Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone 4S w USA bez simlocka?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
70 odpowiedzi w tym temacie

#51 dyndas

dyndas
  • 4 424 postów

Napisano 02 listopada 2011 - 14:02

niestety tez czekam na wersje unlocked i raczej do 16 niema co liczy, wczoraj dzwonilem do dwoch sklepow w chicago, tak na marginesie to wogole nie maja iphonow 4s na stanie w sklepach :)

Kilka dni temu, w tym wątku jeden z kolegów chwalił się, że kupił właśnie w Chicago (lub okolicy) dwa telefony i pomimo zapewnień sprzedawcy, że telefony mają simlock, tych simlock'ów podobno nie miały :-)

#52 rafalb1994

rafalb1994
  • 31 postów
  • SkądBiałystok

Napisano 02 listopada 2011 - 20:52

no jutro chwila prawdy

#53 dyndas

dyndas
  • 4 424 postów

Napisano 02 listopada 2011 - 20:59

no jutro chwila prawdy

cały czas w to wierzysz ? Radzę zejść na ziemie.

#54 rafalb1994

rafalb1994
  • 31 postów
  • SkądBiałystok

Napisano 02 listopada 2011 - 21:36

nie wierze, bardziej jestem ciekaw

#55 clericgrammaton

clericgrammaton
  • 499 postów
  • SkądPRZEMYŚL - Warszawa - PHILADELPHIA

Napisano 04 listopada 2011 - 19:28

no i jak to jest w Polsce już praktycznie dostępny a w USA nawet nie wiadomo kiedy będzie w sprzedaży...

#56 dyndas

dyndas
  • 4 424 postów

Napisano 04 listopada 2011 - 19:45

no i jak to jest w Polsce już praktycznie dostępny a w USA nawet nie wiadomo kiedy będzie w sprzedaży...

A gdzie w Polsce wiedziałeś nowego iPhone'a. Tylko nie mów, że na Allegro...
Jak to nie wiadomo kiedy będzie w USA. Na stronach Apple'a jest wyraźnie napisane, że będzie w listopadzie. Proponuje wstrzymać się z marudzieniem do 1 grudnia.

#57 RAK

RAK
  • 1 507 postów
  • SkądNYC

Napisano 04 listopada 2011 - 20:09

Pytałem wczoraj w Apple Store na 14 St. na Manhattanie: -te darmozjady z AS NIC nie wiedzą nt Factory Unlocked 4S.

#58 jackdent

jackdent
  • 11 postów

Napisano 04 listopada 2011 - 22:12

.......

[url=http://store.apple.com/pl/browse/home/shop_iphone/family/iphone/iphone4s] iPhone 4S unlocked Apple Store (Polska)[/url]

#59 rafalb1994

rafalb1994
  • 31 postów
  • SkądBiałystok

Napisano 04 listopada 2011 - 23:22

w chicago w apple store powiedzieli ze bedzie mozna rezerwowac za niecale 2 tyg

#60 clericgrammaton

clericgrammaton
  • 499 postów

Napisano 05 listopada 2011 - 10:26

Jak to nie wiadomo kiedy będzie w USA. Na stronach Apple'a jest wyraźnie napisane, że będzie w listopadzie. Proponuje wstrzymać się z marudzieniem do 1 grudnia.

kolego proponuje dać trochę na wstrzymanie. Po pierwsze chciałem zauważyć ze jest już listopad, a po drugie kolega wkleił nawet linka i nie jest to wcale strona serwisu Allegro... wiec jeżeli masz pisać tak bezsensowne i nic nie wnoszące posty to lepiej sobie daruj...

wiec jakby koledzy coś gdzieś słyszeli za wielka woda to dajcie znać...:)

#61 dyndas

dyndas
  • 4 424 postów

Napisano 05 listopada 2011 - 13:01

kolego proponuje dać trochę na wstrzymanie. Po pierwsze chciałem zauważyć ze jest już listopad, a po drugie kolega wkleił nawet linka i nie jest to wcale strona serwisu Allegro... wiec jeżeli masz pisać tak bezsensowne i nic nie wnoszące posty to lepiej sobie daruj...

Kolego, ja tylko napisałem, że informacja na stronach Apple jest dla mnie oczywista i klarowna i 'dostępność w listopadzie' nie oznacza nic więcej niż to, że będzie to przed 30. Czy taki post ma mniej sensu niż ten, w którym biadolisz, że jeszcze nia ma a miał być? Pozostawię to ocenie innych. Jeśli dla Ciebie informacja na stronach Apple'a oznacza coś innego to idź z pretensjami do najbliższego sklepu już teraz - może ktoś się zlituje. Albo kup w Polsce skoro jest dostępny.

#62 Cinn

Cinn
  • 117 postów

Napisano 05 listopada 2011 - 17:43

tutaj podaje ostateczne potwierdzenie faktu, ze apple nieoficjalnie sprzedaje iPhone'y 4S unlocked juz od pazdziernika
to jest screen z mojego 4S 16GB i potwierdzenie w postaci dowodu zakupu:

Dołączona grafika Dołączona grafika

kupilem 3 sztuki

#63 RAK

RAK
  • 1 507 postów
  • SkądNYC

Napisano 05 listopada 2011 - 18:14

Na dowodzie zakupu który tu załączyleś jest następujące zdanie: "This iPhone model is configured to work ONLY with the wireless services of AT&T Wireless". Jak byś to przetłumaczył?

#64 Cinn

Cinn
  • 117 postów

Napisano 05 listopada 2011 - 18:19

ta karta sim nie nalezy do att, jakbys to przetlumaczyl?

#65 RAK

RAK
  • 1 507 postów
  • SkądNYC

Napisano 05 listopada 2011 - 18:41

Pamietam na jakimś amerykańskim forum w dniu debiutu iP 4S w Verizon przeczytałem taki text: -iP 4S jest tel działającym worldwide zarówno w CDMA jak tez GSM. Z tym ze po aktywacji w Verizon nie będzie możliwe używanie go w innej sieci. Ale do czego zmierzam: -OK aktywowales go w T-Mobile co jeszcze nie oznacza ze jest to tel bez SIMlocka. By udowodnić to ponad wszelką wątpliwość pokaz Screenshot tego tel ale działającego w innej sieci.

#66 NoVyr9

NoVyr9
  • 901 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 06 listopada 2011 - 01:07

Damn. Zobacz cenę-.- zobacz na dopisek o braku aktywacji... Zastanawia mnie tylko dlaczego Apple to robi? A nie zacznie ich w sieci sprzedawać?

#67 Vito492

Vito492
  • 76 postów

Napisano 06 listopada 2011 - 11:49

Odblokowane Iphone'y sprzedają już w Kanadzie. wiecie jakie jest tam opodatkowanie itd?

#68 clericgrammaton

clericgrammaton
  • 499 postów

Napisano 06 listopada 2011 - 16:43

Odblokowane Iphone'y sprzedają już w Kanadzie. wiecie jakie jest tam opodatkowanie itd?

pytanie natury takiej czy ktoś kiedyś kupował w kanadyjskim Apple Store i wysyłka była do USA? czy jakieś podatki są celne?
bo sprzęt dalej jest niedostępny w amerykańskim Apple Store.

#69 Vito492

Vito492
  • 76 postów

Napisano 06 listopada 2011 - 16:46

Z tego co przeczytałem na Apple Store to wysyłka jest niestety tylko na terenie Kanady. Co do podatków to sam jestem tym zainteresowany, z Kanady opłaca się nawet bardziej niż ze Stanów o jakieś całe 50zł :D

#70 clericgrammaton

clericgrammaton
  • 499 postów

Napisano 06 listopada 2011 - 18:01

niestety nie da się zmienić w formularzu dostawy z Kanady na USA...

#71 dyndas

dyndas
  • 4 424 postów

Napisano 11 listopada 2011 - 23:01

Na stronach Apple USA już jest dostępna wersja bez simlocka.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych