Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Safari trwałe powiększanie stron.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
19 odpowiedzi w tym temacie

#1 dao

dao
  • 348 postów
  • SkądwAmA

Napisano 15 października 2011 - 18:22

Jak w przeglądarce Safari trwale powiększyć strony. Kombinacja klawiszy Ctrl + + daje tylko efekt do chwili ponownego włączenia przeglądarki.

#2 DrTuber

DrTuber
  • 10 postów

Napisano 30 marca 2012 - 11:04

Stałe powiększenie w Safari Czy jest jakiś sposób, żebym nie musiał za każdym razem gdy otworzę link, zakładkę powiększać strony ? Pracuję na 27" w trybie pełnoekranowym i moje oczy nie dają rady wychwycić wszystkich liter w standardowej wielkości. Mało wygodne jest co chwilę ręczne powiększanie. Wiem, że w Firefoksie mogłem ustawić aby strony były wyświetlane na 175% swojej pierwotnej wielkości ale zależy mi na safari.

#3 McTom

McTom

All work and no play...

• 3 827 postów

Napisano 30 marca 2012 - 11:47

Ogłoszenia - Systemy Operacyjne

#4 xxxxmarekxxxx

xxxxmarekxxxx
  • 220 postów
  • SkądLipnica Mała

Napisano 25 grudnia 2012 - 12:19

Czy znalazłeś rozwiązanie ? Na 27 calach przydałoby się standardowe powiększenie strony o 20 procent.W chrome jest taka opcja, w safari niestety nie

#5 Maxavelli

Maxavelli
  • 1 040 postów

Napisano 25 grudnia 2012 - 12:41

Przylaczam sie, pomimo "wiekowosci" tematu - mamy 2012 rok, Safari 6.0, nowy OS X, wieksze rozdzielczosci a ja nadal musze wizyte na myapple.pl zaczynac od Cmd +...

#6 kosa6

kosa6
  • 675 postów

Napisano 25 grudnia 2012 - 13:49

Najbardziej zaawansowane przegladarki świata nie maja takich pierdół, natomiast twitniesz jednym klikiem.

#7 528eae9968

528eae9968
  • 7 222 postów
Napisano 25 grudnia 2012 - 14:15

Dołączona grafika

#8 kosa6

kosa6
  • 675 postów

Napisano 25 grudnia 2012 - 15:35

Ale to jest ogólne, a chodzi aby pamiętało powiększenie które zostawisz na stronie którą przeglądasz. Poza tym to co pokazujesz to powiększa czcionkę, co daje taki efekt że wiele stron może być rozjechanych, np. menu się dziwnie rozjedzie. Więc najpierw przeczytaj dokładnie o co chodzi.

#9 Gregory

Gregory

• 2 734 postów
  • Skądᴧ̊

Napisano 25 grudnia 2012 - 16:36

Polecam ZoomBySite, rozszerzenie Safari, które pozwala na ustawienie różnej wielkości dla różnych stron (używam np. do automatycznego powiększania strony z archiwum jednej z list dyskusyjnych). Zoom ustawiony przyciskami rozszerzenia (nie standardowymi przyciskami Safari!) jest automatycznie zapamiętywany dla danej strony — i tylko dla niej.

Oprócz tego jest jeszcze AllPagesZoom, ale irytuje fakt, że powiększenie następuje dopiero po otwarciu strony, więc przez chwilę widoczna jest ona przy 100%, dopiero po chwili pojawia się jako np. 120%.

Ewentualnie można stworzyć sobie plik tekstowy .css z następującą deklaracją stylu:

body {
zoom: 120%;
}

...i wybrać go w Safari > Preferencje > Zaawansowane > Arkusz stylów. Niestety, na którejś stronie gryzło mi się to z jej działaniem, ale nie pamiętam już w tej chwili, gdzie to było i o co chodziło.

#10 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 360 postów

Napisano 25 grudnia 2012 - 18:36

Jeden wątek wystarczy. Tamten dołączyłem.

#11 dao

dao
  • 348 postów
  • SkądwAmA

Napisano 13 kwietnia 2015 - 21:07

I jest skuteczne rozwiązanie tego problemu w 2015 ?

#12 Yellowfrog

Yellowfrog
  • 1 548 postów
Napisano 13 kwietnia 2015 - 22:40

Chyba tylko poprzez rozszerzenie (jest kilka, ja używałem All Page Zoom)

Ale jeszcze jest takie, co zapamiętuje dla każdej konkretnej strony osobno (chyba działa, nie używałem): ZoomBySite

Użytkownik Yellowfrog edytował ten post 13 kwietnia 2015 - 22:44

#13 Burczyk

Burczyk
  • 662 postów

Napisano 17 kwietnia 2015 - 17:53

Witam! Może napiszecie jak sprawić , żeby Safari zapamiętywało rozmiar strony? Bo za każdymi razem rozszerzanie staje się już męczące w Mac OSX. W windowsie na chrome czy firefox rozszeżałem stronę i jej rozmiar przeglądarka zapamiętywała automatycznie i po ponownym otwarciu otwierała się w zapamiętanym rozmiarze. W Safari na OSX nie mam pojęcia jak to zrobić :(
Dla ciekawości dzwoniłem do support Apple :) odpowiedź jest amazing : Safari nie oferuje funkcji zapamiętania strony :) 2015 rok ludzie ...

#14 Yellowfrog

Yellowfrog
  • 1 548 postów
Napisano 17 kwietnia 2015 - 18:04

Witam! Może napiszecie jak sprawić , żeby Safari zapamiętywało rozmiar strony? Bo za każdymi razem rozszerzanie staje się już męczące w Mac OSX. W windowsie na chrome czy firefox rozszeżałem stronę i jej rozmiar przeglądarka zapamiętywała automatycznie i po ponownym otwarciu otwierała się w zapamiętanym rozmiarze. W Safari na OSX nie mam pojęcia jak to zrobić :(
Dla ciekawości dzwoniłem do support Apple :) odpowiedź jest amazing : Safari nie oferuje funkcji zapamiętania strony :) 2015 rok ludzie ...

Ale o co ci dokładnie chodzi? Jak ja otwieram Safari to okno otwiera mi się dokładnie w takiej samej wielkości w jakiej zostało zamknięte. Zrób jakiś zrzut ekranu czy coś?

Poza tym to jest wątek o powiększaniu zawartości strony www (poprzez zoomowanie zawartości) a nie o wielkości okna. 

Użytkownik Yellowfrog edytował ten post 17 kwietnia 2015 - 18:08

#15 Burczyk

Burczyk
  • 662 postów

Napisano 19 kwietnia 2015 - 08:15

Strona nie wypełnia całości ekranu, a po bokach są puste miejsca. Uprzedzając wszystko z przeglądarka mam ok. Wiec proszę nie mówić jak pracownik Apple ze w tych miejscach są miejsca na reklamy. Moze to wina rozdzielczości danej strony?

#16 Yellowfrog

Yellowfrog
  • 1 548 postów
Napisano 19 kwietnia 2015 - 12:35

Strona nie wypełnia całości ekranu, a po bokach są puste miejsca. Uprzedzając wszystko z przeglądarka mam ok. Wiec proszę nie mówić jak pracownik Apple ze w tych miejscach są miejsca na reklamy. Moze to wina rozdzielczości danej strony?

Ty tak na poważnie? Oczywiście, że niektóre strony są tak zrobione. 

#17 Kronos_Iphone

Kronos_Iphone
  • 354 postów
  • Skądopolszczyzna

Napisano 07 sierpnia 2015 - 15:51

Jest kais nowy pomysł w temacie. Przy 27 Retinie 5K jest dramat z wielkością czcionki i stron.

#18 Kronos_Iphone

Kronos_Iphone
  • 354 postów
  • Skądopolszczyzna

Napisano 13 sierpnia 2015 - 05:27

Dodatkowo Safari kiepsko sobie radzi z wyświetlaniem stron na YT po jej powiększeniu rozszerzeniami  obcina cześć obrazu w widoku pełnoekranowym. Chrome chodzi jak błyskawica.

#19 Burczyk

Burczyk
  • 662 postów

Napisano 31 sierpnia 2015 - 13:05

Dodatkowo Safari kiepsko sobie radzi z wyświetlaniem stron na YT po jej powiększeniu rozszerzeniami  obcina cześć obrazu w widoku pełnoekranowym. Chrome chodzi jak błyskawica.

Mam to samo i nie wiem czemu Apple jeszcze tego nie poprawiło? Nikomu to nie przeszkadza? Sprzęt za tyle tysięcy, a przeglądarka do kitu. Nie chcę instalować Chrome, bo za bardzo drenuje baterię.

Ale o co ci dokładnie chodzi? Jak ja otwieram Safari to okno otwiera mi się dokładnie w takiej samej wielkości w jakiej zostało zamknięte. Zrób jakiś zrzut ekranu czy coś?

Poza tym to jest wątek o powiększaniu zawartości strony www (poprzez zoomowanie zawartości) a nie o wielkości okna. 

Właśnie chodzi mi o powiększanie zawartości strony.

#20 Yellowfrog

Yellowfrog
  • 1 548 postów
Napisano 31 sierpnia 2015 - 18:59

Yellowfrog, dnia 17 Kwie 2015 - 19:04, napisał:snapback.png

Właśnie chodzi mi o powiększanie zawartości strony.

No to wytłumaczyłeś po całości.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych