrze, czy wcześniej gubiłem sieć, bo to pierwszy raz. Oby nie zdarzyło się to ponownie, bo rady nie ma na to chyba..

#43 betap

betap
  • 70 posts

Posted 25 November 2011 - 16:35

mi wczoraj chodził ok - ale dzisiaj już powrót do przeszłości czyli - brak sieci :-(

#44 Dziki

Dziki
  • 78 posts
  • SkądKnurów

Posted 25 November 2011 - 16:54

Nie mam zielonego pojęcia jaką kartę micro sim posiadam. Nigdzie na karcie nie było to napisane, a w internecie również niczego nie znalazłem. Moja karta micro sim jest duplikatem mojej starej karty. Zrobiona została w dzień otrzymania iPhone 4s czyli 16 listopada.

#45 leonizer

leonizer
  • 4 posts

Posted 25 November 2011 - 18:45

Z tego co dowiedziałem się na infolinii Play, raczej nie mają oni w ofercie kart 128k tylko 64k. Tak więc nie wydaje się, aby zmiana karty z 64 na 128 była rozwiązaniem problemu, skoro u Ciebie na 64k działa poprawnie. Damn.

#46 CuDaK

CuDaK
  • 10 posts
  • SkądSosnowiec, Poland, Poland

Posted 26 November 2011 - 12:51

Z tego co dowiedziałem się na infolinii Play, raczej nie mają oni w ofercie kart 128k tylko 64k. Tak więc nie wydaje się, aby zmiana karty z 64 na 128 była rozwiązaniem problemu, skoro u Ciebie na 64k działa poprawnie. Damn.

U mnie to samo... wczoraj dostałem nowego iphone 4s z t-Mobile, używałem go do 16 na iOS 5.0.
Po aktualizacji na 5.0.1 od wczoraj od 17:00 nie mam zasięgu i fajnie się czuję mając nowego iphone w szafce.

Zastanawiam się czy po przebojach jakie miałem z Iphone4 i teraz z problemem opisanym powyżej nie przyszedł czas kiedy przejdę na Androida. Dawno bym to zrobił jednak nie chciałem stracić kasy jaką zapłaciłem za oprogramowanie w AppStore.

#47 barteku

barteku
  • 68 posts
  • SkądGdynia, Toruń

Posted 28 November 2011 - 12:11

u mnie o dziwo od 4 dni działa bez problemów. Również t-mobile.

#48 Sycyl

Sycyl
  • 22 posts

Posted 28 November 2011 - 12:49

Problem z gubieniem zasięgu w ORANGE Witam, wczoraj zakupiłem iP 4s z salonu T-mobile w wersji oprogramowania 5.0. Tel obecnie działa w sieci orange. Zrobiłem aktualizację do wersji 5.0.1 ze względu na gubienie zasięgu i błąd karty sim, lecz problem jest jeszcze bardziej irytujący , na 10 prób mogę wykonać połączenie z 1 numerem. Proszę o pomoc. Nadmienię iż próbowałem opcji : 1.Ręcznym ustawieniem operatora, 2. Restore urządzenia 3. Wyczyszczenie wszystkich ustawień sieci Nic nie pomaga, edit 1: Sprawa została wyjaśniona problem, leżał po stronie operatora tzn. uszkodzona karta micro sim wydana do tel.

#49 mtsobczak

mtsobczak
  • 15 posts

Posted 29 November 2011 - 15:39

witam, dziś wrócił do mnie nowy telefon z serwisu tmobile, jest na sofcie 5.0 i działa bez problemu. w moim przypadku wszystko się posypało po wgraniu softu 5.0.1 dlatego teraz czekam na nowsze aktualizację. Pozdrawiam i powodzenia !

#50 leonizer

leonizer
  • 4 posts

Posted 29 November 2011 - 16:20

Jest nadzieja. Z informacji zamieszczonej na forum support apple wynika, że soft 5.1 (na razie udostępniony tylko developerom) rozwiązuje problem. Pytanie tylko, czy faktycznie tak jest oraz kiedy nowy soft będzie dostępny dla wszystkich.

źródło: [url]https://discussions.apple.com/thread/3396554?start=435&tstart=0[/url]

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users