Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone 4S - Pierwsze wrażenia

• Zamknięty Temat jest zamknięty
2920 odpowiedzi w tym temacie

#2351 dexter12345

dexter12345
  • 84 postów

Napisano 21 lutego 2012 - 16:02

tak jak powiedzialem pare postow wczesniej restore robilem 2 razy i bez rezultatu

Masz na 100% 2 razy home tak żeby sie pokazał pasek multitaskingu i przesuwasz w prawo do końca i musi być

#2352 niumara

niumara
  • 148 postów
  • SkądOrzesze, Katowice, Poland, Poland

Napisano 21 lutego 2012 - 16:15

no i niemiłe rozczarowanie to już mój piąty telefon niestety static jest wszędzie :(

Witaj
ja juz otrzymalem kolejnego , ktory sie nie chcial aktywowac i ciagle komunikat ze moze byc uszkodzony i dzwonic do apple
nadal jak sie wsluchasz to slychac static noise ale tylko wtedy gdy korzystasz aktualnie z internetu , czy to przez wifi czy 3g ,
nawet nie trzeba nigdzie dzwonic aby to uslyszec , ale poza tym to wszystko OK

---------- Wpis dodano o 16:15 ---------- Poprzedni wpis dodano o 16:13 ----------

nie przejmujcie sie static noisem to jest ledwo slyszalne !!!

#2353 NoVyr9

NoVyr9
  • 901 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 21 lutego 2012 - 18:46

iPhone nie ma tam suwaka tylko iPad -,-

#2354 Mirko791

Mirko791
  • 4 558 postów
  • SkądJaworzno

Napisano 21 lutego 2012 - 18:50

IPhone też ma ten suwak, tylko musisz się cofnąć jeszcze dalej w lewo.

#2355 dexter12345

dexter12345
  • 84 postów

Napisano 21 lutego 2012 - 18:54

Czyżby ?

Spoiler

-,-

#2356 grzes_l

grzes_l
  • 3 397 postów
  • SkądGdynia

Napisano 21 lutego 2012 - 20:25

Za takie posty wprowadzajace w blad bym banowal :-P.
Po raz kolejny apeluje RTFM, bo tez uwazam ze kolo nie umie nawet uzywac telefonu.

#2357 NoVyr9

NoVyr9
  • 901 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 21 lutego 2012 - 21:35

Damn it, chodziło mi o to właśnie, że nie ma tam suwaka po pierwszym przesunięciu, dlatego on go właśnie nie znalazł. Jak nie chcecie komuś pomagać to nie musicie, a jak pomagacie to piszcie dokładnie i nie wyśmiewajcie.

#2358 grzes_l

grzes_l
  • 3 397 postów
  • SkądGdynia

Napisano 21 lutego 2012 - 23:24

Ja napisalem:
"przesuwasz wszystko w prawo az zobaczysz suwak glosnosci w appsach."
Czego nie zrozumiales? Tym bardziej, ze w instrukcji to jest jak byk.

Najlepsze, ze zaraz my mamy sie domyslac co "poeta mial na mysli"

#2359 NoVyr9

NoVyr9
  • 901 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 22 lutego 2012 - 00:43

Nie ja nie zrozumiałem, a osoba, której rzekomo pomagasz. Poza tym zacznij pisać po polsku, tak jak wymaga tego regulamin forum. Nie trudź się, bo się tylko spocisz.

#2360 _Artek_

_Artek_
  • 1 048 postów

Napisano 22 lutego 2012 - 08:20

Witaj
ja juz otrzymalem kolejnego , ktory sie nie chcial aktywowac i ciagle komunikat ze moze byc uszkodzony i dzwonic do apple
nadal jak sie wsluchasz to slychac static noise ale tylko wtedy gdy korzystasz aktualnie z internetu , czy to przez wifi czy 3g ,
nawet nie trzeba nigdzie dzwonic aby to uslyszec , ale poza tym to wszystko OK

---------- Wpis dodano o 16:15 ---------- Poprzedni wpis dodano o 16:13 ----------

nie przejmujcie sie static noisem to jest ledwo slyszalne !!!

może u ledwo ale mnie to wku..... a tym bardziej teraz kiedy mam umowę na dwa lata...na całe szczęście była podpisywana przez iboa więc mam 10 dni na odstąpienie od umowy bez kary umownej i dziś idę to zrobić.......

#2361 grzes_l

grzes_l
  • 3 397 postów
  • SkądGdynia

Napisano 22 lutego 2012 - 10:22

Nie ja nie zrozumiałem, a osoba, której rzekomo pomagasz. Poza tym zacznij pisać po polsku, tak jak wymaga tego regulamin forum.
Nie trudź się, bo się tylko spocisz.

Klopot, ze sam w ogole nie jestes pomocny, tylko spamujesz temat i jeszcze ludzi wprowadzasz w blad. Odmelduj sie jak nie masz nic do powiedzenia w temacie a takie odgryzanie sie jest po prostu glupie i szczeniackie.

EOT

#2362 megamasta

megamasta
  • 152 postów

Napisano 22 lutego 2012 - 12:33

Nie wiem czy to "część staticu" czy po prostu w PL tak jest, ale czasami mam zniekształcenia dźwięku podczas pierwszej sekundy dzwonienia do kogoś - i to zazwyczaj tam gdzie ludzie mają te melodyjki włączane

#2363 grzes_l

grzes_l
  • 3 397 postów
  • SkądGdynia

Napisano 22 lutego 2012 - 12:39

Mialem tak na jakiejs Nokii firmowej, chyba w Erze tylko.

#2364 _Artek_

_Artek_
  • 1 048 postów

Napisano 22 lutego 2012 - 13:04

to ja już nie wiem co robić czy oddać czy zostawić......

#2365 Slithered

Slithered
  • 189 postów

Napisano 22 lutego 2012 - 14:35

Nie oszukujmy się - przez cały ten szum medialny, ataki konkurencji i nagłaśniane problemów, większość ludzi zaczyna doszukiwać się problemów na siłe i wystarczy drobny szmer (np. Słaby zasięg) i juz myślą, że to static. Nie mówię, że tak musi być w Twoim przypadku Artek, ale zastanów się też nad tym jakie komórki mają Twoi rozmówcy. Przykładowo zawsze gdy dzwonię do pewnego użytkownika nokii e52 (która zaliczyła już chyba wszystkie ściany w jego mieszkaniu) słysze swój głos w tle, coś jakby echo. Innego kumpla z kolei w ogóle nie słyszę, bo gość pracuje w miejsu gdzie ma słaby zasięg. Pamiętaj, że problem wcale nie musi leżeć po Twojej stronie i to co słyszysz w słuchawce nie musi być "staticem" ;) Swoją drogą wisicie mi piwo - nienawidzę pisać na iphone z polskimi znakami :P

#2366 _Artek_

_Artek_
  • 1 048 postów

Napisano 22 lutego 2012 - 14:48

dlatego sprawdzając zawsze dzwonie do biura obsługi na darmowy jak wyłączę 3g i wifi to problem znika to już mój 5 model 4s i jestem w stanie uwierzyć że wszystkie 4s tak mają pytanie tylko czy jestem w stanie wytrzymać z tym najbliższe 24 miesiące bo nie wyobrażam sobie wyłączania 3g i wifi za każdym razem jak do kogoś dzwonie........

#2367 Slithered

Slithered
  • 189 postów

Napisano 22 lutego 2012 - 15:34

Wiec chyba jestem prawdziwym szczesciarzem, bo static noise nie mam, tak samo innych wad przypisywanych 4s'owi. Chyba go normalnie wystawie na allegro jako unikat :P

#2368 NoVyr9

NoVyr9
  • 901 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 22 lutego 2012 - 15:39

To jest nas dwóch.

#2369 Łukasz Pepliński

Łukasz Pepliński
  • 28 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 22 lutego 2012 - 15:46

no to juz tak dorbze nie sprzedacie bo i ja nie dostrzegam zadnych objawow ;)

#2370 Slithered

Slithered
  • 189 postów

Napisano 22 lutego 2012 - 15:59

Na wszystko jest jakiś sposób ;) Po prostu będziemy je sprzedawać w odpowiednich odstępach czasowych :P aj, renqien nie bij, już nie offtopujemy :P

#2371 _Artek_

_Artek_
  • 1 048 postów

Napisano 22 lutego 2012 - 16:01

to wystawcie a ja kupie:D

#2372 Slithered

Slithered
  • 189 postów

Napisano 22 lutego 2012 - 16:14

Zdajesz sobie sprawę, że unikaty tanie nie są? Biorąc pod uwagę, że z tyłu telefonu jest nadgryzione jabłko... Stary, zastaw lepiej mieszkanie :P

#2373 megamasta

megamasta
  • 152 postów

Napisano 22 lutego 2012 - 20:40

Artek, w jakim mieście używasz 4s?

#2374 _Artek_

_Artek_
  • 1 048 postów

Napisano 22 lutego 2012 - 21:47

w Zamościu ale w wawie (bo tam studiuje) jest to samo......

#2375 Łukasz Pepliński

Łukasz Pepliński
  • 28 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 22 lutego 2012 - 21:59

Wtrace swoje 3 grosze jako swiezy posiadacz 4S (tydzien czasu) Od dobrych kilku lat - a praktycznie od poczatku ery Androida w Polsce bylem posiadaczem telefonow spod znaku robocika. Przewaznie byly to sprzety z wyzszej polki. W koncu robocik mi sie przejadl i postanowilem dac szanse produktowi Apple. 2 glowne wnioski: 1. Czy jestem zadowolony ze zmiany topowego androida na IPhone? Bardzo 2. Czy IPhone jest zdecydowanie lepszy od telefonow z Androidem? Nie - nie jest. Jest po prostu inny. IMHO sila Apple tkwi w dopracowaniu szczegolow - cos na co producent moze sobie pozwolic majac zaledwie kilka modeli na rynku. Android to 1234 modele od 123 producentow, 5000 rodzajow CPU, GPU i pierdylion wciaz funkcjonujacych wersji systemu. Pare rzeczy ktore rzucily mi sie w oczy po przesiadce: szybkosc dzialania, wydajnosc, plynnosc - zdecydowanie na korzysc IP. jakosc wykonania - to zalezy juz od producentow konkretnego sprzetu na androidzie ale IP przyjemnie mnie zaskoczyl - wszystko metalowe Tesknie za to za mozliwosciami konfiguracji androida wkurzajace iTunes... androida podlaczalem po prostu w trybie pamieci masowej i wrzucalem co chcialem, gdzie chcialem i wszystko dzialalo bez koniecznosci zmiany formatow na IP nadal nie rozgryzlem dodania wlasnego dzwonka z mp3... metody znalezione w necie nie dzialaja na IP 4S i iOS 5.0.1 Gry... magia - wyglad infinity blade czy plynne dzialanie GTA3 robia wrazenie. IP wygrywa. Aparat - porownywalny z topowymi modelami na androidzie. Wada 4S - swietnie wyglada ale nieporeczny jak cholera - co dotkne to mam wrazenie ze mi wyskoczy na podloge. Nie mowiac juz o magicznej wprost mozliwosci zeslizgiwania sie ze zdaje sie idealnie poziomych powierzchni ;-) jak sie troszke ogarne z inzynierka i sprawami zawodowymi to moze popelnie dluzsza wypowiedz ;-) W kazdym razie 4S zdobyl serce moje i dziewczyny... a jak zakonczymy kwestie przeprowadzki/meblowania wlasnego kata to na tapecie jest IPad :D

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych