Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

'Brak Sieci' utrzymuje się po stracie zasięgu

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
97 odpowiedzi w tym temacie

#1 Fifty-50

Fifty-50
  • 3 314 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 26 października 2011 - 22:01

Witam, Ostatnio zaczął występować u mnie następujący problem. Jako, że do szkoły dojeżdżam metrem i nie mam numeru w Play, to wchodząc pod ziemię tracę zasięg. Na iOS 4.x nie było z tym żadnych problemów, jednak po przesiadce na iOS 5 po wyjściu z metra zasięg nie powraca, dopóki nie zrestartuje telefonu. Tak jak mówiłem, w poprzednich wersjach systemu zasięg normalnie wracał po wyjściu z metra (czasami był nawet na stacji), teraz znika wraz z wejściem do metra, natomiast powraca wraz z restartem. Czy ma ktoś podobny problem, oraz czy wie, jak go rozwiązać?

#2 leodan011

leodan011
  • 529 postów
  • Skądz zakamarków

Napisano 26 października 2011 - 22:08

Może spróbuj odtworzyć iphona.

#3 KacperWWA

KacperWWA
  • 1 252 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 26 października 2011 - 22:27

Może spróbuj odtworzyć iphona.

Świetna porada dla user'a który większy staż na tym forum od Ciebie i ponad 30 razy tyle napisanych postów ;).
W jakiej sieci masz? była dziś dyskusja na temat T-Mobile , ja u siebie w Play też mam nie raz problem że jak zgubi to potem szaleje , szuka , brak sieci i w końcu znajduję.

Wydaje mi się że to problem z iOS 5.0

#4 leodan011

leodan011
  • 529 postów
  • Skądz zakamarków

Napisano 26 października 2011 - 23:00

Wiesz co, z produktami apple można robić tyle rzeczy, że czasem najprostrze pomysły nie przychodzą do głowy. Też mam 5.0 i też Play i nigdy nie miałem takiego problemu.

#5 Lokria

Lokria
  • 6 278 postów
  • SkądŁódź

Napisano 27 października 2011 - 08:00

Świetna porada dla user'a który większy staż na tym forum od Ciebie i ponad 30 razy tyle napisanych postów ;).
W jakiej sieci masz? była dziś dyskusja na temat T-Mobile , ja u siebie w Play też mam nie raz problem że jak zgubi to potem szaleje , szuka , brak sieci i w końcu znajduję.

Wydaje mi się że to problem z iOS 5.0

To temat, o którym wspomina Kacper http://myapple.pl/ip...m-z-siecia.html

#6 Fifty-50

Fifty-50
  • 3 314 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 27 października 2011 - 13:14

@KacperWWA - mam T-Mobile.

#7 narkoman

narkoman
  • 4 360 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 27 października 2011 - 15:33

A wymieniałeś kartę sim? Ja miałem to samo kiedyś, zgubił i trzeba było cuda robić, żeby znalazł, szczególnie był problem za granicą przy częstej zmianie sieci.

#8 Fifty-50

Fifty-50
  • 3 314 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 27 października 2011 - 18:58

Tak, mam oryginalną (wymienioną w salonie Ery) kartę micro-sim.

#9 radzion

radzion

master of disaster

• 1 193 postów

Napisano 27 października 2011 - 20:52

Wymiana karty nic tu nie pomoze. Restart konta abonenckiego (reprovisioning) tez nie. Nawet restore softu iPhona. Prawdopodobnie jest to wina ustawien operatora. Przerabialem juz podobny temat. Poczytaj forum - byl juz watek na ten temat. Problem dotyczyl takze uzytkownikow innych sieci komorkowych, nie tylko w Polsce. Chodzilo o kwestie nieprawidlowego komunikowania sie terminala z nadajnikami sieci komorkowych. Nieprawidlowosc wystepowala tylko i wylacznie przy probie komunikowania sie iPhona z nadajnikami jednej czy dwoch konkretnych firm (nie pamietam jakich). Problem zostal rozwiazany poprzez uaktualnienie operatora wydane wraz z kolejnym iOS'em. Moze i w tym przypadku chodzi wlasnie o to i moze problem zostanie rozwiazany wlasnie w ten sposob. Dodam ze mialem go jeden raz po aktualizacji softu na 5.0 w nowo zakupionym iPhonie 4 32GB white.

#10 ducze998

ducze998
  • 37 postów

Napisano 27 października 2011 - 21:13

Mam dokładnie to samo w Plusie i muszę powiedzieć że zaczyna mnie to ostro irytować. Dodatkowo są problemy z komunikacją przy zasięgu poza 3G pozdrawiam Grzegorz

#11 landr

landr
  • 1 396 postów

Napisano 28 października 2011 - 09:51

Witam, miałem podobną sytuacje....u mnie pomogło w operator wyłączyłem "automatycznie", zaznaczyłem sieć ręcznie.

#12 Wartal

Wartal
  • 154 postów
  • SkądŁodz /Dublin

Napisano 29 października 2011 - 19:55

wylacz PIN na karcie i bedzie dzialac

#13 Fifty-50

Fifty-50
  • 3 314 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 30 października 2011 - 22:27

wylacz PIN na karcie i bedzie dzialac

Nie wiem na ile będzie to skuteczne, ale co by nie było, jest to rozwiązanie tymczasowe.

#14 barteku

barteku
  • 68 postów
  • SkądGdynia, Toruń

Napisano 18 listopada 2011 - 11:57

Mam podobny problem z t-mobile. Jesli wystapi jeszcze raz wyłączę PIN i zobaczymy czy to pomoże.

#15 mtsobczak

mtsobczak
  • 15 postów

Napisano 18 listopada 2011 - 17:30

mam identyczny problem, iphone 4s i t-mobile, jak ktoś znajdzie rozwiązanie bardzo proszę o info/radę ! a osobiście powiem że jestem STRASZNIE zawiedziony, miałem 3GS i nie było problemu z baterią czy siecią ... kupiłem nowy model i dwie najwazniejsze rzeczy nie są sprawne... żenada.

#16 barteku

barteku
  • 68 postów
  • SkądGdynia, Toruń

Napisano 18 listopada 2011 - 18:12

U mnie bateria jest ok. Pierwszy dzień używania - dużo zabawy i zostało ok 40%. Wylaczylem PIN zobaczymy czy problem się pojawi ponownie.

#17 mtsobczak

mtsobczak
  • 15 postów

Napisano 18 listopada 2011 - 19:42

nie spodziewałem się ze problem będzie aż tak poważny, wydaje mi się że po wgraniu softu 5.0.1 a wręcz jestem pewien iPhone WOGÓLE nie ma sieci... łapie, gubi, łapie, gubi. mam ochotę cisnąć nim o ścianę ! muszę non stop resetować telefon a i tak po chwili mam brak sieci. wyłączyłem pin na karcie sim i bawiłem się ustawieniem sieć automatyczna tak/nie jestem załamany :( spróbuje zrobić hard reset i wgrać wszystko od nowa, potem wymienię kartę sim na nową, może pomoże, jak nie to muszę wrócić do 3GS'a bo obecnie jestem bez komórki. szlag by to.

#18 barteku

barteku
  • 68 postów
  • SkądGdynia, Toruń

Napisano 18 listopada 2011 - 21:32

Może zrób reset ustawień sieciowych. Ja robilem. Wyzeruj ustawienia sieciowe

#19 mtsobczak

mtsobczak
  • 15 postów

Napisano 19 listopada 2011 - 11:50

nie pomaga, dziwne że ten problem nie jest bardziej nagłośniony skoro nie jestem jedyną osobą z takimi problemami. Mam bezużytecznego iphona, którego nie mogę zwrócić bo brałem tel na firmę więc nie przysługuje mi prawo odstąpienia od umowy (według pani z bok'u), muszę go oddac do serwisu na naprawę - telefon w czwartek. ABSURD. ręce opadają... kupiłem w wakacje macbooka air i po 2 miesiącach przepaliła się matryca, teraz kupiłem iphona i jest zepsuty. z jednej strony nie mam ochoty już nigdy więcej kupić żadnego produktu appla a z drugiej nie ma żadnej alternatywy bo jestem wielkim fanem marki. smutne jest to ze w polsce wszysyc mają to gdzieś, zarówno tmobile jak i apple.

#20 barteku

barteku
  • 68 postów
  • SkądGdynia, Toruń

Napisano 19 listopada 2011 - 12:53

u mnie póki co problem się nie powtórzył, czyli u mnie pomogło wyzerowanie ustawień i wyłączenie PINu ale jeszcze za mało czasu upłynęło aby potwierdzić, że wszystko jest OK. W razie czego będę reklamował telefon. Ja natomiast kupiłem iBooka G4 w 2005 roku i działa do dzisiaj. Mam też w domu dwa MacBooki od 3 i 2 lat i działają elegancko. Mam też iPhone 3G i działa ponad 3 lata bez zastrzeżeń.

#21 mtsobczak

mtsobczak
  • 15 postów

Napisano 19 listopada 2011 - 15:30

ja wymieniłem kartę sim na nową i problem dalej jest, jak zgubi sieć to już jej nie odtwarza, a w przypadku 3G o słaby zasięg nie jest trudno mimo ze mieszkam w warszawie i poruszam się po centrum. uruchamiam 3GS'a i 4S idzie w poniedziałek do serwisu. Powiedzcie tylko czy musze go zanieść do t-mobile czy moge bezpośrednio np. do serwisu isource ?

#22 Sowik

Sowik
  • 11 postów

Napisano 21 listopada 2011 - 01:26

Mam ten sam problem na swojej 4, na starym systemie 4.3.5 wszystko śmigało bez problemu, po updacie na 5.0.0 telefon zaczął gubić zasięg ale odzyskiwał max do godziny a po updacie do 5.0.1 telefon jest bezużyteczny,nie moge złapać zasięgu przez kilka godzin,musze korzystać z starego soniaka dopóki czegoś z tym nie zrobią.. Również rozważam zaniesienie telefonu do serwisu na gwarancje,aczkolwiek obawiam się że jedyne co zrobią to wgrają mi system od nowa, co sam moge zrobić.

#23 mtsobczak

mtsobczak
  • 15 postów

Napisano 21 listopada 2011 - 15:12

sam nie wgrasz 5.0.0 niestety, ja mam problem od czasu wgrania 5.0.1, gdybym wiedział jak zrobić dowgrade nie byłoby pewnie tego problemu.

#24 maxld

maxld
  • 636 postów
  • SkądŁódź

Napisano 21 listopada 2011 - 15:29

Watpie, by to była wina softu, raczej basebandu, którego i tak nie zrobisz downgrade.

#25 betap

betap
  • 70 postów

Napisano 21 listopada 2011 - 18:20

ja mam dokładnie ten sam problem z 4 :-( - dokładnie myślę, że to wina BB ponieważ w logach mam Base Band Crash etc - dziwne, że dotyczy to niektórych 4 i 4s -> a nie które nie mają z tym problemu - ciekawe od czego to zależy - w tym tygodniu ma być 5.0.2 - może to coś zmieni

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych