Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone 4S - Pierwsze wrażenia

• Zamknięty Temat jest zamknięty
2920 odpowiedzi w tym temacie

#1426 bartek001b

bartek001b
  • 1 104 postów
  • SkądWłocławek

Napisano 23 grudnia 2011 - 20:59

Zaraz czyli ze 25mb=1s t blew bo się pogubiłem

---------- Wpis dodano o 20:59 ---------- Poprzedni wpis dodano o 20:58 ----------

A co na tym iPhone 4s robisz, że nie czujesz różnicy w wydajności?

Rozmawia przez niego ;)

#1427 effe

effe
  • 6 547 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 23 grudnia 2011 - 21:07

Tak też myślałem :)

#1428 poli_x

poli_x
  • 347 postów

Napisano 24 grudnia 2011 - 00:14

Tak też myślałem :)

Wtedy i nokia 3310 wystarczy

#1429 Daro390

Daro390
  • 28 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 24 grudnia 2011 - 10:14

Mam pytanie odnośnie baterii w 4s, dzisiaj go dostanę i chciałbym się dowiedzieć czy muszę formować (formatować) baterie.

#1430 crash5

crash5
  • 405 postów
  • SkądGdynia

Napisano 24 grudnia 2011 - 10:53

Mam pytanie odnośnie baterii w 4s, dzisiaj go dostanę i chciałbym się dowiedzieć czy muszę formować (formatować) baterie.

W iPhone nie trzeba formatować baterii.

#1431 masi0

masi0
  • 332 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 24 grudnia 2011 - 11:30

A co na tym iPhone 4s robisz, że nie czujesz różnicy w wydajności?

sorry, ale nie jestem aż takim maniakiem Apple'a, żeby te dwa rdzenie były odczuwalne tylko w mojej świadomości :) każdy nowy Andek z dwoma rdzeniami daje odczuwalny look & feel w porównaniu z jedno rdzeniowymi modelami - w 4s jest to tylko i wyłącznie zmiana kosmetyczna, owszem Browser Mark daje wynik 3x lepszy niż SGS2, Linpack prawie dwukrotny ale.... na razie nic z tego nie korzysta :)

#1432 Daro390

Daro390
  • 28 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 24 grudnia 2011 - 14:57

W iPhone nie trzeba formatować baterii.

Okej dziękuję. Czyli mogę go normalnie ładować, np. jak mam 50% to mogę doładowywać ile chce i jak chce?

#1433 piotr falba

piotr falba
  • 866 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 24 grudnia 2011 - 14:59

Okej dziękuję. Czyli mogę go normalnie ładować, np. jak mam 50% to mogę doładowywać ile chce i jak chce?

Dokładnie tak!

#1434 Daro390

Daro390
  • 28 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 24 grudnia 2011 - 15:03

Bardzo dziękuje, wesołych świąt! :)

#1435 soczekpl

soczekpl
  • 3 289 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 24 grudnia 2011 - 16:49

sorry, ale nie jestem aż takim maniakiem Apple'a, żeby te dwa rdzenie były odczuwalne tylko w mojej świadomości :) każdy nowy Andek z dwoma rdzeniami daje odczuwalny look & feel w porównaniu z jedno rdzeniowymi modelami - w 4s jest to tylko i wyłącznie zmiana kosmetyczna, owszem Browser Mark daje wynik 3x lepszy niż SGS2, Linpack prawie dwukrotny ale.... na razie nic z tego nie korzysta :)

Moim zdaniem działa zdecydowanie szybciej. Ja odczuwam różnicę w działaniu w porównaniu z iPhone 4. 4S to głównie szybszy procesor i lepsza kamera/aparat, bo Siri to bajer z którego mało kto korzysta. Zwłaszcza, że nie ma polskiego języka (btw. chyba serwery Siri padły bo nie działa teraz).

#1436 BORAX

BORAX
  • 443 postów
  • SkądKrynica Morska/Elbląg

Napisano 25 grudnia 2011 - 01:01

Właśnie stałem się posiadaczem 4Ski z T-Mobile. Problemów z wibracją nie mam. Przy transmisji danych słyszalny jest ten dźwięk. Jednak gdy oddalę ucho na 3 cm nie jest słyszalny. W porównaniu do iPoda Touch 3Gen, iPhone ma cieplejszy ekran. Nie wiem czemu, ale po aktywacji przez wifi, Siri nie chciało poprawnie działać. Po podłączeniu do iTunes (po aktywacji przez wifi) Siri zaczęło normalnie działać. Wrażenia? Jest to mój pierwszy iPhone i jest super :D

#1437 adam2142

adam2142
  • 117 postów
  • SkądŁódź

Napisano 25 grudnia 2011 - 01:13

Kolejny szczęśliwy posiadacz :) ... ( jeden z niewielu )

#1438 michak80

michak80
  • 430 postów
  • SkądKijów ( Ukraina )

Napisano 25 grudnia 2011 - 12:22

Hej, mam pytanie dotyczące baterii. Od około miesiąca jestem posiadaczem 4S. Mieszkam poza granicami Polski (dokładnie Kijów). Telefon używam w sieci Kyivstar. Bateria przy dosyć intensywnym użytkowaniu wystarcza na około 24h. Teraz przyjechałem na Święta do Polski i korzystam z sieci Play. Bateria "pada" po około 10h a telefon praktycznie leży nieuzywany (2-3 krótkie rozmowy). Dlaczegotak się dzieje? Czy to wina sieci, karty czy jest jakaś inna przyczyna? Brak jailbreaka, żadne nowe aplikacje nie były zainstalowane. Używam 2 letniej karty SIM która była "przycieta" do rozmiarów micro.

#1439 wombat16

wombat16
  • 77 postów

Napisano 25 grudnia 2011 - 12:55

Po przesiadce z 3GS na 4S kolosalna różnica :)

#1440 eroberto1

eroberto1
  • 285 postów
  • SkądŁódź

Napisano 25 grudnia 2011 - 22:55

Bo play ma dziwnie skonfigurowane nadajniki, moja żona ma wildfire s i na karcie playa łapie zasięg z z sąsiedniego miasta, telefon leży i bateria rozladowuje sie błyskawicznie, po wyrzuceniu karty orange bateria trzyma dwa razy dluzej

#1441 BORAX

BORAX
  • 443 postów
  • SkądKrynica Morska/Elbląg

Napisano 25 grudnia 2011 - 23:07

michak80, zawsze możesz się przełączyć na plusa lub orange. P.S. W 4ce też był taki dziwny, pływający, "uderzający" obraz w ruchu ?

#1442 styku

styku
  • 17 postów

Napisano 26 grudnia 2011 - 01:45

Odnośnie działania baterii wrzuce swoje obserwacje.......4s-ke mam od 2tyg ... używam bardzo intensywnie ( włączone powiadomienia push maila, portali społecznościowych itp, włączona lokalizacja , praktycznie nie ma chwili kiedy nie mam tel w zasiegu wzroku albo sie nim nie bawie - to mój pierwzy ip-ek więc rozumiecie to podniecenie z sposobu i przyjemności jaka płynie z "dotykania" tego sprzetu), nie zauważyłem żadnych problemów wymienionych na forum oprocz wyświetlacza ale nie ma do czego porównać wiec i to mi zwisa.... ale wracając do bateri.................. mieszkam na terenie gdzie zasięg 3g jest bardzo dobry- okolice Katowic - a w domu mam wifi..... kilka razy bedąc u mojej dziewczyny która mieszka na terenie gdzie ip-ekprzełanczał się między Edge a 3g - okolice pustyni błędowkiej- bateria naładowana rano potrafila rozładować sie już kolo 22 wieczorem , a na terenie mojego miasta gdzie zasięgu z netem nie ma problemu i nie musi "męczyć się" z wyszukiwaniem sygnału bateria trzyma mi do nastepnego dnia do 12 w południe oczywiście przy dość intensywnym używaniu ..... napewno w tym coś jest.... aha dodam jeszcze co ważne w tym miejscu gdzie jest problem z zasiegiem telefon leżał grzecznie w kurtce sprawdzony tylko kilka razy czy ktoś nie dzownił.......

#1443 Qper

Qper
  • 195 postów

Napisano 26 grudnia 2011 - 10:58

I stało się... :( dostałem 5 iPhone 4S z wymiany bezpośrednio od Apple i znowu Static Noise.
3 pierwsze telefonu się rozpadały z jakiś przyczyn niedokładnego złożenia, a 2 miały te dziwne dźwięki w słuchawce.

Po kilkuletniej przygodnie z iPhonami musiałem go definitywnie zwrócić :( pozostaje mi czekać na nowy model 5 i liczyć, że będzie dobry.

Teraz od przymusu wziąłem Galaxy Nexusa ale to nie to samo. Wiele mu brakuje do ideału od wykonania hardware-u do softu.

Pozdrawiam szczęśliwych posiadaczy iPhone 4s :)

PS: wyzywam dzień w którym sprzedałem iPhone 4, bo to najgłupsza rzecz którą zrobiłem.

---------- Wpis dodano o 12:58 ---------- Poprzedni wpis dodano o 12:52 ----------

Może w twojej okolicy. Skoro na Orange trzyma dłużej to trzeba było w ustawieniach na Play-u wybrać zasięg Orange.

Play ma możliwość korzystania z PLUS i ORANGE

Bo play ma dziwnie skonfigurowane nadajniki, moja żona ma wildfire s i na karcie playa łapie zasięg z z sąsiedniego miasta, telefon leży i bateria rozladowuje sie błyskawicznie, po wyrzuceniu karty orange bateria trzyma dwa razy dluzej

#1444 eroberto1

eroberto1
  • 285 postów
  • SkądŁódź

Napisano 26 grudnia 2011 - 12:31

Po ustawieniu na sztywno zasięgu Orange wszystko jest super poza jednym małym minusem...nie mogę korzystać z pakietu internetowego bo ten tylko smiga na sieci macierzystej, więc to bez sensu.

#1445 mermi

mermi
  • 56 postów

Napisano 26 grudnia 2011 - 12:34

Po ustawieniu na sztywno zasięgu Orange wszystko jest super poza jednym małym minusem...nie mogę korzystać z pakietu internetowego bo ten tylko smiga na sieci macierzystej, więc to bez sensu.

No jak nie możesz? Przecież już od dawna play wprowadził droższe pakiety danych, z których można korzystać poza siecią playa.

#1446 Maciek219410

Maciek219410
  • 127 postów
  • SkądKTW.

Napisano 26 grudnia 2011 - 12:35

A powiedzcie mi czy jeżeli kupie iP 4s w iSpiocie w Krakowie to będę mógł go wymienić w Katowickim iSpocie i na odwrót ? Czy w ogolę jest możliwa wymiana w iSpotach? Bo mi krakowski sprzedawca powiedział, ze nie wymieniają z powodu źle trzymajacej baterii. Nie wiem jak z innymi problemami.

#1447 soczekpl

soczekpl
  • 3 289 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 26 grudnia 2011 - 12:36

Jakim cudem Play ma możliwość korzystania z nadajników Orange?

#1448 pablokoguto

pablokoguto
  • 200 postów
  • SkądNowy Sacz, Poland

Napisano 26 grudnia 2011 - 13:37

Mają podpisaną umowe partnerską

#1449 saek1985

saek1985
  • 125 postów

Napisano 26 grudnia 2011 - 13:45

Witam. W trybie czuwania tracę około 1,1% baterii na godzinę. Wydaję mi się że to za dużo. Wi-fi wyłączone, bluetooth wyłączony, powiadomienia włączone, gmail 1konto powiadomienia push, lokalizacje włączone 5 aplikacji: mapy, kompas, aparat, pogoda, gps, znajdz mój iphone wyłączone, w lokalizacji usługi systemowe włączone ruch drogowy i szukaj sieci komórkowej, siri wyłączone, iMessage wyłączone, FaceTime wyłączone, zasięg zazwyczaj 2 kreski 3g. Czas w użyciu jest większy niż powinien, myślę że przybywa około 4 minuty na godzinę. Pozamykane wszystkie aplikacje. iOS 5.0.1 9A406 Jak korzystam z telefonu to tracę 1% co około 3 do 3,5 minuty, jasnoś około 80% na auto, nawet w trybie samolot. Wy też tak macie? P O M O C Y ! ! !

#1450 Mirko791

Mirko791
  • 4 558 postów
  • SkądJaworzno

Napisano 26 grudnia 2011 - 13:52

Witam.
W trybie czuwania tracę około 1,1% baterii na godzinę. Wydaję mi się że to za dużo. Wi-fi wyłączone, bluetooth wyłączony, powiadomienia włączone, gmail 1konto powiadomienia push, lokalizacje włączone 5 aplikacji: mapy, kompas, aparat, pogoda, gps, znajdz mój iphone wyłączone, w lokalizacji usługi systemowe włączone ruch drogowy i szukaj sieci komórkowej, siri wyłączone, iMessage wyłączone, FaceTime wyłączone, zasięg zazwyczaj 2 kreski 3g. Czas w użyciu jest większy niż powinien, myślę że przybywa około 4 minuty na godzinę. Pozamykane wszystkie aplikacje. iOS 5.0.1 9A406

Jak korzystam z telefonu to tracę 1% co około 3 do 3,5 minuty, jasnoś około 80% na auto, nawet w trybie samolot.

Wy też tak macie?

P O M O C Y ! ! !

Wyłącz kompletnie wszystkie lokalizacje i sprawdź czy to poprawia baterię w Twoim przypadku. Dopóki nie wyjdzie skuteczny fix do baterii mam cały czas wyłączone lokalizacje (chyba, że używam nawigacji oczywiście) i uzyskuję dobre wyniki: 10h użycia, 24h czuwania z włączonym non stop wifi lub 3g/edge. Wyłącz jasność auto i jak dla mnie 80% to trochę za jasno, szczególnie w pomieszczeniach, to też wpływa na baterię.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych