Router- brak certyfikatu
Rozpoczęty przez
Madziushka
, 15 paź 2011 09:51
2 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 15 października 2011 - 09:51
Mam problem. Kupiłam wczoraj router Netgear MBRN3000, podłączyłam, skonfigurowałam. Niby wszystko ok, ale... Połączenie z Macbookiem jest, net hula; w Iphonie to samo. Problem jest z kompem z Windowsem. Komp łączy się z routerem, natomiast pojawia się komunikat: "System Windows nie może odnaleźć certyfikatu do zalogowania użytkownika w sieci". I internetu brak. Z odnalezionych przeze mnie rozwiązań (np. odhaczenie uwierzytelniania IEEE 802.xx) żadne nie pomogło.
Drugi problem to taki, że jak połączę się z routerem Macbookiem i laptopem z Win, to wyświetla się komunikat, że jest jakiś konflikt adresów IP.
Pomoże mi ktoś? Nie znam się na tym, walczę z tym od wczoraj i chyba zaraz wyrzucę ten router i kompa i będzie Kononowicz, czyli nie będzie niczego :evil:
Dobra, z certyfikatem sobie poradziłam. Zainstalowałam na Win SP3 i ww. komunikat nie pojawia się. W dalszym ciągu mam problem z tymi adresami IP, i w dalszym ciągu nie mam neta na windowsie :/
Już sobie poradziłam
Wszystko gra.
Napisano 17 października 2011 - 19:44
Ten konflikt moze byc np. przez złe skonfigurowanie routera
A ja tak mam czasami u siebie, jeden to Mac drugi to Windows czasami na Windowsie pisze ze jest konfilkt i nie działa internet przez 10 min. a potem wszystko wraca do normy.
Radzę zadzwonić do dostawcy
Napisano 26 października 2011 - 17:52
Nie, z routerem jest wszystko ok. Tylko kiedyś zrobiłam sieć ad-hoc i były IP ręcznie poustawiane. Zmieniłam na auto i konfliktu już nie ma.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych