Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone 4S - Pierwsze wrażenia

• Zamknięty Temat jest zamknięty
2920 odpowiedzi w tym temacie

#1126 piotr23_24

piotr23_24
  • 505 postów

Napisano 06 grudnia 2011 - 22:20

Przecież w serwisie nie mają już iPhone 4 16Gb,tylko iPhone 4 8Gb,a nie mogą dać ci telefonu który ma mniej pamięci...Dlatego muszą dać 4s,no chyba że im się jakiś ostał 4 16gb

#1127 NoVyr9

NoVyr9
  • 901 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 07 grudnia 2011 - 01:46

Pierwsze słyszę, żeby nie mieli, mój kolega dopiero co w wakacje swojego iPada serwisował i dostał iPada, a nie iPada 2. Nie rozumiem z jakiej racji mieliby wymienić na nowszy model. Tryt - skąd ta pewność, że na odnowiony? I taki i taki można dostać, w przypadku nowego urządzenia raczej zawsze będzie to nowy egzemplarz.

#1128 Muminek25

Muminek25
  • 40 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 07 grudnia 2011 - 05:53

Jasne, ale to wiesz Ty i niewielki procent populacji, u którego takie porównania zawsze będą wywoływały uśmiech na twarzy.
Pozostała część nie ma bladego pojęcia o przesłonie, ogniskowej i lustrach, bo nie jest im to do niczego potrzebne - chcą po prostu dobrej jakości zdjęć i nagrań. Widząc takie porównania, większość ludzi będzie zachwycona i zamiast kupować średniej czy nawet wyższej klasy małpkę, kupi iPhone'a, którego kamera ma niezaprzeczalną przewagę nad każdą inną - jest wbudowana w mieszczacy się w kieszeni telefon, który zawsze masz przy sobie, a do tego z czystym sumieniem można stwierdzić, że efekty jej pracy są więcej niż zadowalające, szczególnie mając na względzie jej ograniczenia.

Nie przesadzałbym z tą chwilą. Cena 4S na Allegro będzie mocno uzależniona od oferty operatorów, u których ten telefon wciąż nie jest dostępny, a gdy już będzie, to najpewniej w wyższej cenie niż 4.
Do tego cena 4 nie spadnie zbyt szybko, bo kończące swój żywot wersje 16 i 32 GB wciąż będą się cieszyły popularnością.
IMO, cena 4S spadnie do poziomu 2,5k PLN najwcześniej w pierwszym kwartale przyszłego roku.

Ja swojego 4s kupiłem dwa tygonie temu na allegro i zapłaciłm 2599 zł - dystrybucja PL T-Mobile zafoliowany wiec nie jest tak źle jak progmozujesz

#1129 FishBB

FishBB
  • 1 244 postów
  • SkądPOLAND

Napisano 07 grudnia 2011 - 09:05

No i nie wiem czy mam szczęście czy pecha. Odpakowuję 4S, włączam, używam trochę - wyświetlacz idealny, kolory białe są białe (mam porównanie, jest dokładnie jak w czwórce) ,wibraja wydaje się że działa bardzo dobrze, tak jak w iPhone 4 i nie mam Static Noise. Liczyłem że będzie jakaś wada i odeślę do Apple i poproszę przy okazji o kolor biały, ale w tym wypadku, trafił mi się idealny egzemplarz?

#1130 Joke

Joke
  • 33 postów
  • SkądKRK

Napisano 07 grudnia 2011 - 11:49

Liczyłem że będzie jakaś wada i odeślę do Apple i poproszę przy okazji o kolor biały, ale w tym wypadku, trafił mi się idealny egzemplarz?

Mysle ze w tym wypadku powinienes sie cieszyc ze dostales sprawnie dzialajacy egzemplarz , i ze nie masz tyle problemow co inni uzytkownicy a nie sypac tekstem "Liczyłem ze bedzie jakas wada". Bo mysle ze wymienianie po 4/5 razy telefonu i czekanie na nowy nie jest fajne, a kwestie koloru poprostu mogles dokladniej przemyslec przed zakupem :)

Takze na twoim miejscu bylbym zadowolony i mysle ze ty tez powinienes :P

#1131 FishBB

FishBB
  • 1 244 postów
  • SkądPOLAND

Napisano 07 grudnia 2011 - 12:06

Biały był cieżko dostępny ,bo nie zamawialem z Apple Store. W sumie masz racje,jak działa idealnie to pozostaje mi się cieszyć :) Widać różnice w Safari, no i czwórka w ustawieniach czasami miała przestoje a w 4s wszystko działa jak powinno

#1132 soczekpl

soczekpl
  • 3 289 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 07 grudnia 2011 - 12:23

No i nie wiem czy mam szczęście czy pecha. Odpakowuję 4S, włączam, używam trochę - wyświetlacz idealny, kolory białe są białe (mam porównanie, jest dokładnie jak w czwórce) ,wibraja wydaje się że działa bardzo dobrze, tak jak w iPhone 4 i nie mam Static Noise. Liczyłem że będzie jakaś wada i odeślę do Apple i poproszę przy okazji o kolor biały, ale w tym wypadku, trafił mi się idealny egzemplarz?

Pamiętam wydanie iPhone 4 i podobne gadanie o problemach z telefonem. Nawet na tym forum była masa komentarzy, że bateria krótko trzyma. Ja nie miałem problemów. Raczej jest tak, że niezadowoleni użytkownicy piszą o swoich problemach.

#1133 FishBB

FishBB
  • 1 244 postów
  • SkądPOLAND

Napisano 07 grudnia 2011 - 12:36

Bateria szybciej schodzi to fakt ale czy dużo szybciej? Myśle ze pewnie max 45 minut w użyciu będzie mniej. Ale w końcu dwa rdzenie muszą być jakoś zasilane. Z wymiana się wstrzymuje, jak coś będzie się działo np. Bateria już będzie na wyczerpaniu to wtedy oddam na gwarancje i zmienię tez kolor. Ten w końcu nie jest najważniejszy ;) ważne ze telefon jest bez tych wad o których mówiono.

#1134 Ganjuana

Ganjuana
  • 462 postów

Napisano 07 grudnia 2011 - 14:33

To jeszcze tak dla jasności, kupiony iPhone u operatora mogę odesłać bezpośrednio do Apple lub iść zanieść do serwisu w jakimś iSpocie ?

#1135 Maxavelli

Maxavelli
  • 1 040 postów

Napisano 07 grudnia 2011 - 15:06

Zbyt pieknie by bylo - mnie w Cortlandzie odeslali do operatora ;-)...

#1136 lewy

lewy
  • 1 034 postów
  • SkądMálaga

Napisano 07 grudnia 2011 - 15:16

Fish, z jakiej racji chciałbyś wymienić? Przecież wszystko jest ok, to dlaczego mieliby Ci wymieniać?

#1137 FishBB

FishBB
  • 1 244 postów
  • SkądPOLAND

Napisano 07 grudnia 2011 - 15:19

No teraz właśnie nie mam powodu żeby wymieniać ;)

#1138 meg

meg
  • 316 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 07 grudnia 2011 - 16:06

nie dogodzisz ;)

#1139 FishBB

FishBB
  • 1 244 postów
  • SkądPOLAND

Napisano 07 grudnia 2011 - 20:08

no coś w tym jest ;) rzeczywiście wibracja jest inna niż w Czwórce ale czy to WADA? głośna jest i tyle, a taka ma być chyba. telefon w kieszeni więc wibracja ma spełniać swoja funkcje i informowac nas ze ktoś dzwoni a nie mamy sie wsłuchiwac czy brzęczy czy nie, chyba ze sie myle. jak sprawdzić ten static noise?

#1140 mar99

mar99
  • 829 postów
  • SkądKraków

Napisano 07 grudnia 2011 - 22:11

no coś w tym jest ;)
głośna jest i tyle, a taka ma być chyba.

Wibracja ma być głośna? W takim razie chyba nie rozumiesz sensu istnienia tej funkcji.

#1141 Ganjuana

Ganjuana
  • 462 postów

Napisano 07 grudnia 2011 - 22:32

no coś w tym jest ;)
rzeczywiście wibracja jest inna niż w Czwórce ale czy to WADA? głośna jest i tyle, a taka ma być chyba. telefon w kieszeni więc wibracja ma spełniać swoja funkcje i informowac nas ze ktoś dzwoni a nie mamy sie wsłuchiwac czy brzęczy czy nie, chyba ze sie myle.
jak sprawdzić ten static noise?

Ściśnij telefon obok Home'a i porównaj ;)

#1142 Danio02

Danio02
  • 369 postów

Napisano 07 grudnia 2011 - 23:34

A ja dzisiaj dojrzałem kolejną wadę swojego 4S - jeden wypalony piksel na środku ekranu. W sumie są 2. Czy ktoś już wysyłał 4S do Regenersis? Ile czasu czekaliście na nową słuchawkę?

#1143 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 08 grudnia 2011 - 00:54

Wibracje musi być cicha bo to wibracja a nie alarm :D

---------- Wpis dodano o 00:54 ---------- Poprzedni wpis dodano o 00:54 ----------

Ale nie narzekajcie, w Nexus S jak telefon wibruje bzyczy dodatkowo klapka od baterii a więc może być gorzej.

#1144 FishBB

FishBB
  • 1 244 postów
  • SkądPOLAND

Napisano 08 grudnia 2011 - 12:47

jak sprawdzić czy ma się static noise?

#1145 mar99

mar99
  • 829 postów
  • SkądKraków

Napisano 08 grudnia 2011 - 13:38

Było już kilka razy opisane w tym wątku. Wystarczy użyć opcji "Przeszukaj temat".

#1146 Pati007

Pati007
  • 265 postów
  • SkądSuchy Las, PL

Napisano 08 grudnia 2011 - 14:52

Zauważyłam coś dziwnego i zarazem ciekawego w moim iP 4s :) Mam go już od 3 tygodni i mam wrażenie że bateria teraz trzyma dłużej niż na poczatku :D Cały czas używam go tak samo. Na początku właśnie tak używając bateria trzymała od rana 1 dnia do wieczora 2 dnia, a teraz wieczorem 2 dnia mam jeszcze jakieś 30-40% i czasami wytrzymuje nawet do południa 3 dnia. Używam go cały czas tak samo, a dłuższą pracę baterii zauważam od jakiś 3 ostatnich cykli ładowania.

#1147 bartek001b

bartek001b
  • 1 104 postów
  • SkądWłocławek

Napisano 08 grudnia 2011 - 15:05

Moze bateria musi sie dobrze "rozruszać" zeby prawidłowo działała:)

#1148 Adam Kaczor

Adam Kaczor
  • 689 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 08 grudnia 2011 - 15:12

Ja już mam swojego od 2 dni. Po rozładowaniu baterii dam znać co i jak ;D

#1149 pablokoguto

pablokoguto
  • 200 postów
  • SkądNowy Sacz, Poland

Napisano 08 grudnia 2011 - 16:30

Zauważyłam coś dziwnego i zarazem ciekawego w moim iP 4s :) Mam go już od 3 tygodni i mam wrażenie że bateria teraz trzyma dłużej niż na poczatku :D Cały czas używam go tak samo. Na początku właśnie tak używając bateria trzymała od rana 1 dnia do wieczora 2 dnia, a teraz wieczorem 2 dnia mam jeszcze jakieś 30-40% i czasami wytrzymuje nawet do południa 3 dnia. Używam go cały czas tak samo, a dłuższą pracę baterii zauważam od jakiś 3 ostatnich cykli ładowania.

mam tak samo narzekałem na początku bardzo, teraz po kilkunastu rozładowań i naładowań bateria trzyma całe 2 dni. czasami i dłużnej
myślę że właśnie bateria potrzebuje się "rozhulać".

co zauważyłem to np: -jeżeli mam naładowany 100% i wyciągam od ładowarki po nocy ma 99% czasem 98%
-jeżeli mam np. 30% po nocy mam 18%

wychodzi na to że bateria rozładowuje się w zależności od stanu naładowania. Przypuszczam że to normalne

#1150 bartek001b

bartek001b
  • 1 104 postów
  • SkądWłocławek

Napisano 08 grudnia 2011 - 16:47

Dzwonimy do supportu Apple ze rozwiazalim prawdopodobnie problem z bateria:D

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych