Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

IPAD 2 z Anglii

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
13 odpowiedzi w tym temacie

#1 ipod2

ipod2
  • 1 postów

Napisano 23 października 2011 - 16:49

Witam, mam pytanie do dobrze poinformowanej rzeszy ekspertów na tym forum, mianowicie planuję kupić na prezent Ipada 2 WIFI 3G, a jeśli się spodoba, być może także dla siebie. Znalazłem coś takiego:

[url=http://www.ebay.co.uk/itm/NEW-APPLE-iPAD2-32GB-Wi-Fi-3G-TABLET-WHITE-IPAD-2-/300603092488?pt=UK_iPad_Tablets_eReaders&hash=item45fd572e08#ht_4709wt_1139]NEW APPLE iPAD2 32GB Wi-Fi + 3G TABLET WHITE IPAD 2 | eBay[/url]

Zastanawia mnie tylko czym różni się ten Ipad od zakupionego w Polsce: czy będzie miał polskie menu(co oznacza multi language support)? Jakiej przejściówki potrzebuję? Czy roczna gwarancja producenta obejmuje to urządzenie, jeśli sprzedawca wspomina w ogłoszeniu o 90 dniach gwarancji? A może są miejsca w Anglii gdzie można kupić go taniej niż na ebay? Potrzebuję wszystkich informacji, które muszę znać, aby osoba która go otrzyma była zadowolona :)

Dziękuję z góry i pozdrawiam

#2 Bartito

Bartito
  • 136 postów

Napisano 23 października 2011 - 23:38

Ceny ipad'ow są w większości krajów podone. Proponował bym ci kupić ipada w polsce w np media markt. iPad 2 16gb wifi w media markt kosztuje około 2500 zł. Bez wifi 2100. W angielskim Apple store ceny są podobne. Dodatkowo kupując w pewnych sklepach wiesz co bierzesz.

#3 Ilicz666

Ilicz666
  • 375 postów
  • SkądPoznań

Napisano 24 października 2011 - 00:01

Koledze napewno chodzilo o 3G a nie wifi:p Kazdy ipad ma wifi:p

#4 MEB

MEB
  • 73 postów

Napisano 24 października 2011 - 00:36

Będziesz musiał dokupić wtyczkę do zasilacza. Poza tym wszystko to samo. 90 dni to prawdopodobnie okres darmowej pomocy technicznej. Na nowy sprzęt masz rok gwarancji, najczęściej ważnej na całym świecie, choć to teoria. W praktyce polski serwis może kręcić głową.

#5 CeBeeR

CeBeeR
  • 1 362 postów
  • SkądUK

Napisano 24 października 2011 - 10:50

Owy iPad z powyższej aukcji... jest ZBYT tani, w porównaniu z cenami sklepowymi. Oficjalną ceną iPada 2 32 GB 3G, to £579, w aukcji cena £490 - różnica 90 funtów. Zakładam, że zwietrzyłeś w tym genialny interes, nowy iPad - rewelacyjna cena... jednak, jeżeli wczytasz się w aukcję, dopatrzysz się pewnych... informacji, jak np. "IN OPEN BOX" - i oferta przestaje już być tak atrakcyjna.

#6 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 24 października 2011 - 11:10

90£ a otwarte pudełko to jest dobry deal : D

#7 edwa

edwa
  • 880 postów
  • SkądGdańsk, PL

Napisano 24 października 2011 - 11:14

Skoro ma 90 dni gwarancji to musi to być refurb, a nie nówka czy tam kupiony w salonie z roczną gwarancją. Refurby zawsze mają 3 miesiące gwarancji.

#8 CeBeeR

CeBeeR
  • 1 362 postów
  • SkądUK

Napisano 24 października 2011 - 11:42

90£ a otwarte pudełko to jest dobry deal : D

"90£" jest niepoprawnym podaniem ceny w funtach, powinno być £90, lub opcjonalnie - 90 funtów.

Jednak, nie uważam, aby za "otwarte pudełko" był to dobry deal - biorąc pod uwagę, że sprzedawca oferuje więcej niż jedną sztukę - co z kolei prowadzi do oczywistej konkluzji - refurb.

#9 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 24 października 2011 - 12:22

A co złego jest w refurbie? Refurb ma większa gwarancje ze będzie działał, jak kupujesz nowy to masz 50% gwarancji ze jest sprawny :) ten akurat nie był, ale został naprawiony (w fabryce Apple'a).

#10 maskoza

maskoza
  • 55 postów

Napisano 12 grudnia 2011 - 22:12

Jeżeli, kupię nowego iPada z UK to gdzie mogę ewentualnie zrealizować gwarancję w Polsce ? Oczywiście język Polski będzie dostępny ? Orientuje się ktoś czy taka przejściówka będzie dobra: http://allegro.pl/ad...1982382535.html ?

#11 CeBeeR

CeBeeR
  • 1 362 postów
  • SkądUK

Napisano 12 grudnia 2011 - 22:37

Gwarancja w Polsce... Nie przeżyłem tego osobiście... ale jak czytam niektóre mrożące krew w żyłach historie na temat praktycznie 99% zalanych sprzętów, które nie są zalane - zastanawiam się, czy lepiej w Polsce mieć gwarancje, czy jej nie mieć. Język polski jest dostępny.

#12 maskoza

maskoza
  • 55 postów

Napisano 12 grudnia 2011 - 22:42

Powiedzmy, że po 3 miesiącach pojawią się np: badpixele - gdzie to mogę załatwić ?

#13 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 12 grudnia 2011 - 23:14

Wsiadasz na konia, jedziesz do pobliskiej wioski, wchodzisz do saloon'u i jesli jestes dobry i masz refleks uda Ci się oddać iPad'a na gwarancje. No tak to w przenosni wyglada na dzikim wschodzie. A tak na serio, oddajesz na gwarancje do jakiegoś regenersis'a i jak ktoś już wspomniał na 99% wróci rzekomo zalany z uniewazniona gwarancja.

#14 Jarson

Jarson
  • 139 postów

Napisano 12 grudnia 2011 - 23:20

nie polecam kupowania z aukcji powyżej . sprzęt leci z chin i jest po mocnych refurbach i bardo często ludzie narzekają na wybrakowania w takim sprzęcie. sam miałem z tego kupić, ale kilka godzin przed kliknięciem "buy it now" ktoś wystawił mu negatywny komentarz. skontaktowałem się z tą osobą i opowiedział mi że telefon leciał z hong kongu (a napisali że z uk) i że jakieś tam były z nim problemy.

http://feedback.ebay...rms=negative_30

wystarczy poczytać.

strzeżcie się takich aukcji.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych