Safari trwałe powiększanie stron.
Napisano 15 października 2011 - 18:22
Napisano 30 marca 2012 - 11:04
Napisano 25 grudnia 2012 - 12:19
Napisano 25 grudnia 2012 - 12:41
Napisano 25 grudnia 2012 - 13:49
Napisano 25 grudnia 2012 - 14:15

Napisano 25 grudnia 2012 - 15:35
Napisano 25 grudnia 2012 - 16:36
Oprócz tego jest jeszcze AllPagesZoom, ale irytuje fakt, że powiększenie następuje dopiero po otwarciu strony, więc przez chwilę widoczna jest ona przy 100%, dopiero po chwili pojawia się jako np. 120%.
Ewentualnie można stworzyć sobie plik tekstowy .css z następującą deklaracją stylu:
body { zoom: 120%; }
...i wybrać go w Safari > Preferencje > Zaawansowane > Arkusz stylów. Niestety, na którejś stronie gryzło mi się to z jej działaniem, ale nie pamiętam już w tej chwili, gdzie to było i o co chodziło.
Napisano 25 grudnia 2012 - 18:36
Napisano 13 kwietnia 2015 - 21:07
I jest skuteczne rozwiązanie tego problemu w 2015 ?
Napisano 13 kwietnia 2015 - 22:40
Chyba tylko poprzez rozszerzenie (jest kilka, ja używałem All Page Zoom)
Ale jeszcze jest takie, co zapamiętuje dla każdej konkretnej strony osobno (chyba działa, nie używałem): ZoomBySite
Użytkownik Yellowfrog edytował ten post 13 kwietnia 2015 - 22:44
Napisano 17 kwietnia 2015 - 17:53
Witam! Może napiszecie jak sprawić , żeby Safari zapamiętywało rozmiar strony? Bo za każdymi razem rozszerzanie staje się już męczące w Mac OSX. W windowsie na chrome czy firefox rozszeżałem stronę i jej rozmiar przeglądarka zapamiętywała automatycznie i po ponownym otwarciu otwierała się w zapamiętanym rozmiarze. W Safari na OSX nie mam pojęcia jak to zrobić

Dla ciekawości dzwoniłem do support Apple

Napisano 17 kwietnia 2015 - 18:04
Witam! Może napiszecie jak sprawić , żeby Safari zapamiętywało rozmiar strony? Bo za każdymi razem rozszerzanie staje się już męczące w Mac OSX. W windowsie na chrome czy firefox rozszeżałem stronę i jej rozmiar przeglądarka zapamiętywała automatycznie i po ponownym otwarciu otwierała się w zapamiętanym rozmiarze. W Safari na OSX nie mam pojęcia jak to zrobić
Dla ciekawości dzwoniłem do support Appleodpowiedź jest amazing : Safari nie oferuje funkcji zapamiętania strony
2015 rok ludzie ...
Ale o co ci dokładnie chodzi? Jak ja otwieram Safari to okno otwiera mi się dokładnie w takiej samej wielkości w jakiej zostało zamknięte. Zrób jakiś zrzut ekranu czy coś?
Poza tym to jest wątek o powiększaniu zawartości strony www (poprzez zoomowanie zawartości) a nie o wielkości okna.
Użytkownik Yellowfrog edytował ten post 17 kwietnia 2015 - 18:08
Napisano 19 kwietnia 2015 - 08:15
Napisano 19 kwietnia 2015 - 12:35
Strona nie wypełnia całości ekranu, a po bokach są puste miejsca. Uprzedzając wszystko z przeglądarka mam ok. Wiec proszę nie mówić jak pracownik Apple ze w tych miejscach są miejsca na reklamy. Moze to wina rozdzielczości danej strony?
Ty tak na poważnie? Oczywiście, że niektóre strony są tak zrobione.
Napisano 07 sierpnia 2015 - 15:51
Jest kais nowy pomysł w temacie. Przy 27 Retinie 5K jest dramat z wielkością czcionki i stron.
Napisano 13 sierpnia 2015 - 05:27
Dodatkowo Safari kiepsko sobie radzi z wyświetlaniem stron na YT po jej powiększeniu rozszerzeniami obcina cześć obrazu w widoku pełnoekranowym. Chrome chodzi jak błyskawica.
Napisano 31 sierpnia 2015 - 13:05
Dodatkowo Safari kiepsko sobie radzi z wyświetlaniem stron na YT po jej powiększeniu rozszerzeniami obcina cześć obrazu w widoku pełnoekranowym. Chrome chodzi jak błyskawica.
Mam to samo i nie wiem czemu Apple jeszcze tego nie poprawiło? Nikomu to nie przeszkadza? Sprzęt za tyle tysięcy, a przeglądarka do kitu. Nie chcę instalować Chrome, bo za bardzo drenuje baterię.
Ale o co ci dokładnie chodzi? Jak ja otwieram Safari to okno otwiera mi się dokładnie w takiej samej wielkości w jakiej zostało zamknięte. Zrób jakiś zrzut ekranu czy coś?
Poza tym to jest wątek o powiększaniu zawartości strony www (poprzez zoomowanie zawartości) a nie o wielkości okna.
Właśnie chodzi mi o powiększanie zawartości strony.
Napisano 31 sierpnia 2015 - 18:59
Yellowfrog, dnia 17 Kwie 2015 - 19:04, napisał:
Właśnie chodzi mi o powiększanie zawartości strony.
No to wytłumaczyłeś po całości.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych