http://myapple.pl/in...tera-aster.htmlale nie do końca potrafię to zrobić. Ustawiłem ip na dynamic i sklonowałem adres mac. Podobno powinno wystarczyć ale u mnie nie chce działać. Czy jest jeszcze coś co powinienem zmienić? Z góry dzięki za każdą pomoc pozdrawiam
Aster-problem z konfiguracją wifi
Rozpoczęty przez
bartek1529
, 23 paź 2011 23:28
3 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 23 października 2011 - 23:28
Witam,
chciałem założyć wifi żeby nie ciągnąć kabla po całym pokoju. Mam router d-link di-524. Korzystałem z tego tematu
Napisano 24 października 2011 - 01:51
A Aster przypadkiem nie tnie ruchu przez router? Zapytaj ich/sprawdź w umowie, czy 'wolno tak robić'. Jeśli nie, mogą to blokować (chociażby przez wycinanie pakietów z 'niestandardowym' TTL-em).
Napisano 24 października 2011 - 09:29
W tamtym temacie jest błąd. Sklonować trzeba adres Mac nie modemu tylko tego urządzenia, które było dotychczas podłączone (poprzedni router, karta sieciowa). Druga opcja to zmiana w panelu wilgi.
Napisano 24 października 2011 - 19:35
Wilga nie robi z tym problemu bo moi sąsiedzi właśnie mają tak rozdzielone i też sami się z tym męczyli niedawno a nie mogę ich teraz zapytać bo wyjechali.
aston, skopiowałem adres mac karty sieciowej laptopa, powinno działać
Wkleje tu printscreena z głownego menu konfiguracji rutera to może wtedy zauważycie jakiś błąd
pozdrawiam
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych