Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Itunes dodaje automatycznie piosenki do bilbioteki, które odtworzę przynajmniej raz

• Please log in to reply
12 replies to this topic

#1 Denial94

Denial94
  • 8 posts

Posted 24 October 2011 - 18:54

Witam. Korzystając z Itunes denerwuje mnie biblioteka. Załadowałem sobie folder z muzyką do biblioteki i było fajnie ale jak włączę piosenkę, która nie jest w bibliotece to automatycznie ona dodaje się do biblioteki. Jest to trochę denerwujące gdyż włączę byle co z mp3 i to od razu leci do biblioteki. Jeśli chodzi o Winampa to się ustawia folder, który będzie tą biblioteką i nic innego automatycznie do niej się nie doda jeśli puszczę mp3 spoza biblioteki. Czy da się jakoś zrobić żeby Itunes nie dodawał Automatycznie plików do biblioteki albo żeby tą biblioteką był dany folder i nic innego.

A to z innej beczki:
Czy można mieć globalne skróty klawiszowe w Itunes? Na przykład gram sobie w coś lub aktywnym oknem nie jest Itunes, naciskam przycisk Start + strzałkę w górę i muzyka pauzuje. Da się coś takiego zrobić ?

Szukałem i nie znalazłem nic w tej wyszukiwarce

#2 macieks72

macieks72

• 9873 posts

Posted 25 October 2011 - 00:49

To sobie wyłącz to w Preferencjach.

#3 Denial94

Denial94
  • 8 posts

Posted 25 October 2011 - 17:09

Co wyłączyć w preferencjach ?

#4 macieks72

macieks72

• 9873 posts

Posted 25 October 2011 - 17:15

Aby nie kompiowało do bibiloteki, bo o to pytatasz, nie?

#5 Denial94

Denial94
  • 8 posts

Posted 25 October 2011 - 19:17

Chodzi o to żeby to co puszczę a jest z poza biblioteki to żeby tej piosenki nie dodawało automatycznie do biblioteki

#6 macieks72

macieks72

• 9873 posts

Posted 25 October 2011 - 19:18

Kurka a o czym ja mówię? Dokładnie o tym. Patrzyłeś chociaż w te ustawienia/opcje/preferencje iTunes? Znajdziesz tam stosowną opcję [checkbox] którego odhaczasz.

#7 Denial94

Denial94
  • 8 posts

Posted 25 October 2011 - 20:01

Rozczaruję cię, to nie działa. Po wyłączeniu tego zniknęły mi ptaszki, pusciłem se piosenkę spoza biblioteki i bum, ta piosenka sama się pojawiła w bibliotece. A ja tego nie chcę. Wyjasnie jeszcze raz: Mam folder C:\Music chcę mieć tak aby ten folder był w bibliotece Itunes i TYLKO to co w nim jest, a nie to co mam np. w C:\Shit. Tak jak w winampie z biblioteką mediów Albo: Chodzisz po osiedlu z dziewczynami , spojrzysz na jakąs starą babcie a ona odrazu staje się dzięwczyną dla ciebie a ty nie masz na to wpływu jedynie możesz ją rzucić. Ale po rzuceniu 100 babć stanie się to męczące i strzelisz se kulką w łep :3

#8 grzes_l

grzes_l
  • 3397 posts
  • SkądGdynia

Posted 25 October 2011 - 21:29

:-D

---------- Wpis dodano o 22:29 ---------- Poprzedni wpis dodano o 22:24 ----------

No dobra po rozbawieniu sie musze Cie rozczarowac. Niestety kazdy kawalek, ktory odtwarzasz przez iTunes automatycznie staje sie czescia biblioteki.
Jedyna opcja by tak sie nie dzialo odtwarzac czyms innym (np. z prawego guzika - open with). Ja uzywam Quicktime Player.

#9 Denial94

Denial94
  • 8 posts

Posted 25 October 2011 - 22:03

ahh no szkoda :( a pro po drugiego pytania, Da się ustawić globalne skróty klawiszone dla graj/pauza , dalej , wstecz, podgłos, scisz?. Słyszałem o skryptach do tego, ale nie wiem jak je zainstalować

#10 grzes_l

grzes_l
  • 3397 posts
  • SkądGdynia

Posted 25 October 2011 - 23:28

Niestety iTunes na windows uzywam sporadycznie. Jednak jak liczysz na pomoc od kogokolwiek to chociaz podaj jaki masz system dokladnie. Bo moze juz w 7-emce cos MS wymyslil dla ludzi...

#11 macieks72

macieks72

• 9873 posts

Posted 25 October 2011 - 23:33

No tak, kurcze coś mi się pomieszało. Sorry w takim razie, myślałem że chodzi o to aby nie kopiowało plików do biblioteki.

#12 Denial94

Denial94
  • 8 posts

Posted 26 October 2011 - 16:45

Używam Windows XP.

#13 bacaaa

bacaaa
  • 392 posts
  • SkądPoznań

Posted 26 October 2011 - 18:02

Mnie to wkurzało aż do teraz - wcisnąłem spację i zaczęło grać :-) (mowa o macu)

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users