Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone 4S - Pierwsze wrażenia

• Zamknięty Temat jest zamknięty
2920 odpowiedzi w tym temacie

#1376 Mychu

Mychu
  • 98 postów
  • SkądWroclove

Napisano 21 grudnia 2011 - 23:46

Zauważyłem, że jak wyłączę wifi to "awaria SIM" nie występuje. Pojawia się gdy przejdę z 3G na wifi (np wchodząc do domu po 5 min mam już "Awaria sim"). Czy dzieje się tak przy przejściu z E na 3G i odwrotnie nie sprawdzałem bo wszędzie mam to "cholerne" 3G :) Jest zatem nadzieja, że na wyłączonym wifi uda mi się przetrzymać iP przez święta i zajmę się tematem reklamacji po nowym roku... Mimo wszystko mam nadzieję, że to temat software'owy...

#1377 Mercz

Mercz
  • 2 783 postów
  • SkądSzczecin, PL

Napisano 21 grudnia 2011 - 23:49

Myślę, że Apple wyda o wiele wcześniej jakąś łatkę dla 4s ;)

#1378 czaku

czaku
  • 285 postów
  • SkądLondyn, UK

Napisano 21 grudnia 2011 - 23:51

A mi pierwszy raz od 1,5 tygodnia zgubił zasięg, zrestartowałem złapał i znowu zgubił, ciekawe czy to wina tmobile w mojej okolicy (nigdy tu nie był zasięg mocny 1-2 kreski, ale rozmowy się dobrze prowadziło) czy to 4S zaczyna dawać znać o sobie... :/ może to przez śnieg? :P

#1379 Mychu

Mychu
  • 98 postów
  • SkądWroclove

Napisano 22 grudnia 2011 - 00:19

No to jeszcze moja bateria: Poziom naładowania 1% W użyciu: 9h 47m W gotowości 21h 55m Od ok. 50% baterii wyłączone wifi Usługi lokalizacji włączone tylko dla niektórych opcji systemowych BT wyłączony cały czas

#1380 Gość_blues55_*

Gość_blues55_*

Napisano 22 grudnia 2011 - 00:32

No to jeszcze moja bateria:
Poziom naładowania 1%
W użyciu: 9h 47m
W gotowości 21h 55m

Od ok. 50% baterii wyłączone wifi
Usługi lokalizacji włączone tylko dla niektórych opcji systemowych
BT wyłączony cały czas

Duzo muzyki sluchasz ;) Jak tam static noise na najnowszych iP4S, wystepuje jeszcze na slabym 3G ?

#1381 Mychu

Mychu
  • 98 postów
  • SkądWroclove

Napisano 22 grudnia 2011 - 07:42

Duzo muzyki sluchasz ;) Jak tam static noise na najnowszych iP4S, wystepuje jeszcze na slabym 3G ?

Właśnie nic nie słuchałem. Wykonałem może z 5 telefonów w tym czasie i kilka razy wszedłem na net. Wszystko.
Czyli obok "Awaria SIM", static noise dochodzi u mnie jeszcze drenaż baterii. ;)

I to wszystko pięknie opakowane i kosztujące majątek. Mam nadzieję, ze ktoś w Apple poleci za tą "premierę" 4S.

#1382 Mirko791

Mirko791
  • 4 558 postów
  • SkądJaworzno

Napisano 22 grudnia 2011 - 08:09

No to jeszcze moja bateria:
Poziom naładowania 1%
W użyciu: 9h 47m
W gotowości 21h 55m

Od ok. 50% baterii wyłączone wifi
Usługi lokalizacji włączone tylko dla niektórych opcji systemowych
BT wyłączony cały czas

Baterię masz w porządku. Ładowanie co 24 h i w tym prawie 10 h użycia - to bardzo dobry wynik jak na 4s. Który inny smartfon konkurencji daje się użytkować 10 h na jednym ładowaniu? Ja mam podobne wyniki jak Ty i cały czas mam albo wifi, albo 3g. Nie sądzę, że będzie można uzyskać coś więcej, dopóki nie nadejdzie jakaś nowa rewolucyjna bateria.

#1383 poli_x

poli_x
  • 347 postów

Napisano 22 grudnia 2011 - 11:46

Wyniki na baterii sa bardzo dobre,zaden inny model konkurencji nie ma nawet zblizonych wynikow do tych jakie ma 4s,a Ci co przesiedli sie z 4ki czy 3gsa,to przeciez tam nie bylo dual core.Zabraklo malej rewolucji w dziedzinie baterii i to jest problem.Jezeli czegos nie wymysla to bedzie tylko gorzej.

#1384 Colin 79

Colin 79
  • 263 postów
  • SkądWałbrzych, Poland

Napisano 22 grudnia 2011 - 13:45

Witam serdecznie, mam pytanie do użytkowników 4S. Otóż chcę kupić nowego 4S 16GB, ale zastanawiam się nad iPhonem 4 32GB. Nie wiem czy wybrać ten pierwszy model czy drugi. Co w tym momencie się lepiej opłaca ? Pozdrawiam !

#1385 BIGPUN

BIGPUN
  • 210 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 22 grudnia 2011 - 15:18

lepiej kupić starsze BMW z silnikiem V8? czy nowszy model z silnikiem 6 cylindrowym?

#1386 Mercz

Mercz
  • 2 783 postów
  • SkądSzczecin, PL

Napisano 22 grudnia 2011 - 15:45

Zależy Ci na większej pamięci czy wydajności? Kupujesz stary model Mercedesa z 8 siedzeniami czy najnowszy z 4 miejscami? Tu jest tak samo. Zależy od Twoich potrzeb.

#1387 epi

epi
  • 184 postów
  • SkądKatowice

Napisano 22 grudnia 2011 - 16:10

Bierz 4. Moim zdaniem rewolucja może nastąpić za rok podczas prezentacji iPhone 5. iP4s to ogrzewany kotlet. Prawda jest taka, że dopiero w przyszłym roku nowy model da możliwość na korzystanie z telefonu w wygodny sposób, dlaczego ???? - Muszą poprawić czas pracy baterii - Muszą rozszerzyć funkcjonalność Siri o inne języki ( inaczej ten program straci sens dla użytkowników, obecnie to tylko BETA ) - Powinni zastosować większy ekran ( jeśli mają zamiar wkroczyć na rynek konsol, a z pewnością maja taki zamiar ) Ja osobiście czekam na rewolucje, ewolucja mnie nie interesuje... W ewolucji nie liczy sie to, że ryba może wyjść na ląd na 5 minut, ale to że ryba wyjdzie na ląd i może na nim pozostać.

#1388 czaku

czaku
  • 285 postów
  • SkądLondyn, UK

Napisano 22 grudnia 2011 - 16:21

@epi - chyba trochę przesadzasz, gdyby nie ewolucja, to by Ciebie nie było na tym globie. Ja mam 4S, jestem zadowolony, różnica w cenie jest nieznaczna, bardzo nieznaczna. Co do Siri to przecież jak rozszerzą języki to będą one też na 4S, a nie tylko na iP5 to chyba fakt oczywisty ;P Co do baterii to nie ma tragedii i jest coraz lepiej, co do ekranu, kwestia była nie raz poruszana - jaką masz pewność, że go powiększą? A jeśli powiększą z 3,5 na 3,8? Tak jak mówiłem mojemu znajomemu, który się pyta o iP 5 - nawet jak zaprezentują w czerwcu/lipcu, do sprzedaży wejdzie w sierpniu a w Polsce koniec września/początek października, bo wiosną raczej wyjdzie iPad 2S (retina itp. - to są moje strzały). "Prawda jest taka, że dopiero w przyszłym roku nowy model da możliwość na korzystanie z telefonu w wygodny sposób, dlaczego ???? " a skąd ta pewność, możesz poświadczyć? Po drugie: Co teraz blokuje korzystanie z telefonu w wygodny sposób? I dodam trzecie pytanie do @epi - jakiego modelu iP z jakim softem używałeś jako głównego telefonu chociaż 2 miesiące pisząc te opinie?

#1389 iron.gery

iron.gery
  • 4 651 postów
  • SkądPolska | USA

Napisano 22 grudnia 2011 - 16:27

ja jestem bardzo zadowolony z 4S, choć jak ktoś ma 4 to nie ma konieczności zmiany

#1390 lia

lia
  • 304 postów
  • SkądLublin, PL

Napisano 22 grudnia 2011 - 16:29

Tak sobie czytam te Wasze posty, w których opisujecie problemy z telefonami i aż dziw mnie bierze jak telefon za prawie 3k może mieć takie jazdy? Braki SIM, problem z przełączaniem się między sieciami... Jezu, jak ja się cieszę, że mam dobry model...chyba dobry, bo nie zauważyłam powyższych wspomnianych usterek. Coś kiedyś wydawało mi się, że słyszę StaticNoise, bo kolega jeden poinstruował jak to słychać i wsłuchiwałam się i niby cośtam słyszałam, ale jednak źle słyszałam. A co do zmiany i wyboru 4/4s, to ja zmieniłam 4 na 4s i nie żałuję, a różnicę w działaniu widzę - nawet przy chodzeniu po menu. No, ale każdy zrobi jak uważa.

#1391 czaku

czaku
  • 285 postów
  • SkądLondyn, UK

Napisano 22 grudnia 2011 - 16:39

Tak sobie czytam te Wasze posty, w których opisujecie problemy z telefonami i aż dziw mnie bierze jak telefon za prawie 3k może mieć takie jazdy? Braki SIM, problem z przełączaniem się między sieciami... Jezu, jak ja się cieszę, że mam dobry model...chyba dobry, bo nie zauważyłam powyższych wspomnianych usterek. Coś kiedyś wydawało mi się, że słyszę StaticNoise, bo kolega jeden poinstruował jak to słychać i wsłuchiwałam się i niby cośtam słyszałam, ale jednak źle słyszałam.

A co do zmiany i wyboru 4/4s, to ja zmieniłam 4 na 4s i nie żałuję, a różnicę w działaniu widzę - nawet przy chodzeniu po menu. No, ale każdy zrobi jak uważa.

Dokładnie, różnica jest, a przy przesiadce z 3GS to raczej nie zastanawiałbym się czy 4 czy 4S, bo można tak wszystko sobie poukładać, że 16GB styknie, a procesora niestety nie podkręcisz na dwurdzeniowy. Co do kwestii wad - uważam, że większość by ich nie zauważyła, gdyby nie to, że społeczność Apple to dużo osób naprawdę maniakalnie zainteresowanych i przyglądających się każdemu milimetrowi swojego telefonu. Zapewne gdybyśmy (poza może gubieniem sieci) o tych problemach nie przeczytali to byśmy się ich nie "czepiali". Wątpię żeby ktoś, kto zakupił Samsunga Galaxy S II miał rozkminy o bieli wyświetlacza, ogłosach wibracji, static noise, on kupuje telefon i pewnie myśli, że tak ma być, dopóki coś nie jest bardzo uciążliwe.

#1392 lia

lia
  • 304 postów
  • SkądLublin, PL

Napisano 22 grudnia 2011 - 16:55

W iPhonach najlepsze jest to, że wszyscy się do nich porównują. Mój kumpel z pracy ma Motorolę Milestone i ciągle pyta, a czy mam to, czy tamto na iPhonie. I jak usłyszy odpowiedź, że nie mam, czy że się nie da, to od razu triumf! Drugi kolega kupił jakiegoś Samsunga, a że wiem, że gość jest mega-sknera, to ciągle się porównuje (zresztą z samochodem jest podobnie) i też szuka dziury w całym. Tymczasem jeśli chodzi o "dotykowość", to raczej nie spotkałam telefonu o chociażby zbliżonej dotykowości co iPhone (może trochę Nokia N8, ale tylko chwilę się nią bawiłam, nie wgłębiałam się jak to jest z ustawianiem maili itp.).

#1393 czaku

czaku
  • 285 postów
  • SkądLondyn, UK

Napisano 22 grudnia 2011 - 17:02

Po prostu większość ludzi iPhone boli, czy mają kasę czy nie, z jakiegoś powodu go nie kupują a potem starają się leczyć swoją decyzję przez porównania, ja 75% moich znajomych jak mnie pytają o radę w sprawie telefonu polecam Androida, bo wiem, że będą źli, że wydali tyle kasy na iPhone'a i że on im nie jest potrzebny, bo i tak będą dzwonić, pisać smsy i góra czasami coś na necie sprawdzą. Sam nie bronię i nie wyznaję iPhone'a mimo, że praktycznie wszystko mam od Apple, ale nie uważam tej firmy za Kościół. Mają wtopy, błędy, wiele mogliby zmienić, aczkolwiek wybrałem tę "filozofię" i system. Jakbym zebrał jednak statystyki to częściej polecam i chwalę Androida, i nie bawię się w porównania, strasznie mnie one śmieszą..

#1394 lia

lia
  • 304 postów
  • SkądLublin, PL

Napisano 22 grudnia 2011 - 17:08

@czaku dobrze gadasz, nalać mu wódki.
Też jestem tego zdania co Ty i sama np. ludziom polecam Nokię, ponieważ sama byłam długoletnią jej użytkowniczką. Nie wiem za bardzo jak to jest we współczesnych Nokiach dotykowych, więc nie śmiem się wypowiadać i morałów prawić. Również mam laptop Appla i iPhona, nie zamierzam w przyszłości przy zmianie laptopa kupować czegoś innego. Wiem, że za ugryzionym jabłkiem stoją pieniądze, jednak uważam, że sprzęt jest wart ceny i po prostu działa (nie sra się jak Windows, nie mam miliona komunikatów). Dziękuję za Windows, jednakże nie będę nikogo nawracać, że ma brać Apple, bo to najlepsze. Nie, każdy ma swój rozum i będzie próbował, tak jak ja próbowałam i w końcu zdecydowałam się na tą firmę. Jednak wśród ludzi jest opinia, że po co tyle wydać na telefon, jak nawet piosenki przez bluetooth się nie da wysłać. Więc co dyskutować...

#1395 l.gajewski

l.gajewski
  • 801 postów

Napisano 22 grudnia 2011 - 17:45

Nie uważaj sie za lepszego, członka jakiegoś klubu wybranych. Śmierdzi do hipokryzją. Ja interesując się telefonami zaglądam rownież na forum Androida, gdzie bywają bardziej dociekliwi od nas tutaj. Wypowiadajmy się na temat sprzętu i jego oceniajmy a nie ludzi. Prawda jest taka, że 4s to nieudany model. Przed jego zakupem tylko to mnie powstrzymuje, że co chwila występują z nimi problemy. Drugą kwestią jest pojemność... 32 GB to minimum, jak dla mnie w grę wchodziłoby teraz tylko 64GB, pisanie zatem, że komuś wystarcza 16GB i namawia do tego innych bo można sobie wszystko "poukładać" to absolutnie nie jest argument. Subiektywnie dla jednego 16GB to niewyobrażalna przestrzeń a dla drugiego to tylko połowa kolekcji zripowanej muzyki z płyt i kupionej na iTunes.

#1396 sampelmajster

sampelmajster
  • 89 postów

Napisano 22 grudnia 2011 - 18:02

@l.gajewski Chopie jak Iphone 4S uwazasz za nieudany model to ja juz nie wiem...to jest moj pierwszy Iphone i jestem rozlozony na łopatki, nie mam problemow z nim zadnych, nawet jakbym mial doszukiwac sie ich na sile, jak to niektorzy robia. Dla mnie jest meeega! A piekne jest to, ze kazdego dnia odkrywam w nim cos nowego i moge go polecic kazdemu. Pozdrawiam

#1397 Mirko791

Mirko791
  • 4 558 postów
  • SkądJaworzno

Napisano 22 grudnia 2011 - 18:06

Prawda jest taka, że 4s to nieudany model.

To nie żadna prawda, tylko Twoja subiektywna ocena, do tego oparta tylko na tym co usłyszałeś i przeczytałeś, nie na praktycznym doświadczeniu.

#1398 l.gajewski

l.gajewski
  • 801 postów

Napisano 22 grudnia 2011 - 18:28

To nie żadna prawda, tylko Twoja subiektywna ocena, do tego oparta tylko na tym co usłyszałeś i przeczytałeś, nie na praktycznym doświadczeniu.

Na jakiej podstawie oceniasz, że nie mam praktycznego doświadczenia? Na tym, że napisałem, że nie wydałem jeszcze pieniędzy na model 64GB czy dlatego, że nie mam go w stopce? :)
Niestety mam doświadczenie. Chętnie bym kupił, ale wysyłanie co chwila do Apple telefonu jest mniej zachęcające od możliwości korzystania z niego ;)

Oby tylko "4s' nie zwiastował nowej, "jakości" marki Apple bo nie przyniesie to im zdecydowanie nowych fanów, a na wyrobionej kiedyś marce można bazować, ale tylko przez pewien czas. Ciągle tak się niestety nie da.

Pozdrawiam,
Łukasz

#1399 Mirko791

Mirko791
  • 4 558 postów
  • SkądJaworzno

Napisano 22 grudnia 2011 - 18:44

Na jakiej podstawie oceniasz, że nie mam praktycznego doświadczenia? Na tym, że napisałem, że nie wydałem jeszcze pieniędzy na model 64GB czy dlatego, że nie mam go w stopce? :)
Niestety mam doświadczenie. Chętnie bym kupił, ale wysyłanie co chwila do Apple telefonu jest mniej zachęcające od możliwości korzystania z niego ;)

Oby tylko "4s' nie zwiastował nowej, "jakości" marki Apple bo nie przyniesie to im zdecydowanie nowych fanów, a na wyrobionej kiedyś marce można bazować, ale tylko przez pewien czas. Ciągle tak się niestety nie da.

Pozdrawiam,
Łukasz

Napisałeś wprost, że jeszcze go nie kupiłeś. Zwróć uwagę, że część problemów jest związana z nowym systemem i pojawia się zarówno na nowych modelach, jak na czwórkach. W oficjalnych statystykach procent zadowolonych klientów z 4s jest o 7% wyższy, niż w przypadku iPhone'a 4. Również dotychczasowe statystyki sprzedaży oraz prognozy na przyszłość nie sugerują tego, że nowy iPhone miałby być modelem nieudanym.

#1400 EMU

EMU
  • 2 372 postów

Napisano 22 grudnia 2011 - 18:45

Pozdrawiam,
Łukasz

Ja tam mam 4s od premiery i ani razu nie wysłałem i nie zamierzam wysyłać:-) a dwa nie raz było podkreślane na forum, ze wypowiadają sie ludzie którzy maja problemy, a rzadko wypowiadają sie Ci którzy nie maja żadnych problemów.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych