Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Router- brak certyfikatu

• Please log in to reply
2 replies to this topic

#1 Madziushka

Madziushka
  • 75 posts
  • SkądWarszawa

Posted 15 October 2011 - 09:51

Mam problem. Kupiłam wczoraj router Netgear MBRN3000, podłączyłam, skonfigurowałam. Niby wszystko ok, ale... Połączenie z Macbookiem jest, net hula; w Iphonie to samo. Problem jest z kompem z Windowsem. Komp łączy się z routerem, natomiast pojawia się komunikat: "System Windows nie może odnaleźć certyfikatu do zalogowania użytkownika w sieci". I internetu brak. Z odnalezionych przeze mnie rozwiązań (np. odhaczenie uwierzytelniania IEEE 802.xx) żadne nie pomogło. Drugi problem to taki, że jak połączę się z routerem Macbookiem i laptopem z Win, to wyświetla się komunikat, że jest jakiś konflikt adresów IP. Pomoże mi ktoś? Nie znam się na tym, walczę z tym od wczoraj i chyba zaraz wyrzucę ten router i kompa i będzie Kononowicz, czyli nie będzie niczego :evil: Dobra, z certyfikatem sobie poradziłam. Zainstalowałam na Win SP3 i ww. komunikat nie pojawia się. W dalszym ciągu mam problem z tymi adresami IP, i w dalszym ciągu nie mam neta na windowsie :/ Już sobie poradziłam :P Wszystko gra.

#2 Komel

Komel
  • 1410 posts
  • SkądTarnów

Posted 17 October 2011 - 19:44

Ten konflikt moze byc np. przez złe skonfigurowanie routera ;) A ja tak mam czasami u siebie, jeden to Mac drugi to Windows czasami na Windowsie pisze ze jest konfilkt i nie działa internet przez 10 min. a potem wszystko wraca do normy. Radzę zadzwonić do dostawcy

#3 Madziushka

Madziushka
  • 75 posts
  • SkądWarszawa

Posted 26 October 2011 - 17:52

Nie, z routerem jest wszystko ok. Tylko kiedyś zrobiłam sieć ad-hoc i były IP ręcznie poustawiane. Zmieniłam na auto i konfliktu już nie ma. :)

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users