Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Czytnik kart

• Please log in to reply
4 replies to this topic

#1 Q-bass

Q-bass
  • 37 posts
  • SkądBydgoszcz, Poland, Poland

Posted 15 October 2011 - 20:44

Witam poszukuję czytnik kart pamięci który będzie poprawnie działał na mac os. Do tej pory w sumie kupiłem dwa co prawda firmy krzak na opakowaniu było napisane że będą działać pod mac os ale niestety żaden nie działał . Proszę o wasze opinie.

#2 wojtkow

wojtkow

• 6767 posts

Posted 15 October 2011 - 20:50

Czytniki jakich kart? Pamięci czy procesorowych? Bo jak pamięci to każdy powinien działać, to są urządzenia bez jakiejś zaawansowanej elektroniki. Ja mam dwa czytniki, jeden totalny noname SD za 5 zł i jednego markowego Sandiska HighSpeed (SD, CF, MS). Oba działają bez problemu.

#3 parmenides

parmenides
  • 960 posts

Posted 15 October 2011 - 21:00

lexar - używam dwóch takich na usb 2.0
Obecnie lexar przerzucił się na 3.0 - oczywiście kompatybilne z 2.0 ale wprzypadku maców, lepiej kupić starszą wersję, pomimo, że niewiele tańsza. Chyba, że korzystasz również z innych kompów, które mają 3.0 na pokładzie.
Bardzo szybki transfer (niewiele niższy niż deklarowany, co w przypadku chińczyków za 5 złotych, a nawet hamy, czy innych sporych, nie zdarza się często).
Mam takie dwa - jeden w torbie fotograficznej zawsze przy sobie i jeden na stałe podpięty do domowego kompa.
oczywiście nie określiłeś, jakie karty będziesz wpinać, ale nieśmiało zakładam, że jeśli w ogóle o to pytasz, to albo CF, albo SD.
CZYTNIK Lexar CFx300 UDMA SD CF x 133 USB SDHC (1872391504) - Aukcje internetowe Allegro - przykładowy link z allegro (uważaj na sprzedawcę jak zwykle, ja nie robiłem u niego zakupów).

pozdr

#4 sowalski

sowalski
  • 299 posts
  • SkądLegnica, PL

Posted 16 October 2011 - 11:00

A co sądzicie o takim czytniku sony? Różni się czymś od chińskiej tandety za 15 zł.?

#5 iAndrzej

iAndrzej
  • 932 posts
  • SkądWarszawa, PL

Posted 16 October 2011 - 11:40

A co sądzicie o takim czytniku sony? Różni się czymś od chińskiej tandety za 15 zł.?

mój boże, po co komuś taki kombajn... 17 w jednym.
chyba że to działalności gospodarczej typu wywoływanie zdjęć gdzie każdy kto przyjdzie ze swoim aparatem to może mieć inny typ karty na dane.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users