Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Voicemail - iPhone 4S

• Please log in to reply
18 replies to this topic

#1 mattkally

mattkally
  • 564 posts
  • SkądZambrów

Posted 19 October 2011 - 18:44

Mam problem z konfiguracją poczty głosowej w moim 4S. Chcę do łączenia się z pocztą używać dedykowanego przycisku. No i po wpisywaniu *5005*86*2222# (PLUS GSM) ekran ''mignie'' no i nic. Wchodzę w zakładkę Voicemail: "Cannot Connect to Voicemail". Poradził sobie może ktoś z tym problemem ? Pozdrawiam

#2 mattkally

mattkally
  • 564 posts
  • SkądZambrów

Posted 19 October 2011 - 22:51

Nawet moderatorzy nie pomogą mi ?

#3 dyndas

dyndas
  • 4424 posts

Posted 19 October 2011 - 22:57

Jesteś w Polsce czy robisz to z zagranicy?

#4 mattkally

mattkally
  • 564 posts
  • SkądZambrów

Posted 19 October 2011 - 22:57

Polska

#5 mattkally

mattkally
  • 564 posts
  • SkądZambrów

Posted 23 October 2011 - 09:03

Nie chcac zakładać innego podobnego tematu piszę tutaj. Czy znacie jakiś sposób na włączenie tego przycisku, w innych iPhonach, poprzez jakąś edycję plików systemowych w iPhone ? Jeżeli tak to proszę o wyjaśnienie dokładnie jak te pliki znaleźć i co z nimi zrobić.

#6 big_lynx

big_lynx
  • 122 posts

Posted 29 November 2011 - 02:51

Z tego co widzę to jest to problem nie tyle wersji 4S tylko aktualnej wersji IOS. Mam ten sam problem na 4S ane na zwykłym 4 też nie działają te magiczne "*5005 ...." Jak na razie nie wiem czy da się to rozwiązać

#7 narkoman

narkoman
  • 4360 posts
  • SkądBydgoszcz

Posted 29 November 2011 - 09:28

Ja tam wprawdzie nigdy nie używałem poczty głosowej, bo uważam to za bezsens, ale wydaje mi się, że to działało tylko w T-Mobile (ta iPhonowa znaczy). No ale mogę się mylić, może pozostali też uruchomili.

#8 robrog37

robrog37
  • 4 posts

Posted 25 December 2011 - 16:42

Witam, Podłączam się do tematu - IP4S, Plus Gsm, nie mogę ustawić numeru poczty głosowej, help

#9 adam2142

adam2142
  • 117 posts
  • SkądŁódź

Posted 25 December 2011 - 17:00

U mnie w T-mobile działa.

#10 air40

air40
  • 542 posts
  • SkądWarszawa, PL

Posted 25 December 2011 - 17:25

Bo to tylko w T-Mobile działa...

#11 maxi33

maxi33
  • 911 posts
  • SkądWarszawa

Posted 25 December 2011 - 18:24

Ale im nie chodzi chyba o VISUAL voicemail ,tylko o to zeby po kliknieciu na ten przycisk łączyło z poczta glosowa

#12 dyndas

dyndas
  • 4424 posts

Posted 25 December 2011 - 19:19

Bo to tylko w T-Mobile działa...

Mam wprawdzie telefon iPhone 4 z oprogramowaniem 5.0.1 ale używam go w Plusie i działa mi klawisz poczty.

#13 Wudek

Wudek
  • 11 posts
  • SkądW-wa

Posted 12 January 2012 - 21:40

Podłączam się do tematu. U mnie też nie działa (Iphone 4S, PlusGSM). Dzwoniłem do Plusa ale podali mi tylko ten niedziałający u mnie kod ... I numer na infolinię do Appla ... Pozdr, Wudek

#14 big_lynx

big_lynx
  • 122 posts

Posted 13 January 2012 - 16:34

Dzwoniłem do Plusa ale podali mi tylko ten niedziałający u mnie kod ...

Sytuacja z tym wszystkim jest nieco skandaliczna. Plusa nie interesuje czy telefony Apple działają czy nie. Apple natomiast jako standardową odpowiedź na problemy jakiekolwiek - gdy tylko dowiedzą się, że chodzi o Plus - reaguje alergicznie standardową formułką: PLUS nie jest naszym partnerem biznesowym - nawet gdy zgłaszałem dobrze znany błąd - "Awaria SIM" występujący u mnie na wszystkich kartach trzech operatorów.

Ja zadzwoniłem do supportu Apple i zgłosiłem ten problem. Dowiedziałem się:

- Plus jako operator nie jest oficjalnie wspierany przez Apple
- Magiczny kod aktywujący klawisz poczty głosowej nie jest oficjalną poradą dla tego problemu. Support Apple nie czyta żadnych dyskusji w Internecie, a kod ten nie istnieje w bazie wiedzy Apple
- problem został eskalowany do developerów Apple, którzy odpowiedzieli tak: to jest wina PLUSa bo zarówno w Orange jak i Era problemu z tym nie ma. Niestety jest to prawda. Kupiłem pakiety startowe zarówno Orange oraz Era i klawisz poczty działa bez żadnej magii. Powiem więcej: nie trzeba konfigurować ani dostępu do danych pakietowych, ani MMSów. Wszystko samo się konfiguruje, a opcje konfiguracji tychże są nawet niewidoczne.

Podsumowując. PLUS nie wspiera iPhone, a kompetencje pomocy technicznej PLUS w tym zakresie są zerowe. I tak mamy szczęście, że z tego telefonu w ogóle można w PLUSie dzwonić. Najzabawniejsze jest to, że jak ktoś zażąda to PLUS oferuje w systemie rotacji telefonów także iPhone. Paranoja

#15 Wudek

Wudek
  • 11 posts
  • SkądW-wa

Posted 27 January 2012 - 16:51

Podsumowując. PLUS nie wspiera iPhone, a kompetencje pomocy technicznej PLUS w tym zakresie są zerowe. I tak mamy szczęście, że z tego telefonu w ogóle można w PLUSie dzwonić. Najzabawniejsze jest to, że jak ktoś zażąda to PLUS oferuje w systemie rotacji telefonów także iPhone. Paranoja

No nic - czekamy - może coś się zmieni kiedyś ... ech ...

#16 mattkally

mattkally
  • 564 posts
  • SkądZambrów

Posted 25 March 2012 - 22:29

Nie chcąc zakładać nowego tematu, ponownie zapytam tutaj. Czy istnieje możliwość uruchomienia tego przycisku już w iOS 5.1 ? Próbowałem tym samym kodem, który podałem na początku i nic. Może istnieje jakiś inny kod ? Nie wiem od czego to zależy, ale na ''czwórce'' dziewczyny również z iOS 5.1 wszystko działa bez problemu. Kłopot jest tylko w moim 4S.

#17 Gwynbleidh

Gwynbleidh
  • 21 posts

Posted 18 June 2012 - 19:53

Odkopuję. Jest już może jakiś magiczny sposób na uruchomienie zakładki z Pocztą głosową w Plusie?

#18 JointoVicz

JointoVicz
  • 20 posts
  • Skądtorun

Posted 20 July 2012 - 11:37

Witam! mam problem z moją pocztą... jak ktoś mi się na nią nagra to dostaje wiadomość od tego użytkownika ze nagrał mi się na pocztę ale od jakiegos czasu nie mogę odsluchiwac wiadomości bo wyskakuje błąd "nie można było ukończyć operacji" wie ktoś o co chodzi?:) pozdro! iphone 4s 5.1 jailbreak play

#19 OleYek

OleYek

• 17478 posts

Posted 20 July 2012 - 12:19

Zapytaj operatora, czemu nie możesz się połączyć z pocztą głosową. Poczta głosowa to usługa operatora a nie iPhone.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users