Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Aster-problem z konfiguracją wifi

• Please log in to reply
3 replies to this topic

#1 bartek1529

bartek1529
  • 578 posts

Posted 23 October 2011 - 23:28

Witam, chciałem założyć wifi żeby nie ciągnąć kabla po całym pokoju. Mam router d-link di-524. Korzystałem z tego tematu
http://myapple.pl/in...tera-aster.html
ale nie do końca potrafię to zrobić. Ustawiłem ip na dynamic i sklonowałem adres mac. Podobno powinno wystarczyć ale u mnie nie chce działać. Czy jest jeszcze coś co powinienem zmienić? Z góry dzięki za każdą pomoc pozdrawiam

#2 ftpd

ftpd

Nie.

• 24622 posts

Posted 24 October 2011 - 01:51

A Aster przypadkiem nie tnie ruchu przez router? Zapytaj ich/sprawdź w umowie, czy 'wolno tak robić'. Jeśli nie, mogą to blokować (chociażby przez wycinanie pakietów z 'niestandardowym' TTL-em).

#3 aston

aston
  • 41 posts

Posted 24 October 2011 - 09:29

W tamtym temacie jest błąd. Sklonować trzeba adres Mac nie modemu tylko tego urządzenia, które było dotychczas podłączone (poprzedni router, karta sieciowa). Druga opcja to zmiana w panelu wilgi.

#4 bartek1529

bartek1529
  • 578 posts

Posted 24 October 2011 - 19:35

Wilga nie robi z tym problemu bo moi sąsiedzi właśnie mają tak rozdzielone i też sami się z tym męczyli niedawno a nie mogę ich teraz zapytać bo wyjechali. aston, skopiowałem adres mac karty sieciowej laptopa, powinno działać:( Wkleje tu printscreena z głownego menu konfiguracji rutera to może wtedy zauważycie jakiś błąd pozdrawiam

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users