iPhone 4S - Pierwsze wrażenia
Napisano 21 grudnia 2011 - 23:46

Napisano 21 grudnia 2011 - 23:49

Napisano 21 grudnia 2011 - 23:51

Napisano 22 grudnia 2011 - 00:19
Gość_blues55_*
Napisano 22 grudnia 2011 - 00:32
No to jeszcze moja bateria:
Poziom naładowania 1%
W użyciu: 9h 47m
W gotowości 21h 55m
Od ok. 50% baterii wyłączone wifi
Usługi lokalizacji włączone tylko dla niektórych opcji systemowych
BT wyłączony cały czas
Duzo muzyki sluchasz

Napisano 22 grudnia 2011 - 07:42
Duzo muzyki sluchasz
Jak tam static noise na najnowszych iP4S, wystepuje jeszcze na slabym 3G ?
Właśnie nic nie słuchałem. Wykonałem może z 5 telefonów w tym czasie i kilka razy wszedłem na net. Wszystko.
Czyli obok "Awaria SIM", static noise dochodzi u mnie jeszcze drenaż baterii.

I to wszystko pięknie opakowane i kosztujące majątek. Mam nadzieję, ze ktoś w Apple poleci za tą "premierę" 4S.
Napisano 22 grudnia 2011 - 08:09
No to jeszcze moja bateria:
Poziom naładowania 1%
W użyciu: 9h 47m
W gotowości 21h 55m
Od ok. 50% baterii wyłączone wifi
Usługi lokalizacji włączone tylko dla niektórych opcji systemowych
BT wyłączony cały czas
Baterię masz w porządku. Ładowanie co 24 h i w tym prawie 10 h użycia - to bardzo dobry wynik jak na 4s. Który inny smartfon konkurencji daje się użytkować 10 h na jednym ładowaniu? Ja mam podobne wyniki jak Ty i cały czas mam albo wifi, albo 3g. Nie sądzę, że będzie można uzyskać coś więcej, dopóki nie nadejdzie jakaś nowa rewolucyjna bateria.
Napisano 22 grudnia 2011 - 11:46
Napisano 22 grudnia 2011 - 13:45
Napisano 22 grudnia 2011 - 15:18
Napisano 22 grudnia 2011 - 15:45
Napisano 22 grudnia 2011 - 16:10
Napisano 22 grudnia 2011 - 16:21
Napisano 22 grudnia 2011 - 16:27
Napisano 22 grudnia 2011 - 16:29
Napisano 22 grudnia 2011 - 16:39
Tak sobie czytam te Wasze posty, w których opisujecie problemy z telefonami i aż dziw mnie bierze jak telefon za prawie 3k może mieć takie jazdy? Braki SIM, problem z przełączaniem się między sieciami... Jezu, jak ja się cieszę, że mam dobry model...chyba dobry, bo nie zauważyłam powyższych wspomnianych usterek. Coś kiedyś wydawało mi się, że słyszę StaticNoise, bo kolega jeden poinstruował jak to słychać i wsłuchiwałam się i niby cośtam słyszałam, ale jednak źle słyszałam.
A co do zmiany i wyboru 4/4s, to ja zmieniłam 4 na 4s i nie żałuję, a różnicę w działaniu widzę - nawet przy chodzeniu po menu. No, ale każdy zrobi jak uważa.
Dokładnie, różnica jest, a przy przesiadce z 3GS to raczej nie zastanawiałbym się czy 4 czy 4S, bo można tak wszystko sobie poukładać, że 16GB styknie, a procesora niestety nie podkręcisz na dwurdzeniowy. Co do kwestii wad - uważam, że większość by ich nie zauważyła, gdyby nie to, że społeczność Apple to dużo osób naprawdę maniakalnie zainteresowanych i przyglądających się każdemu milimetrowi swojego telefonu. Zapewne gdybyśmy (poza może gubieniem sieci) o tych problemach nie przeczytali to byśmy się ich nie "czepiali". Wątpię żeby ktoś, kto zakupił Samsunga Galaxy S II miał rozkminy o bieli wyświetlacza, ogłosach wibracji, static noise, on kupuje telefon i pewnie myśli, że tak ma być, dopóki coś nie jest bardzo uciążliwe.
Napisano 22 grudnia 2011 - 16:55
Napisano 22 grudnia 2011 - 17:02
Napisano 22 grudnia 2011 - 17:08
Też jestem tego zdania co Ty i sama np. ludziom polecam Nokię, ponieważ sama byłam długoletnią jej użytkowniczką. Nie wiem za bardzo jak to jest we współczesnych Nokiach dotykowych, więc nie śmiem się wypowiadać i morałów prawić. Również mam laptop Appla i iPhona, nie zamierzam w przyszłości przy zmianie laptopa kupować czegoś innego. Wiem, że za ugryzionym jabłkiem stoją pieniądze, jednak uważam, że sprzęt jest wart ceny i po prostu działa (nie sra się jak Windows, nie mam miliona komunikatów). Dziękuję za Windows, jednakże nie będę nikogo nawracać, że ma brać Apple, bo to najlepsze. Nie, każdy ma swój rozum i będzie próbował, tak jak ja próbowałam i w końcu zdecydowałam się na tą firmę. Jednak wśród ludzi jest opinia, że po co tyle wydać na telefon, jak nawet piosenki przez bluetooth się nie da wysłać. Więc co dyskutować...
Napisano 22 grudnia 2011 - 17:45
Napisano 22 grudnia 2011 - 18:02
Napisano 22 grudnia 2011 - 18:06
Prawda jest taka, że 4s to nieudany model.
To nie żadna prawda, tylko Twoja subiektywna ocena, do tego oparta tylko na tym co usłyszałeś i przeczytałeś, nie na praktycznym doświadczeniu.
Napisano 22 grudnia 2011 - 18:28
To nie żadna prawda, tylko Twoja subiektywna ocena, do tego oparta tylko na tym co usłyszałeś i przeczytałeś, nie na praktycznym doświadczeniu.
Na jakiej podstawie oceniasz, że nie mam praktycznego doświadczenia? Na tym, że napisałem, że nie wydałem jeszcze pieniędzy na model 64GB czy dlatego, że nie mam go w stopce?

Niestety mam doświadczenie. Chętnie bym kupił, ale wysyłanie co chwila do Apple telefonu jest mniej zachęcające od możliwości korzystania z niego

Oby tylko "4s' nie zwiastował nowej, "jakości" marki Apple bo nie przyniesie to im zdecydowanie nowych fanów, a na wyrobionej kiedyś marce można bazować, ale tylko przez pewien czas. Ciągle tak się niestety nie da.
Pozdrawiam,
Łukasz
Napisano 22 grudnia 2011 - 18:44
Na jakiej podstawie oceniasz, że nie mam praktycznego doświadczenia? Na tym, że napisałem, że nie wydałem jeszcze pieniędzy na model 64GB czy dlatego, że nie mam go w stopce?
Niestety mam doświadczenie. Chętnie bym kupił, ale wysyłanie co chwila do Apple telefonu jest mniej zachęcające od możliwości korzystania z niego![]()
Oby tylko "4s' nie zwiastował nowej, "jakości" marki Apple bo nie przyniesie to im zdecydowanie nowych fanów, a na wyrobionej kiedyś marce można bazować, ale tylko przez pewien czas. Ciągle tak się niestety nie da.
Pozdrawiam,
Łukasz
Napisałeś wprost, że jeszcze go nie kupiłeś. Zwróć uwagę, że część problemów jest związana z nowym systemem i pojawia się zarówno na nowych modelach, jak na czwórkach. W oficjalnych statystykach procent zadowolonych klientów z 4s jest o 7% wyższy, niż w przypadku iPhone'a 4. Również dotychczasowe statystyki sprzedaży oraz prognozy na przyszłość nie sugerują tego, że nowy iPhone miałby być modelem nieudanym.
Napisano 22 grudnia 2011 - 18:45
Niestety mam doświadczenie. Chętnie bym kupił, ale wysyłanie co chwila do Apple telefonu jest mniej zachęcające od możliwości korzystania z niego![]()
Pozdrawiam,
Łukasz
Ja tam mam 4s od premiery i ani razu nie wysłałem i nie zamierzam wysyłać:-) a dwa nie raz było podkreślane na forum, ze wypowiadają sie ludzie którzy maja problemy, a rzadko wypowiadają sie Ci którzy nie maja żadnych problemów.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych