Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

iPhone 4S - Pierwsze wrażenia

• This topic is locked This topic is locked
2920 replies to this topic

#2401 tores.

tores.
  • 1149 posts
  • SkądMontrouge

Posted 25 February 2012 - 21:57

maciekdzieciol ja wiem jaka tego przyczyna. nie masz zasięgu 3G ani WiFi ;)

Zacznij wreszcie pisać z wielkimi literami na początku zdania, bo zarobisz ostrzeżenie. renqien

#2402 Colin 79

Colin 79
  • 263 posts
  • SkądWałbrzych, Poland

Posted 28 February 2012 - 18:49

Mam pytanie odnośnie zakupu iPhona. Chcę zakupić na dniach iPhona na aukcji, ale telefon jest otwarty ponoć w celu sprawdzenia czy wszystko jest w środku. Zatem czy jak już np był odpalony to jakoś wpływa na telefon nie wiem czy trzeba go jakoś aktywować itp pytam bo za bardzo się nie orientuje. Pozdrawiam

#2403 NoVyr9

NoVyr9
  • 901 posts
  • SkądWarszawa, PL

Posted 29 February 2012 - 03:04

Gwarancja rusza wraz z aktywacją.

#2404 Colin 79

Colin 79
  • 263 posts
  • SkądWałbrzych, Poland

Posted 29 February 2012 - 11:33

Ale mi chodzi o coś takiego jak np. pierwsze połączenie się przez internet z np serwerami Apple lub rejestracja użytkownika. Jest w ogóle jakiś sposób aby to sprawdzić przed zakupem trzymając telefon w dloni ?

#2405 malyr

malyr
  • 78 posts
  • SkądTrójmiasto

Posted 29 February 2012 - 13:02

Hmm chyba o to chodzi, że nie uruchomisz nowego iphone bez aktywacji. Jeżeli go wezmiesz do ręki, odpalisz i zobaczysz ekran aktywacyjny to będziesz miał pewność, że to nówka. Jeżeli zobaczysz menu telefonu to oznaczać będzie, że telefon już był ileś tam czasu używany. To z kolei możesz sprawdzić na stronie apple dotyczącej gwarancji (wpisujesz nr seryjny telefonu, data końca gwarancji - 12 miesięcy i wiesz kiedy ktoś go uruchomił)

#2406 BartT-GSM

BartT-GSM
  • 272 posts
  • SkądOpole/Lubliniec

Posted 29 February 2012 - 15:36

Nie jest to prawda , jezeli wgramy na nowo soft to iphone ponownie trzeba aktywowac , wiec nie jest to wyznacznikiem tego ze nigdy nie byl aktywowany.

#2407 kummer

kummer
  • 2002 posts
  • SkądBydgoszcz,Osielsko

Posted 29 February 2012 - 16:46

https://selfsolve.ap...rantyDynamic.do

#2408 NoVyr9

NoVyr9
  • 901 posts
  • SkądWarszawa, PL

Posted 01 March 2012 - 02:22

Nie jest to prawda , jezeli wgramy na nowo soft to iphone ponownie trzeba aktywowac , wiec nie jest to wyznacznikiem tego ze nigdy nie byl aktywowany.

Dlatego mówimy, że przy 1 aktywacji rusza gwarancja i może po tym sprawdzić geniuszu.

#2409 tryt

tryt
  • 628 posts

Posted 01 March 2012 - 18:33

Od daty zakupu. Naprawdę sądzisz, że jeśli kupisz dziś telefon i aktywujesz go równo za rok, to gwarancja będzie obowiązywała do 1 marca 2014 r.?

#2410 Bartee400

Bartee400
  • 20 posts
  • SkądLublin, Poland, Poland

Posted 01 March 2012 - 19:04

Ale co do gwarancji-wredne jest to, że jak dostanę z serwisu nowy telefon to i tak gwarancja liczona jest od starego, oddanego. No, ale zbyt dobrze by było :D

#2411 tryt

tryt
  • 628 posts

Posted 01 March 2012 - 20:03

To reklamuj z niezgodności z umową. W razie wymiany telefonu, bieg dwuletniego okresu odpowiedzialności sprzedawcy rozpoczyna się na nowo.

#2412 modlin

modlin
  • 538 posts
  • SkądLynchburg, TN

Posted 01 March 2012 - 20:54

Gwarancja/rękojmia jest od daty zakupu.

Ale co do gwarancji-wredne jest to, że jak dostanę z serwisu nowy telefon to i tak gwarancja liczona jest od starego, oddanego. No, ale zbyt dobrze by było :D

Co ciekawe zależy to od firmy. Denon funduje mi na przykład średnio co rok nowe słuchawki, bo dzieją się różne magiczne rzeczy z kablem. Ostatnio byłem w hornie (polski dystrybutor) i oddając im słuchawki dostałem fakturkę, nowe pudełko, itd. tak jak bym je kupił.

#2413 grzech987

grzech987
  • 387 posts
  • SkądWarsaw, Poland, Poland

Posted 01 March 2012 - 21:09

Od daty zakupu. Naprawdę sądzisz, że jeśli kupisz dziś telefon i aktywujesz go równo za rok, to gwarancja będzie obowiązywała do 1 marca 2014 r.?

ja kupiłem w październiku, a aktywowałem w listopadzie i mam od listopada liczone 12mc

#2414 madhunt3r

madhunt3r
  • 2530 posts

Posted 01 March 2012 - 21:47

Gwarancja leci od dnia aktywacji.

#2415 tryt

tryt
  • 628 posts

Posted 01 March 2012 - 23:36

Osobom twierdzącym, jakoby okres gwarancji biegł od daty aktywacji telefonu polecam lekturę treści zobowiązania gwarancyjnego (klik) i zaprzestanie rozpowszechniania nieprawdziwych informacji.

#2416 NoVyr9

NoVyr9
  • 901 posts
  • SkądWarszawa, PL

Posted 02 March 2012 - 00:00

Ludu, ktoś tu reklamował z powodu luzów power buttona?

#2417 bbmteam

bbmteam
  • 20 posts

Posted 02 March 2012 - 12:05

Witam wszystkich, Przewertowalem te 242 strony i nie do końca znalazlem odpowiedz na moje pytanie. Moj IP4S nie ma (poki co) brzeczacej baterii czy static noise natomiast ma problem z zasiegiem, telefon mam z przedlużenia ORANGE i problem polega na tym ze np leżąc sobie na stole ma 5 kresek E a po wzieciu do reki robi mu się 2-3, czasem w takim momencie po wykonaniu death gripa wyskakuje: szukam sieci. Byłem w orange spawdzić karte sim, skasowano mi jakis bład (PLMN jakoś tak to jest opisane) i albo bardzo chciałem albo rzeczywiście było ok przez 2 dni. Zauważyłem również że problem wystepuje w lewej dłoni gdy trzymając go zasłaniam przycisk wyciszenia i +/- natomiast w prawej dłoni problem nie wystepuje :o Zastanawia mnie to czy jest to problem techniczny zwiazany z wada mojego egzemplarza czy może to bardziej wina softu? mam aktualnie 5.0.1 i zastanawiam się nad tą wersją 5.1 Beta 3 i wyłączeniem 3G. Ogólnie dodam jeszcze ze gdy nawet pojawi sie komunikat: brak sieci i spróbuje wykonać połączenie to potrafi nagle odnaleźć 3 kreski i zadzwonić :o Kosmos jakiś. Oddałbym go na gwarancji ale przeczytawszy wszystkie posty z tego tematu widzę że: 1. Można dostać gorszy telefon niż się ma, 2. Lub odeślą go bo nie będą widzieć problemu. Przy pełnym zasiegu 3G nie traci zasiegu, góra 1 kreske, gorzej jest przy przejsciu miedzy 5 kresek E lub spadanie z 1 kreski 3G w dół.

#2418 grzech987

grzech987
  • 387 posts
  • SkądWarsaw, Poland, Poland

Posted 02 March 2012 - 19:56

Osobom twierdzącym, jakoby okres gwarancji biegł od daty aktywacji telefonu polecam lekturę treści zobowiązania gwarancyjnego (klik) i zaprzestanie rozpowszechniania nieprawdziwych informacji.

kuilem w apple store i widze na stronie online do kiedy mam gwarancje, przepraszam za znaki ale prawa reka w gipsie

#2419 malyr

malyr
  • 78 posts
  • SkądTrójmiasto

Posted 02 March 2012 - 22:09

bbmteam wg. Mnie to nie jest w 100% wina telefonu a naszych sieci. Ja w playu na każdym telefonie przy 3G mam dramat (1-2 kreski zasięgu). Za kilka dni ma być soft z opcją wyłączenia 3G (ja wyłączyłem sbsettings, mam full zasięg). A co do uścisku śmierci, jak Jobs stwierdził czy każde urządzenie jest idealne? Polecam bumpera, ochroni i zapobiega tego typu akcjom.

#2420 Mirko791

Mirko791
  • 4558 posts
  • SkądJaworzno

Posted 02 March 2012 - 22:21

Chyba warto poczekać na 5.1, tym bardziej, że został jakiś tydzień. Zobaczymy co Apple naprawiło, a z czym trzeba będzię się pogodzić lub zrezygnować z iP 4s. Na JB wyłączyłem sobie 3g i tam gdzie jest gorszy zasięg jestem na edgu - zero problemów. Inna sprawa, że u mnie w mieście t-mobile zawsze miało jakieś problemy i częściowo to obwiniam za problemy z zasięgiem na 3g.

#2421 bbmteam

bbmteam
  • 20 posts

Posted 02 March 2012 - 22:33

a czy ktos jeszcze uświadczył tego problemu i po wylaczeniu 3G telefon zaczal działać? bo kilka stron wcześniej w tym temacie ktoś też opisywał podobny problem lecz nie napisał nic o efektach po wyłączeniu 3G

#2422 Zorski

Zorski
  • 54 posts
  • SkądKatowice

Posted 03 March 2012 - 14:55

Napisał, napisał! Ale na dzień dzisiejszy 3G wyłączyć można tylko będac betatesterem lub mając jailbreak! Więc większość sprawdzić nie może...

#2423 bbmteam

bbmteam
  • 20 posts

Posted 03 March 2012 - 16:29

dlatego pytanie jest kierowane do osób które mogą to wyłączyć ;)

#2424 Cintulek

Cintulek
  • 2128 posts
  • SkądWrocław, Poland

Posted 03 March 2012 - 16:32

Wybacz, ale ja miałem od daty aktywacji iPhone'a, tak samo z iPad'em, że nie wspomnę o iPod'zie Touch - wszystkie aktywowałem tydzień po zakupieniu i jakoś miały gwarancję od czasu, kiedy je aktywowałem.

#2425 BORAX

BORAX
  • 443 posts
  • SkądKrynica Morska/Elbląg

Posted 05 March 2012 - 23:33

Może już było,może nie pierwsze wrażenie, ale ciekawostka.

Skierujcie aparaty na okolice słuchawki :D

Spoiler

Edit:// Znalazłem temat, ale użytkownik miał problem, że ta dioda świeci cały czas. Mi tylko po najechaniu aparatem - telefon wyłącza ekran po przyłożeniu do twarzy.
Również w teledysku "LMFAO - Sorry For Party Rocking" można to samo zauważyć :)

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users