Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Synchronizacja dokumentów iCloud w Lion

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
9 odpowiedzi w tym temacie

#1 iBook

iBook
  • 580 postów

Napisano 15 października 2011 - 09:09

Jak niby ma działać synchronizacja dokumentów? Opcję synchronizacji mam włączoną, ale żadne zmiany w dokumentach Pages i Numbers nie pojawiają się w iPhonie i iPadzie. Natomiast zmiany na iPadzie pojawiają się na iPhonie i odwrotnie.

#2 darqha

darqha
  • 119 postów
  • SkądMielec, Poland

Napisano 15 października 2011 - 09:53

Albo jeszcze nie odkryłem, albo na razie wygląda to tak: Tworzę dokument na iPadzie, automatycznie ląduje w chmurze. Żeby mieć dostęp do tego dokumentu na Lionie muszę odpalić przeglądarkę, wejść na iCloud.com i sobie ściągnąć. Po edycji wrzucam ponownie do chmury przez wymienioną stronę. Rozwiązanie średnio wygodne z poziomu Mac Os X. Przydałby się folder (jak Dropbox) albo bezpośredni dostęp z poziomu programu (co miałoby większy sens zważywszy na ideę "uwolnienia od myślenia plikami").

#3 iBook

iBook
  • 580 postów

Napisano 15 października 2011 - 10:15

Ale tak to można robić nawet z wyłączoną opcją synchronizacji dokumentów. Do czegoś ta opcja musi chyba jednak służyć.

#4 darqha

darqha
  • 119 postów
  • SkądMielec, Poland

Napisano 15 października 2011 - 10:24

Szukałem w Pages nawet w "dostosuj pasek narzędzi" i nic nie znalazłem ;( Bo rzeczywiście na razie z poziomu OS X jest trochę "kulawo". No chyba, że czegoś nie widzimy :D

#5 ortal

ortal
  • 140 postów

Napisano 15 października 2011 - 10:26

Ja te zsyjchronizowane dokumenty odnalazłem gdzieś w ukrytych folderach systemowych.

#6 darqha

darqha
  • 119 postów
  • SkądMielec, Poland

Napisano 15 października 2011 - 10:32

Na iCloud: About using iWork for iOS and iCloud piszą (z tego co zrozumiałem) jedynie o takiej metodzie jak pisałem wyżej.

#7 qura12

qura12
  • 467 postów
  • SkądWrocław, PL

Napisano 16 października 2011 - 16:04

Właśnie też zacząłem to rozpracowywać i nic lepszego nie wymyśliłem... Idea tego iCloud w stosunku do dokumentów tyczy się chyba tylko dwóch iUrządzeń. Wielki minus dla Apple.

#8 SzymonPOZNAN

SzymonPOZNAN
  • 120 postów
  • SkądPoznań, PL

Napisano 29 października 2011 - 19:02

i co? ustalił ktoś coś nowego? to bezsens żeby wrzucać plik po każdej edycji przez przeglądarkę na icloud.... równie dobrze mogę sobie na maila wysyłać po każdej edycji.... prawie kupiłem przed chwilą pakiet iwork za kilkadziesiąt euro, dobrze, że jednak najpierw poczytałem, bo byłaby to kasa wyrzucona w błoto...

#9 Pendragon

Pendragon
  • 122 postów

Napisano 31 października 2011 - 18:11

http://imagazine.pl/2011/10/30/wykorzystanie-icloud-w-pakiecie-iwork-na-maku-z-lionem-na-pokladzie/

#10 iBook

iBook
  • 580 postów

Napisano 31 października 2011 - 19:30

http://imagazine.pl/2011/10/30/wykorzystanie-icloud-w-pakiecie-iwork-na-maku-z-lionem-na-pokladzie/

Tylko u mnie to nie działa, zgodnie z komentarzem który umieściłem na tamtej stronie.

Ma ktoś pomysł dlaczego u mnie nie ma dokumentów tylko z miniaturki w formacie .jpg?

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych