Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Praca komputera przy zamkniętej pokrywie ekranu.

• Zamknięty Temat jest zamknięty
9 odpowiedzi w tym temacie

#1 michx

michx
  • 477 postów

Napisano 24 października 2011 - 16:56

Witam, chciałbym zapytać się jak ustawić w macbooku, żeby pracował mi (tzn. pobieranie plików, muzyka itp.) przy zamkniętej pokrywie ekranu ? Zawsze gdy zamykam pokrywe, muzyka nie gra a pobieranie zatrzymuje się ;) Z góry dzięki, proszę o wyrozumiałość ale to mój pierwszy MacBook i pierwszy Mac...

#2 Paweł Hać

Paweł Hać

iMagazine.pl Team

• 3 177 postów

Napisano 24 października 2011 - 17:04

Temat był już wielokrotnie poruszany. Musisz zainstalować program InsomniaX. Zastanów się jednak, czy warto, bo komputer bardziej się grzeje z zamkniętą pokrywą.

#3 b.milewski

b.milewski
  • 4 486 postów
  • SkądGlasgow

Napisano 24 października 2011 - 17:04

Musisz do komputera podłączyć klawiaturę lub myszkę. Następnie uruchamiasz program, który ma działać, zamykasz laptopa i poruszaj myszą albo poklikaj w klawiaturę. Komputer wyjdzie ze stanu uśpienia.

#4 michx

michx
  • 477 postów

Napisano 24 października 2011 - 17:10

Dzięki ;)

#5 michx

michx
  • 477 postów

Napisano 24 października 2011 - 20:47

@b.milewski A co zrobić, aby wyłączyć na stałe usypianie. Dodam, że chodzi mi o Aira 2011, chce to wyłączyć, bo podobno nie powinno usypiać się SSD. A jeżeli chodzi o program Insomaniax to czytałem, że nie działa na Lionie i nie działa na Airze, więc myślę, że odpada ;)

#6 macieks72

macieks72

• 9 873 postów

Napisano 24 października 2011 - 20:49

A ja myślę żebyś normalnie go używał, a nie kombinował z nieusypianiem SSD. Śmieszne to tak na serio.

#7 michx

michx
  • 477 postów

Napisano 24 października 2011 - 20:52

Wole, żeby SSD działało jak najdłużej, gdyż jego wymiana jest...hmmm... "skomplikowana" ;)

#8 maciejtca

maciejtca
  • 596 postów
  • SkądTrzebnica, Poland

Napisano 24 października 2011 - 21:16

Nie kombinuj i używaj normalnie komputera. Bardziej mu zaszkodzi działanie 24h niż to że będziesz go usypiał.

#9 michx

michx
  • 477 postów

Napisano 24 października 2011 - 21:43

ale teraz mam na przykład problem bo podłączam komputer do monitora przez przejsciowke i jak zamykam pokrywe lapka to juz nie mam obrazu na monitorze...

#10 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 352 postów

Napisano 24 października 2011 - 21:46

Zasilacz podepnij. WSZYSTKO to już było, wielokrotnie. I insomnia, i wymaganie zasilacza, i dyskusje o dbaniu o SSD. Zamkniemy, nie ma po co gadać o tym samym po raz nie wiadomo który.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych