Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

WWDC 07 - Już dziś - Czym nas zaskoczy S. Jobs?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
351 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: WWDC 07 - Już dziś - Czym nas zaskoczy S. Jobs? (0 użytkowników oddało głos)

1. Beta Leoparda (109 głosów [22.47%] - Zobacz)

Procent z głosów: 22.47%

2. iPhone (93 głosów [19.18%] - Zobacz)

Procent z głosów: 19.18%

3. Upgrade Mac Pro (24 głosów [4.95%] - Zobacz)

Procent z głosów: 4.95%

4. Upgrade MacBooka pro (58 głosów [11.96%] - Zobacz)

Procent z głosów: 11.96%

5. Upgrade Mac Mini (47 głosów [9.69%] - Zobacz)

Procent z głosów: 9.69%

6. Upgrade Apple TV (17 głosów [3.51%] - Zobacz)

Procent z głosów: 3.51%

7. Nowy iPod (47 głosów [9.69%] - Zobacz)

Procent z głosów: 9.69%

8. ADC z iSight (31 głosów [6.39%] - Zobacz)

Procent z głosów: 6.39%

9. i inne (59 głosów [12.16%] - Zobacz)

Procent z głosów: 12.16%

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#226 lutecki

lutecki
  • 3 315 postów

Napisano 11 czerwca 2007 - 20:56

Poza tym nie podoba mi się ikona jabłka oraz spotlight. Są teraz takie... bez wyrazu :/

#227 Adams

Adams
  • 488 postów

Napisano 11 czerwca 2007 - 20:56

Nie bylo chyba nic o FrontRow na WWDC czhyba ze przeoczylem... :-) A mozesz zapodac screenem?

#228 clr

clr
  • 1 326 postów

Napisano 11 czerwca 2007 - 20:58

wszystko jest na
http://www.apple.com/macosx/leopard/

#229 KaszubaS

KaszubaS
  • 225 postów

Napisano 11 czerwca 2007 - 20:59

http://www.apple.com...s/frontrow.html

:)

#230 51m0n

51m0n
  • 6 980 postów

Napisano 11 czerwca 2007 - 21:03

Jak dla mnie przeźroczystość belki jest wporzo. Pasuje do nowego doka. A z tego co gdzieś tam wyczytałem, to poprawili jakość audio w iChacie, o wideo nic nie widziałem.

#231 clr

clr
  • 1 326 postów

Napisano 11 czerwca 2007 - 21:06

mowcie co chcecia..apple oszalalo na punkcie: -iphone- wszystko czarne, zdjecie jablka na stronie apple bardzo przypomina to z telefonu -refleksy - maja je wszystkie chyba obrazki na apple.com, ble -cover flow - boze tego za duzo dali ( naszczescie mozna wylaczyc w leo) good points dla leoparda: -stacks -? nie wymysle duzo bo duzo nie widzialem ,dobrze ze na stronie jest juz obrazek pod ktorym bedzie podlinkoway keynote.koncze na dzis z tym szalenstwem.

#232 Gość_tygrysio_*

Gość_tygrysio_*

Napisano 11 czerwca 2007 - 21:07

A ja jestem zadowolony z przedstawionych nowości ... nie spodziewałem sie Wszystkiego na Raz :) myśle ze za kilka miesiecy bedzie wiecej Hardware-u :) Mi osobiście taka polityka Apple pdpowiada :)

#233 Simborek

Simborek
  • 1 272 postów
  • SkądZewsząd. Obywatel Świata.

Napisano 11 czerwca 2007 - 21:09

Jak dla mnie przeźroczystość belki jest wporzo. Pasuje do nowego doka.

A z tego co gdzieś tam wyczytałem, to poprawili jakość audio w iChacie, o wideo nic nie widziałem.

Mnie się troche nie podoba organizacja docka. Spaces pwinno być gdzieś obok Stacks - i to najlepiej w "nietykalnej" przegródce kosza.

#234 51m0n

51m0n
  • 6 980 postów

Napisano 11 czerwca 2007 - 21:15

Mnie się troche nie podoba organizacja docka. Spaces pwinno być gdzieś obok Stacks - i to najlepiej w "nietykalnej" przegródce kosza.

Przecież jako user będziesz sobie to mógł dowolnie przearanżować, a na jednym zdjęciu widziałem przestrzeń między ikonami, która mogłaby oznaczać ową "nietykalną" przegródkę, ale nie mogę tego zdjęcia znaleźć teraz... grr, pewnie się znajdzie jak nie będzie potrzebne ;)

#235 StarDog

StarDog
  • 418 postów
  • SkądPruszków

Napisano 11 czerwca 2007 - 21:15

A mi się nie podoba, że Safari jest teraz na Windows. Ale nic na to nie poradzę... :twisted: :mrgreen:

#236 Adams

Adams
  • 488 postów

Napisano 11 czerwca 2007 - 21:35

StarDock, nie badzmy tacy skapi :-) I tak maja tylko iTunes i safari. W sumie to co z tego jak i tak im sie to safari powiesi na oknach :-) Ale powaznie, dzieki temu moze powstanie wiecej aplikacji na iPhone

#237 Samp

Samp
  • 228 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 11 czerwca 2007 - 21:39

Na filmiku o "Desktop" na apple.com w okienku "Applications" pomiędzy DVD Player a FontBookiem znajduje się nowa aplikacja Expose. Może to jednak oznacza jakieś zmiany i w tej dziedzinie....

#238 syrakuz

syrakuz

Dr

• 1 073 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 11 czerwca 2007 - 21:41

StarDock, nie badzmy tacy skapi :-) I tak maja tylko iTunes i safari. W sumie to co z tego jak i tak im sie to safari powiesi na oknach :-)

Ale powaznie, dzieki temu moze powstanie wiecej aplikacji na iPhone

Na iphona dobrego softu nie będzie przynajmniej przez następne dwa lata jak ta platforma nie stanie sie w miarę popularna.

#239 altcomputing

altcomputing
  • 1 098 postów
  • SkądŚwidnica

Napisano 11 czerwca 2007 - 21:43

A mi się nie podoba, że Safari jest teraz na Windows. Ale nic na to nie poradzę... :twisted: :mrgreen:

no ale czemu? bede sobie mogl pouzywac w pracy...

---- Dodano 11-06-2007 o godzinie 22:44 ----

Na filmiku o "Desktop" na apple.com w okienku "Applications" pomiędzy DVD Player a FontBookiem znajduje się nowa aplikacja Expose. Może to jednak oznacza jakieś zmiany i w tej dziedzinie....

Widziałem to w dużo wcześniejszej becie leosia. Niewiele tak naprawdę wnosiło.

#240 mikemaj

mikemaj
  • 769 postów
  • SkądWarsaw, Poland, Poland

Napisano 11 czerwca 2007 - 21:49

Górna belka bleh, starsza jest ładniejsza. Przypomina ona pasek zadań w Viście (Też jest przeźroczysty) Sama idea przeźroczystości nie jest taka zła, ale gdyby zrobili to jakoś lepiej... Zauważyliście że okna są bardziej kanciaste?

#241 woocash

woocash
  • 1 627 postów

Napisano 11 czerwca 2007 - 21:55

Jeden z lepszych ficzerów leoparda jest w DVD Playerze :D "Slide through time. Miss something? DVD Player lets you skip to any part of your DVD ." No myślałem, że to dla żartu wstawili a oni tak na poważnie :D:D Czyli że już możemy przewijać jak w każdym normalnym programie :D

#242 KaszubaS

KaszubaS
  • 225 postów

Napisano 11 czerwca 2007 - 21:59

Zauważyliście że okna są bardziej kanciaste?

Ale za to menu sa zaokraglone ;)

#243 KrisP

KrisP
  • 802 postów

Napisano 11 czerwca 2007 - 22:01

Ciekawe zapowiada sie Leos :) Time Machine wyglada efektownie ale zeby tak naprawde z tego korzystac to wypadaloby miec z 250-400gb dysk zeby robil kopie wszystkiego powidzmy na przestrzeni ostatniego miesiaca :P Rozwijane 'katalogi' z docka sa super :) 4 x pulpit to juz w ogole bajeczka :] Teraz jeszcze niech podadza wymagania sprzetowe zeby nie bylo jak z Vista na PC :P Czy zostaly juz podane przyblizone ceny Leopard'a ? Ile tak mniej wiecej mozna sie spodziewac, ze bedzie on kosztowal w apple.pl ?

#244 mikemaj

mikemaj
  • 769 postów

Napisano 11 czerwca 2007 - 22:02

Nie zauważyłem ;) tak sobie oglądam i coraz bardziej mi się podoba ten interfejs :) Tak samo było z ipodami nano 2g, na początku wydawały mi się obrzydliwe, ale teraz mi się bardzo podobają :D

#245 krzyfar

krzyfar

The Hunter

• 5 642 postów
Napisano 11 czerwca 2007 - 22:07

Kurcze, jak zobaczyłem nową stronę Apple to miałem wrażenie że mi ktoś w kompie pogrzebał :lol:

Dołączona grafika

#246 51m0n

51m0n
  • 6 980 postów

Napisano 11 czerwca 2007 - 22:08

Leopard w październiku i tu zaskoczenie kilka wersji jak w Viscie : Basic 129$, Premium 129$, Ultimate 129$ Enterprise 129$ :D Żarcik ;) z keynote, cytuję z m@kowca.

#247 Daniel

Daniel
  • 925 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 11 czerwca 2007 - 22:11

Cześć, ja mam przede wszystkim nadzieję, że Leopard będzie lepiej działać na intelo-makach niż Tiger - szybciej i stabilniej. Mi podobają się*nowe cechy Leoparda, spore wrażenie robi wykorzystanie Core Image - praca z komputerem stanie się jeszcze piękniejsza i przyjemniejsza:) Zastanawiam się tylko, czy mój Miniak z jego marną GMA 950 pociągnie płynnie wszystkie te efekty... Jak myślicie? Pozdrawiam

#248 rzeziol

rzeziol
  • 279 postów
  • SkądPoznań

Napisano 11 czerwca 2007 - 22:12

To moze ja podsumuje jak widze ta relacje... Mialo byc o oprogramowaniu i bylo oprogramowaniu a balon ze sprzetem sami dmuchalismy... zreszta wszystkie serwisy dmuchaly... a np taka SR na Macbookach Pro pojawila sie od tak z dnia na dzien... do konca czerwca jeszcze troche wtorkow bedzie ;-) Co do Safarii... mi dziala bardzo dobrze... moze minimalnie wolniej strony sie otwieraja w porowaniu do poprzednika ale przeciez jest to beta. No i wrescie sa Tabsy ktorych tak mi brakowalo. Dobrze ze pojawiaja sie gry... glownie jest to zasluga intela no ale wrescie bedzie mniej narzekania ze na Mac OS nie ma gier ;-) Nowy system zaskakuje... poszli daleko... duzo dalej niz Vista (nomen omen Vista to taki ulepszony tygrysek z wieloma wodotryskami spowalniajacymi system) wszystkie rozwiazania maja swoj konrektny cel... no moze poza Cover Flow- z tym to chyba przesadzili ;-) O poszczegolnych czesciach systemu nie bede pisal. Dopiero kiedy jakims trafem ;-) zlapie w swoje rece bete Leoparda i ja sprawdze cos naskrobie. Moim zdaniem udane spotkanie i gdyby nie ten balon to mysle ze wiecej osob by tak myslalo ;-) Zart z cenami naprawde niezly... to trzeba przyznac ;-)

#249 mikemaj

mikemaj
  • 769 postów

Napisano 11 czerwca 2007 - 22:15

A mi szczególnie w bootcampie podoba się to:

New, faster restarts.

Leopard brings a quicker way to switch between Mac OS X and Windows: Just choose the new Apple menu item “Restart in Windows.” Your Mac goes into “safe sleep” so that when you return, you’ll be right where you were. It’s much faster than restarting the computer each time. Likewise, a “Restart in Mac OS X” menu item in the Boot Camp System Tray in Windows makes for a faster return to Mac OS X. With Windows hibernation enabled, you can pick up where you left off.

#250 lutecki

lutecki
  • 3 315 postów

Napisano 11 czerwca 2007 - 22:17

A stoki nie dają refleksów w Docku :P

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych