Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

iPod Photo, Rockbox, Apple OS - wspólna baza

• Please log in to reply
1 reply to this topic

#1 Kaizen

Kaizen
  • 193 posts
  • SkądWarszawa, PL

Posted 01 June 2007 - 17:24

Mam iPoda Photo 60GB. Na nim iPod Linux, Rockbox, Apple OS - wszystko pięknie śmiga. Jak wiadomo iTunes wrzucając muzykę robi miszmasz z nazwami plików i katalogów. Skutkiem tego nie da się nawigować po katalogach innymi firmware'ami co jest dosyć niewygodne, bo tę samą muzykę muszę mieć dwa razy na dysku. Czy ktoś zna sposób, na wspólną bazę mp3 dla Apple OS i Rockboxa? Znalazłem Windowsowy konwerter z bazy Apple OS do Rockboxa - ale do starego formatu, którego nowy Rockbox już nie obsługuje. Jakieś pomysły?

#2 migrena

migrena
  • 6337 posts
  • SkądŁódź

Posted 01 June 2007 - 21:12

nie wiem jak na photo jest ale sadze ze tak samo jak na video, a na video trzeba tylko zainicjalizowac baze danych rockboxa i on juz sobie zczyta wszystkie pliki muzyczne na ipodzie, zarowno te ktore masz wrzucone jak na dysk przenosny jak i te ktore sa w katalogu \ipod_control\music\ dalej albo robi sie update bazy danych recznie albo automatycznie (zreszta patrz instrukcja obslugi rockboxa, wszystko tam jest az za dokladnie opisane) w druga strone to nie dziala - rockbox nie doda do bazy danych apple'a plikow wrzucionych jak na dysk przenosny jeszcze moga wyniknac pewneproblemy z powodu bootloadera jesli to nie jest ten oficjalny rockboxa ale to szczegol ;)

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users