Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Przestroga przed oszustem

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
454 odpowiedzi w tym temacie

#251 konsafka

konsafka
  • 5 postów

Napisano 28 lutego 2012 - 11:29

gadalam z policja , on zaklada czy tam oni zakladaja te konta na ludzi bezdomnych.....wiec sa nienamierzalni....policja wie ze w calej polsce trwaja postepowania....bo gadalam z nimi przed chwila przez telefon.....ogolnie kapa trzeba czekac az kolo sie pomyli

---------- Wpis dodano o 11:29 ---------- Poprzedni wpis dodano o 11:06 ----------

to nr konta na ktory ja przelalam kase: Rachunek odbiorcy
68 1140 2004 0000 3402 7283 3850
azwa/imię i nazwisko odbiorcy
JAROSŁAW KRĘŻAŁEK
Adres odbiorcy (ulica)
POWSTAŃCÓW WIELKOPOLSKICH 10/9
Kod pocztowy, miejscowość odbiorcy
70-110 SZCZECIN
( Jaroslaw Krężałek to niewinny chlopak ktoremu koles ukradl dane....) ten kolo wspolpracuje z dziewczyna bo ona odbierala telefony tez.....) podawal sie tez za Mariusza Pawlika ( bo moj kolega z nim pisal z innego e-maila) najgorsze ze wysyla ich zdjecia dowodów osobistych.....

#252 przemokik

przemokik
  • 50 postów

Napisano 28 lutego 2012 - 12:50

doniesienie do prokuraty wznawia postępowanie karne, zaś jeśli ktoś chce odzyskac pieniadze powinien złozyc wniosek o postępowanie cywilne.

#253 modestep

modestep
  • 5 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 28 lutego 2012 - 17:57

gadalam z policja , on zaklada czy tam oni zakladaja te konta na ludzi bezdomnych.....wiec sa nienamierzalni....policja wie ze w calej polsce trwaja postepowania....bo gadalam z nimi przed chwila przez telefon.....ogolnie kapa trzeba czekac az kolo sie pomyli

---------- Wpis dodano o 11:29 ---------- Poprzedni wpis dodano o 11:06 ----------

to nr konta na ktory ja przelalam kase: Rachunek odbiorcy
68 1140 2004 0000 3402 7283 3850
azwa/imię i nazwisko odbiorcy
JAROSŁAW KRĘŻAŁEK
Adres odbiorcy (ulica)
POWSTAŃCÓW WIELKOPOLSKICH 10/9
Kod pocztowy, miejscowość odbiorcy
70-110 SZCZECIN
( Jaroslaw Krężałek to niewinny chlopak ktoremu koles ukradl dane....) ten kolo wspolpracuje z dziewczyna bo ona odbierala telefony tez.....) podawal sie tez za Mariusza Pawlika ( bo moj kolega z nim pisal z innego e-maila) najgorsze ze wysyla ich zdjecia dowodów osobistych.....

zapewne wspolpracuje z tą Tuczkowska czy jak jej tam, albo to też jest ukradziona tożsamość... facet ewidentnie leci na bezczela z każdym oszukanym, a przede wszystkim wodzi policje za nos... szkoda gadać... kręci na każdym kroku, przez telefon brzmi calkiem przekonująco i wydaje sie być uczciwym czlowiekiem w ostatecznym rozrachunku jednak jest inaczej. Wciska klamstwa ze np. nie dostał pieniedzy, albo ze dostał ale nie odda bo nie ma juz pieniedzy. Rozumiem doskonale ze fajnie jest wzbogacac sie bez wiekszego wysiłku, ale najlepiej byloby gdyby to wszystko działo sie uczciwue chociaz w pewnym znacznym procencie calego przedsięwzięcia. Mam tylko nadzieję że wszyscy odzyskamy pieniądze i bedziemy mogli uczciwie kupić telefony nawet w durnym iSpot'ie, chociaż ja osobiscie bardziej skłaniałbym sie ku skozystaniu z oferty sklepu apple'a. Tak czy inaczej mam ogromny uraz do zakupów w sieci przez tego Ziółkowskiego czy tam Lewandowskiego. Juz sam nie wiem jak ona naprawde sie nazywa, nie zdziwiłbym sie gdyby okazało sie ze to w ogole zupelnie inny czlowiek jest:/

Oby policja szybko go namierzyła i zeby cwaniaczek oddał kase i poszedł do paki, a tam zeby odpowiedni ludzie zajeli sie jego czterema literami i pokazali jakie zycie daje w kosc.

#254 max2428

max2428
  • 11 postów

Napisano 29 lutego 2012 - 09:45

tHome pewnie kojarzysz o ile to Ty ale pewnie tak to ja u ciebie byłem chyba że się mylę ale tego gościa namierzyli i nie jest z żadnego wrocławia czy innych miast tylko z Ostrołęki.

#255 przemokik

przemokik
  • 50 postów

Napisano 29 lutego 2012 - 13:52

tHome pewnie kojarzysz o ile to Ty ale pewnie tak to ja u ciebie byłem chyba że się mylę ale tego gościa namierzyli i nie jest z żadnego wrocławia czy innych miast tylko z Ostrołęki.

a skąd wiesz ze go namierzyli?

#256 Klaudia09

Klaudia09
  • 10 postów
  • SkądDubaj

Napisano 29 lutego 2012 - 22:25

Witam Ja też zostałam oszukana przez tego samego faceta co Wy. Tyle że mi podał zupełnie inne dane. Marek Soliński ul:Klifowa 27/8 72-344 Trzęsacz Gościu zrobił błąd, wysłal mi zły nr konta na które pieniądze nie mogłe "wejść" Wydzwaniał do mnie wczoraj że przeprasza ale podal zły nr konta, i pieniadze wrocą z powrotem (wróciły) i prosi o wpłacenie na inny nr konta, ale akurat ten nr zgadza się z tym który wczesniej podawaliście. Niestety pieniądze wpłaciłam ponownie :(. Jutro wybiorę się z samego rana do banku i spytam czy nie moge anulować jeszcze tego przelewu, jak nie to od razu idę na policję. Podaje nr konta dla zainteresowanych: 98 1140 2017 0000 4802 1285 1965

#257 przemokik

przemokik
  • 50 postów

Napisano 01 marca 2012 - 00:16

Witam
Ja też zostałam oszukana przez tego samego faceta co Wy.
Tyle że mi podał zupełnie inne dane.
Marek Soliński ul:Klifowa 27/8 72-344 Trzęsacz

Gościu zrobił błąd, wysłal mi zły nr konta na które pieniądze nie mogłe "wejść"
Wydzwaniał do mnie wczoraj że przeprasza ale podal zły nr konta, i pieniadze wrocą z powrotem (wróciły) i prosi o wpłacenie na inny nr konta, ale akurat ten nr zgadza się z tym który wczesniej podawaliście.
Niestety pieniądze wpłaciłam ponownie :(.
Jutro wybiorę się z samego rana do banku i spytam czy nie moge anulować jeszcze tego przelewu, jak nie to od razu idę na policję.

Podaje nr konta dla zainteresowanych:
98 1140 2017 0000 4802 1285 1965

o fuck! a o maly wlos bys sie nie naciela. no trudno, policja zapewne juz zajmuje sie ta sprawa. A co do anulowania wplaty to watpie, zalezy o ktorej wplacilas pieniadze.
Pozdrawiam.

#258 Klaudia09

Klaudia09
  • 10 postów
  • SkądDubaj

Napisano 01 marca 2012 - 08:20

Niestety, nie udało mi się pieniedzy odzyskać. Wybieram się za pare godzin na policje.

#259 iwona1223

iwona1223
  • 15 postów

Napisano 01 marca 2012 - 11:04

Może ten nr konta na ,który wpłaciłaś i pieniądze wróciły też jest ważny w tej sprawie?Przecież tam jest więcej osób zamieszanych może znajomy- znanego nam analfabety siedzi i konto zamknięte?On musi się kiedyś pomylić.Podaj też ten nr konta.

#260 Klaudia09

Klaudia09
  • 10 postów
  • SkądDubaj

Napisano 01 marca 2012 - 12:50

Oczywiście że policji podam ten nr konta. Mam nadzieje że jego pomyłka będzie znacząca w sprawie. Może być tak że gosc przelewa sobie sam pieniadze na to konto z tych rachunków na ktore kazał nam naiwnym wpłacać pieniądze i tam będą jego prawdziwe dane. Odezwe się co i jak jak wroce z komendy.

#261 przemokik

przemokik
  • 50 postów

Napisano 01 marca 2012 - 20:28

Oczywiście że policji podam ten nr konta.
Mam nadzieje że jego pomyłka będzie znacząca w sprawie.
Może być tak że gosc przelewa sobie sam pieniadze na to konto z tych rachunków na ktore kazał nam naiwnym wpłacać pieniądze i tam będą jego prawdziwe dane.
Odezwe się co i jak jak wroce z komendy.

no i jak sie sprawy maja?:)

#262 Klaudia09

Klaudia09
  • 10 postów
  • SkądDubaj

Napisano 01 marca 2012 - 20:54

Policjant jeszcze dzisiaj nie mógł mnie przesłuchać bo musimy odczekac przynajmniej 2 dni od rzekomego dnia przyjścia paczki. Idę na przesłuchanie w poniedziałek. Podobno to już 2 taka sprawa w tym tygodniu u mnie w miejscowości.

#263 modestep

modestep
  • 5 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 02 marca 2012 - 18:10

[url=http://tablica.pl/oferta/iphone-4s-64gb-IDOXU9.html]iPHONE 4S 64GB Warszawa • Ogłoszenia Tablica.pl[/url] a to chyba kolejne ogloszenie niejakiego Ziółkowskiego.

#264 Klaudia09

Klaudia09
  • 10 postów
  • SkądDubaj

Napisano 02 marca 2012 - 20:51

Tak, to jego ;/

#265 megamasta

megamasta
  • 152 postów

Napisano 02 marca 2012 - 21:54

Osobiście nie miałbym sumienia, ale biznes dobry jak widać, jest popyt. Policja oczywiście znajdzie go jak będzie miał na koncie pół miliona po czym dostanie zawiasy na 3lata, coś pięknego. Żyjąc w tym kraju znając polaków dziwię się że ludzie ślepo wierzą w takie "promocje". Mi zawsze szkoda czasu i nerwów na takie sprawy, wolę kupić z legalnego źródła 100%. Wierzycie w ludzi aż tak?

#266 modestep

modestep
  • 5 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 03 marca 2012 - 02:08

crocodile579@wp.pl a oto i nowy email Marcina Ziółkowskiego który jest oszustem na szeroką skalę! A niech Cie szlag trafi mendo jedna! Na pewno on przeglada to forum bo wlasciwie kazdy kto orientuje sie w sprawie jest w stanie wygooglać ten wątek...

#267 barlit176

barlit176
  • 5 postów

Napisano 03 marca 2012 - 08:20

Witam. Jest ktoś z was z Przemyśla?

#268 tHome

tHome
  • 169 postów
  • SkądRzeszów

Napisano 04 marca 2012 - 17:03

Dokładnie, dostanie zawiasy na 3 lata jak był nie karany to mu gówno zrobią. Zarobi z 500 tysięcy i kase swoją będziecie widzieć jak świnia niebo ... Biorąc pod uwagę to że gość działa już długo na pewno wzbogacił się o niezłą sumkę.

Klaudia koniecznie zgłoś ten numer konta który Ci podał bo być może właśnie popełnił błąd dzięki któremu w końcu go upierdo**

Podejrzewam że to też jego ;]

Apple Iphone 4G 32GB Warszawa • Ogłoszenia Tablica.pl

#269 Klaudia09

Klaudia09
  • 10 postów
  • SkądDubaj

Napisano 04 marca 2012 - 20:48

A ogłoszenie na 100% jego, użył skurw... mojego loginu na poczte.

#270 przemokik

przemokik
  • 50 postów

Napisano 04 marca 2012 - 22:10

Specjalnie się do tego gościa nie odzywam żeby nie daj Boże na tym koncie bankowym zadnych zmian nie zrobił.
A ogłoszenie na 100% jego, użył skurw... mojego loginu na poczte.

nie piszcie zabardzo o nim tu publicznie bo on to czyta, widzisz ze ogloszenie jest juz nieaktualne? pewnie znalazl je tu na forum i przeczytal co o nim wszyscy pisza.

#271 przemokik

przemokik
  • 50 postów

Napisano 08 marca 2012 - 19:47

koleś chyba się zwinął...

#272 tHome

tHome
  • 169 postów
  • SkądRzeszów

Napisano 10 marca 2012 - 10:53

Albo jego w końcu zwineli ..

#273 krzychu-maniac

krzychu-maniac
  • 47 postów

Napisano 10 marca 2012 - 11:27

Z tego co widzę to skala tego zjawiska jest naprawde duża...przerażające.... Nie urażając nikogo ale mamy XXI a ludzie byli i są cały czas tak samo naiwni.... Ludzie przecież na kilometr widać że to wałek... Przedpłata PAYPAL... ogłoszenie wystawione w serwisie w którym nie można zweryfikować danych i opinii sprzedającego... Do tego ta "promocyjna cena"..... az odechciewa mi się pracowac po 10-12 godzin dziennie za marną średnią krajową... nic tylko zgapić sposób i czuć się bezkarnym jak ten złodziej...

#274 przemokik

przemokik
  • 50 postów

Napisano 11 marca 2012 - 02:05

Albo jego w końcu zwineli ..

oby generalnie to chyba sprawa jest w toku...

#275 tHome

tHome
  • 169 postów
  • SkądRzeszów

Napisano 11 marca 2012 - 16:10

W kamieniołomach powinien odrabiać te pieniądze co na ludziach zarobił, bo jak niczego mu nie zabiorą co do grosza to będzie jakaś totalna kpina ...

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych