Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

iPhone 4S - Pierwsze wrażenia

• This topic is locked This topic is locked
2920 replies to this topic

#2376 caligator

caligator
  • 37 posts
  • SkądLubin

Posted 22 February 2012 - 22:27

ściagasz na iphone'a np. mobile 17 MakeTones i z biblioteki wybierasz piosenke z której chcesz zrobic dzwonek... robisz go a potem synchronizujesz iphona i ten program z itunes'em i po synchronizacji kopiujesz przez itunes dzwonek z kompa na iphone'a... troche skomplikowane ale działa bardzo dobrze:) ja tez byłem zwolennikiem androida ale bezproblemowe użytkowanie iphone przekonało mnie... do tego dochodzi jeszcze w pełni funkcjonalny sklep z muzyka no i aplikacjami ktorych jest az za duzo a co najważniejsze, jak juz na cos sie zdecyduje to wiem że będzie działać na 100% w przeciwieństwie do aplikacji z android marketu...

#2377 Quuba777

Quuba777
  • 979 posts
  • SkądGdańsk

Posted 22 February 2012 - 23:39

ściagasz na iphone'a np. mobile 17 MakeTones i z biblioteki wybierasz piosenke z której chcesz zrobic dzwonek... robisz go a potem synchronizujesz iphona i ten program z itunes'em i po synchronizacji kopiujesz przez itunes dzwonek z kompa na iphone'a... troche skomplikowane ale działa bardzo dobrze:)

iRinger, iToner

#2378 grzes_l

grzes_l
  • 3397 posts
  • SkądGdynia

Posted 23 February 2012 - 13:04

Bo mam wrazenie ze ludzie wciaz nie rozumieja iTunes a moim zdaniem to najlepsze co moze byc, gdyz ma: - inteligentne playlisty, ktore dzialaja (np. rzeczy, ktorych nie sluchalem przez ostatni tydzien), wszystko co ma conajmniej 4 gwiazdki, wszystko czego kompozytorem jest X, wszystko co w tytule ma d**a) i sa wrecz genialne. - airplay i remote, nic wiecej chyba nie musze dodawac. - tekst w piosenkach Jestem w stanie zozumiec problem ze ktos sie przesiada i ma smietnik z muza. Jednak jako wieloletni uzytkownik iTunes, na ktorym ripowalem wszystkie swoje plyty i gdzie dzis muzyke kupuje, po prostu nie wyobrazam sobie, bym kiedykolwiek mial traktowac muzyke jako plik czy folder, a nie kawalek o takim tytule takiego wykonawcy czy album.

#2379 Slithered

Slithered
  • 189 posts

Posted 23 February 2012 - 13:38

Wiesz, niektórzy wolą mieć "wolność wyboru", swobodę - potrzebują czegoś, więc po prostu przerzucają, a tu trzeba bawić się z itunes. Gdyby dało się z tego zrezygnować, już dawno bym to zrobił. Nie bez powodu ludzie na to narzekają. Śmietnik z muzą? Mów za siebie. Bez itunes można się naprawdę świetnie obejść. Przykładowo mam 60gb muzyki, ale wszystkiego nie słucham więc co jakiś czas coś dogrywam, a inne utwory kasuję z telefonu. W normalnej sytuacji po prostu dogrywamy i kasujemy co niepotrzebne, a tutaj najpierw trzeba tą operacje przeprowadzić w iTunes i później bawić się w synchronizacje. Wg. mnie lepiej zrobić coś szybko i bezproblemowo niż utrudniać sobie życie.

#2380 Mirko791

Mirko791
  • 4558 posts
  • SkądJaworzno

Posted 23 February 2012 - 13:49

Wiesz, niektórzy wolą mieć "wolność wyboru", swobodę - potrzebują czegoś, więc po prostu przerzucają, a tu trzeba bawić się z itunes. Gdyby dało się z tego zrezygnować, już dawno bym to zrobił. Nie bez powodu ludzie na to narzekają. Śmietnik z muzą? Mów za siebie. Bez itunes można się naprawdę świetnie obejść. Przykładowo mam 60gb muzyki, ale wszystkiego nie słucham więc co jakiś czas coś dogrywam, a inne utwory kasuję z telefonu. W normalnej sytuacji po prostu dogrywamy i kasujemy co niepotrzebne, a tutaj najpierw trzeba tą operacje przeprowadzić w iTunes i później bawić się w synchronizacje. Wg. mnie lepiej zrobić coś szybko i bezproblemowo niż utrudniać sobie życie.

A wiesz, że można do iP dodawać muzykę poprzez iTunes beż żadnej synchronizacji i to bezprzewodowo?

#2381 grzes_l

grzes_l
  • 3397 posts
  • SkądGdynia

Posted 23 February 2012 - 14:05

To jest wlasnie problem skrzywienia PieCowego, gdzie ludzie myla zarzadzanie muzyka z zarzadzaniem plikami.

#2382 Łukasz Pepliński

Łukasz Pepliński
  • 28 posts
  • SkądBydgoszcz

Posted 23 February 2012 - 15:32

doskonale obywalem sie bez systemow pomagajacych. Dam sobie rade i teraz... fajnie ze producent daje takie mozliwosci ulatwienia zycia ale nie powinno to byc obligatoryjne i oprocz trybu z iTunsem powinna byc tez mozliwosc korzystania z telefonu jak z pamięci przenosnej.

#2383 Quuba777

Quuba777
  • 979 posts
  • SkądGdańsk

Posted 23 February 2012 - 16:32

Dodatkowo kasować można już z poziomu iPhone'a.
Całkowicie zgadzam się z wypowiedzią grzes_l.

#2384 Slithered

Slithered
  • 189 posts

Posted 23 February 2012 - 16:45

To jest wlasnie problem skrzywienia PieCowego, gdzie ludzie myla zarzadzanie muzyka z zarzadzaniem plikami.

A, no tak, masz maca więc jesteś lepszy, a użytkownicy to skrzywieńcy. Nie porównuj wszystkich do siebie, ok? Tak trudno Ci zaakceptować to, że ludzie radzą sobie świetnie bez itunes? Jesteś z tego zadowolony? Świetnie, ale weź pod uwagę to, że ktoś woli porsche zamiast fiata. A tym jest właśnie zarządzanie muzyką bez itunes, gdzie wszystko można zrobić bezpośrednio po podpięciu urządzenia do komputera.

Swoja droga uwielbiam psychofanów Apple: gdyby firma z Cupertino wypuściła iPapier toaletowy za 100zł, który wcześniej trzeba sobie samemu nawinąć na rolkę by z niego skorzystać, też byście go kupowali i nazywali to "wyższą kulturą użytkowania czegoś tam" ;)

#2385 Quuba777

Quuba777
  • 979 posts
  • SkądGdańsk

Posted 23 February 2012 - 16:47

no bez jaj. co kto lubi, ale to jest tylko i wyłącznie uprzedzenie.

#2386 Slithered

Slithered
  • 189 posts

Posted 23 February 2012 - 16:54

Uprzedzenie? iTunes nie bez powodu jest najczęściej wytykana wadą produktów Apple. Idąc tym tokiem myślenia, cały świat jest uprzedzony. Uprzedzeni są ludzie, którzy sądzą, że posiadając maca i inne urzadzenia Apple są lepsi od innych i nie potrafiacy zrozumieć, że na świecie są lepsze i prostsze rozwiązania. Lubisz iTunes? Ok, nic do tego nie mam, tylko nie wmawiaj mi, że to jedyny słuszny sposób zarządzania muzyką, ok? Osoby, które tak robią nie widziały chyba nic poza iTunes. Koniec offa.

#2387 Beebok

Beebok
  • 30 posts

Posted 23 February 2012 - 17:28

Heh, no nie mogę nie dorzucić swoich 3 groszy, żeby nie było że offtop piszę, to mój 4s działa jak najbardziej sprawinie! A co do iTunes, ja naprawdę lubię słuchać albumów i całą muzykę mam pokatalogowaną w ten sposób, ale nie każę nikomu robic w ten sposób, większość danych o plikach i tak jest przechowywana i tak w tagach więc nie widzę powodu dlaczego nie można było by się obejść be itunesa, a sam itunes też potrafi robić bałagan na dysku jak tagi nie są zgodne w całym albumie i tyle. Poza tym nie cały świat się kręci wokół apple, i tunes i tak mi nie pomaga już wrzucać albumów na pendrive'a (już nie mówiąć o zliczaniu odtwarzania) do samochodu gdzie równie często słucham muzyki, lubię ten telefon ale tylko i wyłącznie telefon, i nie rozumię dlaczego nie mogło by być tak że w wszybki sposób mogł bym zarządzać moimi plikami na telefonie z poziomu standardowej przeglądarki plików jak i na dowolnym komputerze na którym mam ochotę, apple niestety to taka quasi komuna, która z góry wie co dla nas dobre, a i partyjnych jej tu nie brakuje :D

#2388 Slithered

Slithered
  • 189 posts

Posted 23 February 2012 - 19:38

Heh, no nie mogę nie dorzucić swoich 3 groszy, żeby nie było że offtop piszę, to mój 4s działa jak najbardziej sprawinie!

A co do iTunes, ja naprawdę lubię słuchać albumów i całą muzykę mam pokatalogowaną w ten sposób, ale nie każę nikomu robic w ten sposób, większość danych o plikach i tak jest przechowywana i tak w tagach więc nie widzę powodu dlaczego nie można było by się obejść be itunesa, a sam itunes też potrafi robić bałagan na dysku jak tagi nie są zgodne w całym albumie i tyle. Poza tym nie cały świat się kręci wokół apple, i tunes i tak mi nie pomaga już wrzucać albumów na pendrive'a (już nie mówiąć o zliczaniu odtwarzania) do samochodu gdzie równie często słucham muzyki, lubię ten telefon ale tylko i wyłącznie telefon, i nie rozumię dlaczego nie mogło by być tak że w wszybki sposób mogł bym zarządzać moimi plikami na telefonie z poziomu standardowej przeglądarki plików jak i na dowolnym komputerze na którym mam ochotę, apple niestety to taka quasi komuna, która z góry wie co dla nas dobre, a i partyjnych jej tu nie brakuje :D

Dokładnie ;)

A co do wrażeń związanych z nowym 4s - teraz mi się przypomniało - brakuje mi tu tylko raportów, które mogłem zainstalować na czwórce. Irytujące jest za to to, że miernik baterii (czas czuwania, czas w użyciu) resetuje mi się ostatnio chyba po zwykłym wejściu do cydii. Niedawno było to tylko po instalowaniu aplikacji pochodzących z tego właśnie "sklepu", a teraz mam wrażenie, że juz samo wejście w cydie resetuje mi wskaźniki.

#2389 NoVyr9

NoVyr9
  • 901 posts
  • SkądWarszawa, PL

Posted 23 February 2012 - 20:33

Masz dobre wrażenie, też mnie to strasznie irytuje -.- Ktoś z was reklamował telefon z luźnym przyciskiem Power? Tak dzisiaj dokładnie porównałem z 2 iPhone kumpli, prócz tego, że trochę mu się lata na boki to jest niższy i chodzi dużo bardziej delikatnie.

#2390 monis

monis
  • 480 posts
  • SkądPoznań

Posted 24 February 2012 - 07:48

Dokładnie ;)

A co do wrażeń związanych z nowym 4s - teraz mi się przypomniało - brakuje mi tu tylko raportów, które mogłem zainstalować na czwórce. Irytujące jest za to to, że miernik baterii (czas czuwania, czas w użyciu) resetuje mi się ostatnio chyba po zwykłym wejściu do cydii. Niedawno było to tylko po instalowaniu aplikacji pochodzących z tego właśnie "sklepu", a teraz mam wrażenie, że juz samo wejście w cydie resetuje mi wskaźniki.

ale tu nie obwiniałabym apple, a raczej ludzi od cydii, bo przecież apple nie odpowiada za to, co dzieje sie po jb [choć z Twoich postów można wnioskować, że apple odpowiada za całe zło na świecie, od resetowania miernika baterii przez cydię po globalne ocieplenie ;)]
brak raportów w 4s, które dało się zainstalować w 4 to też nie wina apple, tylko ludzi, którzy nie potrafią tego złamać :)

#2391 Slithered

Slithered
  • 189 posts

Posted 24 February 2012 - 08:37

A czy ja napisałęm, że to wina Apple? ;) Napisałem tylko co mi przeszkadza w użytkowaniu nowego iPhone i porównałem go do tego co miałem na starym :) A jeśli chodzi o zło na świecie - apple obwiniam tylko za nagasaki. Ale wiesz, to tak tylko miedzy nami, ok szefie?

#2392 NoVyr9

NoVyr9
  • 901 posts
  • SkądWarszawa, PL

Posted 24 February 2012 - 11:17

Akurat brak raportów to wina Apple :) Ktoś coś w temacie mojego power'a?

#2393 cesiu111

cesiu111
  • 742 posts
  • SkądRz

Posted 24 February 2012 - 11:32

Trochę się nie mogę nadziwić, że przez tyle stron wątku ludzie ciągle narzekają na problemy liczne z telefonem, a ciągłą wymianę na nowy egzemplarz uznają za coś normalnego. Chyba nie chodzi o to, żeby wydać na telefon worek złota i modlić się o to, żeby akurat ta sztuka była bez wad?

#2394 Slithered

Slithered
  • 189 posts

Posted 24 February 2012 - 13:59

Wiesz, wydaje mi się, że to bardziej ludzie doszukują się tych usterek na siłę ;)

#2395 Łukasz Pepliński

Łukasz Pepliński
  • 28 posts
  • SkądBydgoszcz

Posted 25 February 2012 - 11:33

co do wkurzajacych rzeczy -tez sobie zaslaniacie glosniki podczas grania? nie wiem jak trzymac ten telefon w poziomie zeby nie zaslaniac glosnikow :D

#2396 usbuzzer

usbuzzer
  • 259 posts
  • SkądWarszawa, PL

Posted 25 February 2012 - 12:56

Tak, irytujące :D. Kiedy trzymasz telefon z home po lewej stronie to niemożliwym jest usłyszenie czegokolwiek, jeśli jednak home masz po prawej, to da się, odchylając trochę palec - nie jest to jednak szczyt wygody ;d.

#2397 maciekdzieciol

maciekdzieciol
  • 1436 posts
  • SkądWarsaw, Poland

Posted 25 February 2012 - 13:05

Mam taki problem, wczoraj kupilem iP 4s i Siri dzialala jak nalezy, ale dzisiaj od rana, gdy probuje sie z nia "porozumiec" to odpowiada mi caly czas w ten sam sposob.

Wie ktos jaka moze byc tego przyczyna?

http://desmond.image....png&res=medium

#2398 Axellvak

Axellvak
  • 1938 posts

Posted 25 February 2012 - 13:07

U mnie działa, przed chwilą sprawdzałem więc spróbuj ponownie za jakiś czas. Tym bardziej widzę że masz E włączone, polecam 3G albo wi-fi.

#2399 maciekdzieciol

maciekdzieciol
  • 1436 posts
  • SkądWarsaw, Poland

Posted 25 February 2012 - 13:08

U mnie działa, przed chwilą sprawdzałem więc spróbuj ponownie za jakiś czas. Tym bardziej widzę że masz E włączone, polecam 3G albo wi-fi.

Ok dziala juz, widocznie to bylo po stronie Siri czy czego tam innego.

#2400 Łukasz Pepliński

Łukasz Pepliński
  • 28 posts
  • SkądBydgoszcz

Posted 25 February 2012 - 13:35

przed jakimis 30min mialem to samo jednorazowo - widocznie serwery cosik zamyslily sie ;)

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users