Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone 4S w USA bez simlocka?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
70 odpowiedzi w tym temacie

#1 InTeR

InTeR
  • 127 postów

Napisano 18 października 2011 - 17:56

Według tego artykułu: Buy Unlocked iPhone 4S In U.S.A Now - Jailbreak iOS 5 / 4.3.5 / 4.3.1 / 4.3.2 / 4.3.3 / 4.3.4 Untethered - iPad 2 Jailbreak
iPhone 4S sprzedają bez simlocka.

Szybkie pytanko.
Czy w KAŻDYM Apple Store w USA wchodzę i kupuję iPhone 4S bez simlocka za odpowiednio?:
$649 for 16GB
$749 for 32GB
$849 for 64GB

Pozdrawiam

#2 Tojot

Tojot
  • 1 187 postów

Napisano 18 października 2011 - 18:29

Szybka odpowiedź: Jak są.

#3 dyndas

dyndas
  • 4 424 postów

Napisano 18 października 2011 - 20:36

i jeszcze podatek....

#4 RAK

RAK
  • 1 507 postów
  • SkądNYC

Napisano 18 października 2011 - 20:46

Z textu wynika ze NIE w każdym-co dla mnie brzmi...dziwnie. Cytat: -"Although Apple says that they will begin selling unlocked, contract-free iPhone 4S units in the United States in November, we have learned otherwise. Select Apple Stores in the United States have begun selling contract-free versions of the iPhone 4S, which our friend Steven Troughton-Smith was able to both verify and purchase."

#5 dyndas

dyndas
  • 4 424 postów

Napisano 18 października 2011 - 21:43

Na stronach Apple USA w dalszym ciągu jest informacja, że wersja unlocked będzie dostępna w listopadzie. //t

#6 InTeR

InTeR
  • 127 postów

Napisano 18 października 2011 - 22:41

To w końcu jak to jest? Może ktoś wie i się podzieli informacją ;)

#7 kev2k1

kev2k1
  • 156 postów

Napisano 18 października 2011 - 22:47

Mi sie wydaje ze w kazdym apple store bo co to mialo by miec za sens ze tam sprzedaja tylko z simlockiem a tam z simlockiem i bez ....

#8 RAK

RAK
  • 1 507 postów
  • SkądNYC

Napisano 18 października 2011 - 22:56

Mam zamiar się wybrać do Apple Store na Manhattanie i zapytać jak to jest. Jak się dowiem-to dam znač.

#9 InTeR

InTeR
  • 127 postów

Napisano 18 października 2011 - 23:07

Mam zamiar się wybrać do Apple Store na Manhattanie i zapytać jak to jest.
Jak się dowiem-to dam znač.

Jak możesz to daj znać (najlepiej dodatkowo na PW) czy są unlocked :)
Rozumiem, że w Kanadzie już dostanę unlocked?

#10 grze

grze
  • 156 postów
  • SkądSoCal, US

Napisano 19 października 2011 - 01:50

w pld californi nie ma nigdzie dostepnych bez simlocka...mowia ze jak beda dostepne przez strone to beda i w sklepach

#11 dyndas

dyndas
  • 4 424 postów

Napisano 19 października 2011 - 08:28

Czyli jest tak jak na stronie. A plotki to jak zwykle plotki...

#12 InTeR

InTeR
  • 127 postów

Napisano 19 października 2011 - 16:43

A ma ktoś informacje dot. Apple Store w Kanadzie?
Przez stronę można kupić bez simlocka, lecz czy w Apple Store "fizycznie" można?
Według tego: Apple (Canada) - iPhone 4S - Buy directly from Apple in store or online.
Mogę zamówić przez neta i czekać do 2 tyg. (na terenie Kanady) lub wykonać rezerwacje (jest napisane, że iPhone 4S "fizycznie" można kupić TYLKO poprzez rezerwację).

I pytanie jest takie:
Czy ktoś wie, że jak zarezerwuję iPhone 4S, przyjdę po niego to czy będę mógł go wziąć bez umowy (simlocka)?
Jest napisane: "When you come in, you’ll choose a carrier and plan, and we’ll get your iPhone up and running before you leave the store."
To znaczy, że jak przyjdę to wybieram sieć, plan taryfowy i przed wyjściem mam swojego iPhone.

Jest to dla mnie bez sensu. Przez neta, z dostawą mogę zamówić bez simlocka a przez neta rezerwując już nie?
Ma ktoś jakieś konkretniejsze informacje?

#13 RAK

RAK
  • 1 507 postów
  • SkądNYC

Napisano 23 października 2011 - 18:22

Jak możesz to daj znać (najlepiej dodatkowo na PW) czy są unlocked :)?

Dzwonilem wczoraj do US Apple Store:
-jest tak jak się spodziewałem: NIE ma Factory Unlocked iPhone 4S w sprzedaży-to były tylko plotki.

#14 Voytec

Voytec
  • 173 postów

Napisano 24 października 2011 - 08:21

To trzeba bedzie pilnowac, bo mam kontakt, ktory 12 listopada jedzie do US i moglaby mi przywiezc telefon. A sluchajcie, jak to dokladnie jest z tymi odblokowanymi telefonami? Kurde, tyle sie naczytalem o tym, ze beda kupione odblokowane iPhony dzialac na polskich sieciach i tez ze nie beda dzialac i juz naprawde nie wiem w co wierzyc. Sam pracuje w sieci telekomunikacyjnej i nie wiem co mogloby tam nie dzialac, ale pewnosc miec musze, bo fatyguje inna osobe po zakup telefonu i ze mna kupuje rowniez moja znajoma, ktora mi ufa w tej sprawie i nie moge sobie pozwolic na jakis blad ;)

#15 dyndas

dyndas
  • 4 424 postów

Napisano 24 października 2011 - 13:08

To trzeba bedzie pilnowac, bo mam kontakt, ktory 12 listopada jedzie do US i moglaby mi przywiezc telefon.

A sluchajcie, jak to dokladnie jest z tymi odblokowanymi telefonami? Kurde, tyle sie naczytalem o tym, ze beda kupione odblokowane iPhony dzialac na polskich sieciach i tez ze nie beda dzialac i juz naprawde nie wiem w co wierzyc. Sam pracuje w sieci telekomunikacyjnej i nie wiem co mogloby tam nie dzialac, ale pewnosc miec musze, bo fatyguje inna osobe po zakup telefonu i ze mna kupuje rowniez moja znajoma, ktora mi ufa w tej sprawie i nie moge sobie pozwolic na jakis blad ;)

Podaj mi jeden powód dla którego iPhone ( lub inny telefon ) bez blokady miał by NIE działać w Polsce. Zakładam oczywiście, że będzie to telefon GSM a nie CDMA.

#16 Voytec

Voytec
  • 173 postów

Napisano 25 października 2011 - 09:42

Nie wiem co mogloby tam nie działać, skoro iPhone 4S obsluguje GSM, a nasze sieci wlasnie takie sa. Napisalem o tym ;) Ale wiesz, legendy kraza, a czlowiek fatygujac innych musi miec pewnosc, ze nie fatyguje ich na marne ;)

#17 dyndas

dyndas
  • 4 424 postów

Napisano 25 października 2011 - 12:39

Nie wiem co mogloby tam nie działać, skoro iPhone 4S obsluguje GSM, a nasze sieci wlasnie takie sa. Napisalem o tym ;)
Ale wiesz, legendy kraza, a czlowiek fatygujac innych musi miec pewnosc, ze nie fatyguje ich na marne ;)

A gdzie słyszałeś takie legendy? Na tym forum jesteś chyba pierwszą osobą która ma tego typu wątpliwości.

#18 NoVyr9

NoVyr9
  • 901 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 25 października 2011 - 16:51

Damn it, guys. Jak ja nie lubię jak na siłę szukacie problemów :D iPhone bez simlocka będzie dostępny w każdym apple store w listopadzie, także on-line. To co było napisane o niektórych tylko apple store dotyczy informacji, że kilku osobom już udało się kupić takiego iPhone'a, z tego co słyszałem - pracownicy się pospieszyli. Każdy iPhone GSM, czy iPad GSM będzie działał w Polsce czy generalnie w Europie - i nie ma innej opcji.

#19 ulaj

ulaj
  • 1 postów

Napisano 25 października 2011 - 21:48

moi znajomi kupili 2 sztuki 4S telefony pochodziły z anglii ale na 1000% loca nie miały

#20 NoVyr9

NoVyr9
  • 901 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 26 października 2011 - 01:33

Widzisz nazwę tematu? Wiemy, że w Ang dostępne są bez simlocka, dyskusja jest o czymś zupełnie innym.

#21 adasko69

adasko69
  • 55 postów

Napisano 26 października 2011 - 14:41

moi znajomi kupili 2 sztuki 4S telefony pochodziły z anglii ale na 1000% loca nie miały

mój kupiony w o2 uk ma simlocka

#22 renqien

renqien

Koniec...

• 20 740 postów

Napisano 26 października 2011 - 14:50

A co to ma wspólnego z tematem wątku?

#23 Cinn

Cinn
  • 117 postów

Napisano 30 października 2011 - 21:06

kupilem 2 iPhone'y 4s 16GB w zeszlym tygodniu w Apple Store Skokie Old Orchard, oba nie maja simlocka wydaje mi sie, ze 'unlocked' po prostu byly dostepne, ale nieoficjalnie, komu sie udalo-tego szczescie, reszta bedzie na pewno w listopadzie, tak jak mowi Apple

#24 dyndas

dyndas
  • 4 424 postów

Napisano 30 października 2011 - 21:33

kupilem 2 iPhone'y 4s 16GB w zeszlym tygodniu w Apple Store Skokie Old Orchard, oba nie maja simlocka
wydaje mi sie, ze 'unlocked' po prostu byly dostepne, ale nieoficjalnie, komu sie udalo-tego szczescie, reszta bedzie na pewno w listopadzie, tak jak mowi Apple

I kupiłeś bez abonamentu zapewne... A jaka była cena?

#25 Cinn

Cinn
  • 117 postów

Napisano 30 października 2011 - 21:42

dokladnie tak, niby gosciu w salonie poiwedzial, ze one sa bez kontraktu ale beda dzialac tylko z att, a na nalepce z tylu jest napisane o wireless service plan ale nie ma nic o att $650 + tax, w sumie $712

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych