Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

iPhone 4S - Pierwsze wrażenia

• This topic is locked This topic is locked
2920 replies to this topic

#2076 Zorski

Zorski
  • 54 posts
  • SkądKatowice

Posted 26 January 2012 - 21:19

Jnie da sie moim zdaniem zarysowac ekranu paznokciem...

Na moim iphonie mam od lat Invisible Shield. Folia pancerna. Sa na Tubie filmy pokazujace jak miesza sie telefon z roznymi metalowymi przedmiotami (i jezeli to nie mistyfikacja) folia jest nietknieta. U mnie tez tak bylo. Rok- poltora roku bez najmniejszej rysy, az tu nagle podczas przecierania szmatka zrobilem ryse... paznokciem. Przeprowadzilem kilka prob po otrzymaniu w ramach gwarancji nowej folii na skrawkach i paznokcie zostawiaja rysy! (Przynajmniej moje ;-))

#2077 usbuzzer

usbuzzer
  • 259 posts
  • SkądWarszawa, PL

Posted 26 January 2012 - 21:30

Ja w obronie kobiet i ich paznokci :D nie da sie moim zdaniem zarysowac ekranu paznokciem, no chyba, ze nosi sie metalowe tipsy ;) ja używam 4s od grudnia, wczesniej miałam 2g i żaden z nich nie jest podrapany :P
Pomijając juz fakt, ze przeciez za pomocą paznokci sie go nie obsługuje ;)
Moze jak nie patrzyłes koleżanka zrobiła crashtest kluczem :D

Kurcze, ale teraz zaczynam rozważać jakies mieszkanko dla mojego tel...

Haha :D. Niee, koleżanka jarała się Siri i cały czas sobie z nią gadała, no i poprosiła mnie o jakieś śmieciowe aplikacje, które gdzieś tam widziała, a na koniec pograła trochę w "Where is my water?" i myślę, że to tu mogła popełnić zbrodnię paznokciem :D. Nie nosi tipsów, ani nic. Ale to jest bardzo dziwna rysa, bo jest taka po całej szerokości telefonu łuczkiem, dziwne, żeby zrobiła to paznokciem ;p. Kieszenie puściutkie, spodnie po praniu - sprawdzałem. Naprawdę nie wiem, co innego mogłoby mu zaszkodzić.

A ja zamówiłem Wrapsol Ultra na całość. Na youtube też sporo testów, wygląda porządnie.

#2078 bartekb

bartekb
  • 2 posts

Posted 26 January 2012 - 22:16

A czy to przypadkiem nie jest luźny przycisk POWER? W mojej "czwórce" jest to samo przy odkładaniu telefonu, i jestem w 95% pewien, że to sprawka luźnego przycisku. W momencie odkładania uderza o ramkę, i w efekcie mamy taki nieprzyjemny dźwięk.
Ale mogę się mylić.. co o tym myślicie?

Nie, sprawdziłem to przytrzymując przycisk power i stukanie jest takie samo. Było to już poruszane w jakimś wątku, że podobno wszystkie 4s mają problem z "latającą" soczewką. Nie wiem właśnie na ile jest on nasilony u innych użytkowników. Może po prostu wszyscy takie coś mają, może o różnej głośności... Ktoś może się podzielić opinią?:idea:

#2079 Alex007

Alex007
  • 820 posts

Posted 26 January 2012 - 22:40

Miałem iPhone'a 2G. iPhone'a 3G traktowałem go kluczmi przed znajomymi. Następnie był 3Gs no cóż szybka nie była już taka dobra, ale nie łapała łatwo rys. Kolega z firmy kupił 4s róznica prędkości między moją 4 a 4s jest kolosalna. Telefon jest w jego posiadaniu pewnie z miesiąc jest on strasznym pedantem i na swoim poprzednim telefonie nie miał rysy. Static noise i głośna wibracja też jest. Miałem zmieniać na 4s ale moim zdaniem jakosciowo jest on gorszy od 4. Pozdrawiam

#2080 eroberto1

eroberto1
  • 285 posts
  • SkądŁódź

Posted 26 January 2012 - 22:42

A ja zamówiłem Wrapsol Ultra na całość. Na youtube też sporo testów, wygląda porządnie.

Wygląda porządnie i tak samo porządnie się zachowuje, jest praktycznie niewidoczna, małe pęcherzyki powietrza same znikają, super towar :)

#2081 Ganjuana

Ganjuana
  • 462 posts

Posted 26 January 2012 - 23:12

Nie, sprawdziłem to przytrzymując przycisk power i stukanie jest takie samo. Było to już poruszane w jakimś wątku, że podobno wszystkie 4s mają problem z "latającą" soczewką. Nie wiem właśnie na ile jest on nasilony u innych użytkowników. Może po prostu wszyscy takie coś mają, może o różnej głośności... Ktoś może się podzielić opinią?:idea:

Było wcześniej napisane, że to te ich "new amazing" soczewki ;) każdy tak ma :) jak masz wątpliwości to idź do sklepu lub salonu operatora i postukaj w "wystawowy" egzemplarz ;)

#2082 matmil

matmil
  • 56 posts
  • SkądWarszawa

Posted 27 January 2012 - 01:27

Każdy 4s ma ruchomą część soczewki. Wydaje mi się że ruchy tej części są prawdopodobnie takie same, a różnice wynikają jedynie z tego że każdy użytkownik inaczej to odbiera. Jednemu to przeszkadza bardziej, drugiemu dużo mniej.

#2083 monis

monis
  • 480 posts
  • SkądPoznań

Posted 27 January 2012 - 08:42

Na moim iphonie mam od lat Invisible Shield. Folia pancerna. Sa na Tubie filmy pokazujace jak miesza sie telefon z roznymi metalowymi przedmiotami (i jezeli to nie mistyfikacja) folia jest nietknieta. U mnie tez tak bylo. Rok- poltora roku bez najmniejszej rysy, az tu nagle podczas przecierania szmatka zrobilem ryse... paznokciem. Przeprowadzilem kilka prob po otrzymaniu w ramach gwarancji nowej folii na skrawkach i paznokcie zostawiaja rysy! (Przynajmniej moje ;-))

ale ja mówiłam o rysach na wyświetlaczu [szkle], a nie na folii :)

Miałem iPhone'a 2G. iPhone'a 3G traktowałem go kluczmi przed znajomymi. Następnie był 3Gs no cóż szybka nie była już taka dobra, ale nie łapała łatwo rys. Kolega z firmy kupił 4s róznica prędkości między moją 4 a 4s jest kolosalna. Telefon jest w jego posiadaniu pewnie z miesiąc jest on strasznym pedantem i na swoim poprzednim telefonie nie miał rysy. Static noise i głośna wibracja też jest.
Miałem zmieniać na 4s ale moim zdaniem jakosciowo jest on gorszy od 4.
Pozdrawiam

myślę, że ciężko ocenić to, czy jest lepszy/gorszy jakościowo, skoro się go nie ma ;)
a problemy, które ma Twój znajomy to wady i podlegają reklamacji.

#2084 effe

effe
  • 6547 posts
  • SkądSzczecin

Posted 27 January 2012 - 21:44

Po całodniowych testach w miejscu pracy mój iPhone 4s w dalszym ciągu ma problemy z baterią. Telefon trzymany był na biurku tym razem i o 18:00 juz trzeba było go podładować, moc pokazywała 17%.
Moc sygnału sieci wynosiło 1-2 kreski w 3G. Teraz jestem w domu i widzę, że mam 4-5 kresek, ale nie 3G tylko "E" i bateria nie wyładowuje się w takim tempie.
Jedyny wyjściem z tej sytuacji byłoby wyłączenie 3G w pracy, aby telefon był tylko w sieci "E" ?

Z tego co wiem dalej nie da się wyłączyć 3G?

Ma ktoś z was może jakiś pomysł?

Pozdr.

Dzisiaj w pracy mój iPhone wytrzymał bez problemu. Rano ładowany i od 7:00 - 20:00 zostało jeszcze 55%. Korzystałem z telefonu więcej niż zwykle, sporo rozmów, smsów. Problem leżał w 3G. Od momentu jak tylko go wyłączyłem telefon już się tak nie rozładowuje. iOS 5,1 załatwia sprawę baterii w 100% :)
Jestem zadowolony, bo już myślałem, że znalazła się pierwsza wada nowego sprzętu od Apple. Całe szczęście nic z tych rzeczy :)

Pozdrawiam.

#2085 Colin 79

Colin 79
  • 263 posts
  • SkądWałbrzych, Poland

Posted 27 January 2012 - 22:47

Mam pytanie odnośnie sposobu sprawdzenie oryginalności telefonu. Otóż zastanawiam się nad zakupem na aukcji internetowej telefonu, który został wcześniej zakupiony w AOS-ie. Tylko zastanawiam się jak go sprawdzić czy to oryginał.

#2086 suprnowa

suprnowa
  • 664 posts
  • SkądRadom/Norway

Posted 27 January 2012 - 22:50

iPhone 4s chyba nie ma podrobionego,zreszta w rozsadnej cenie na pewno bedzie tylko oryginal. I nie licz na promocje :-)

#2087 usbuzzer

usbuzzer
  • 259 posts
  • SkądWarszawa, PL

Posted 27 January 2012 - 23:04

Potwierdzam, że bez 3G bateria trzyma przyzwoicie :). Aktualnie przez kilka dni mam zasięgu do 3G i telefon cały czas pracuje w GSM. Baterię naładowałem do pełna ok. 10:00 w czwartek, od tamtej pory iPhone podłączony był przez kilkanaście minut do komputera, i aktualnie mam ok. 40% baterii ;). W użyciu jakieś 6h (Siri, aparat, rozmowy, muzyka).

#2088 jarmor

jarmor
  • 20 posts
  • SkądWarszawa

Posted 28 January 2012 - 01:04

No właśnie dlatego też się zdziwiłem. Przy tym jak się nim bawiła cały czas byłem, jedynym jej złem mogły być paznokcie.

Taka się mi teoria nasunęła odnośnie rysujących szkło paznokci:
Jeżeli paznokcie są traktowane pilniczkiem "diamentowym", drobina może się wbić w płytkę paznokcia i zadziała wtedy jak rysik diamentowy.
Podobnie może być z drobnymi ziarenkami kwarcu, który też dość łatwo może się wbić w paznokieć.

#2089 NoVyr9

NoVyr9
  • 901 posts
  • SkądWarszawa, PL

Posted 28 January 2012 - 01:16

Taka się mi teoria nasunęła odnośnie rysujących szkło paznokci:
Jeżeli paznokcie są traktowane pilniczkiem "diamentowym", drobina może się wbić w płytkę paznokcia i zadziała wtedy jak rysik diamentowy.
Podobnie może być z drobnymi ziarenkami kwarcu, który też dość łatwo może się wbić w paznokieć.

Damn, jaka rozkmina :D

Czy ktoś używa battery fixa z cydii?

#2090 raist_pl

raist_pl
  • 61 posts
  • SkądKrk

Posted 28 January 2012 - 02:05

Ehh a u mnie załamka, dostałem własnie od t-mobile trzy egzemplarze 4s i oczywiście 2 mają przyżółtawy ekran ;( różnice widać gołym okiem, teraz się zastanawiam czy odsyłać na gwarancje czy czekać aż dopracują ten model i wyeliminują wadliwe egzemplarze (albo chociaż nie będzie ich aż tak dużo..) i dopiero wtedy wysłać ? Jak sądzicie jest sens czekać? uwzględnią mi gwarancje jak wyśle do nich np telefon za miesiąc czy stwierdzą że zbyt długo zwlekałem?

#2091 robgrab

robgrab
  • 1384 posts
  • SkądWarszawa

Posted 28 January 2012 - 05:47

Czekać, teraz możesz dostać taki sam albo gorszy.

#2092 dexter12345

dexter12345
  • 84 posts

Posted 28 January 2012 - 13:21

Witam Czy u was iP 4s też się tak grzeje ? Przy zwykłym przeglądaniu internetu czy innych "prostych" czynnościach jest ciepły. Przy graniu już można powiedzieć, że jest gorący. O baterii nie wspomianam... Już mój Galaxy sII dłużej wytrzymywał. Najgorzej jest podczas używania iMessage lub FB Messenger wtedy bateria nieźle leci i chyba najbardziej się wtedy też nagrzewa. Nie wiem czym to może być spowodowane :/ Podczas grania lub używania powyższych komunikatorów bateria wytrzymuje 2-3 h

#2093 iKubik

iKubik
  • 506 posts
  • SkądCzęstochowa

Posted 28 January 2012 - 13:34

Witam

Czy u was iP 4s też się tak grzeje ? Przy zwykłym przeglądaniu internetu czy innych "prostych" czynnościach jest ciepły. Przy graniu już można powiedzieć, że jest gorący. O baterii nie wspomianam... Już mój Galaxy sII dłużej wytrzymywał.

Z baterią nie mam większych problemów, ładuję raz na 2 dni często używając telefonu. Co do grzania się to tak, ciepły robi się podczas grania, dłuższej rozmowy przez FaceTime, przy naprawdę długim siedzeniu w necie czy też oglądaniu filmów, ale iPhone 4 mojego znajomego ma to samo, więc to żadna nowość w 4S.
P.S.
Mógłby mi ktoś wytłumaczyć jak zrobić JB? To mój pierwszy iPhone i nie chce czegoś skopać...

#2094 NoVyr9

NoVyr9
  • 901 posts
  • SkądWarszawa, PL

Posted 28 January 2012 - 13:50

Od jb masz temat, a zresztą użyj google, na stronie jb jest cały tutorial.

#2095 Mis24

Mis24
  • 66 posts
  • SkądZagłębie

Posted 28 January 2012 - 14:52

...przy naprawdę długim siedzeniu w necie...

U mnie ciepło już czuć po około 20 minutach a im dłużej tym zdecydowanie cieplejszy. Sprecyzuj proszę co oznacza dla Ciebie "naprawdę długie siedzenie w necie" bo jak już napisałem 30-40 minut i IP robi się bardzo ciepły przy korzystaniu z sieci 3G głównie.

#2096 dexter12345

dexter12345
  • 84 posts

Posted 28 January 2012 - 15:17

U mnie ciepło już czuć po około 20 minutach a im dłużej tym zdecydowanie cieplejszy. Sprecyzuj proszę co oznacza dla Ciebie "naprawdę długie siedzenie w necie" bo jak już napisałem 30-40 minut i IP robi się bardzo ciepły przy korzystaniu z sieci 3G głównie.

U mnie gdzieś też tak po ok 15 min. już jest ciepły. A jak u ciebie z baterią ? u mnie po tych 15 min. już nie ma 6% :/

#2097 iKubik

iKubik
  • 506 posts
  • SkądCzęstochowa

Posted 28 January 2012 - 15:24

Możliwe, że to wina 3G, ja korzystam tylko z WiFi, ponieważ nie mam żadnego pakietu aktualnie. Co do czasu to mam na myśli ok godzinę, wiem, że nie jest to "naprawdę dużo" jak na siedzenie w sieci, ale jak na korzystanie z internetu w telefonie to moim zdaniem już tak. Natomiast jeśli chodzi o FaceTime to już po ok 15 min. rozmowy jest ciepły, głównie tam gdzie jest antena WiFi (ta część stalowej ramki z slotem na microSIM).

#2098 Mis24

Mis24
  • 66 posts
  • SkądZagłębie

Posted 28 January 2012 - 16:35

Na baterię nie narzekam :) aczkolwiek nie wiem dlaczego ale zauważyłem, że na micro sim z t-mobile bateria jednak dłużej trzymała w porównaniu do micro sim z play, pewnie dlatego, że play ma u mnie 4-5 kresek 3G a t-mobile ledwo co rzadko łapał 1 i pewnie stąd wynika troszkę szybsze zużywanie baterii no i w tym momencie w miejscach w których przebywam cały czas mam 3G od playa a od t-mobile tylko bliżej centrum ;) .

iKubik to u mnie to miejsce się grzeje w momencie korzystania z neta 3G, na WIFI działałem około 1h i dopiero zaczynało lekko robić się ciepłe gdzie przy 3G było zdecydowanie cieplejsze ;)

#2099 dexter12345

dexter12345
  • 84 posts

Posted 28 January 2012 - 17:55

załączam screena z użyciem baterii, które wg. mnie nie jest normalne...

Spoiler

#2100 ronn

ronn
  • 41 posts

Posted 28 January 2012 - 18:00

No faktycznie kiepsciutko. Przynajmniej powinno zostac z 40%

2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users