iPhone 4S - Pierwsze wrażenia
Gość_Waters_*
Napisano 28 listopada 2011 - 09:55

Napisano 28 listopada 2011 - 10:40
Napisano 28 listopada 2011 - 10:58
Mam go od piątku. W porównaniu z IP4 o wiele bardziej wydajny. SIRI nie za bardzo chce ze mną rozmawiać (mówię za szybko w english i sklejam wyrazy ze sobą). Nie mam żadnego problemu z kartą sim, a telefon co prawda grzeje się cholernie!
Jedyny problem to bateria. ładuję taz na 16h. Najgorsze jest to, że zwykle nie mam możliwości naładowania go np. po pełnym rozładowaniu, bądź też w pełni go naładować. Mam nadzieję, że w ten sposób nie rozwalę sobie całej baterii.
Jasne ze nie rozwalisz baterii,wszystkie telefony nowej generacji maja baterie ktorym calkowite rozladowanie szkodzi a nie pomaga,obecne telefony lubia jak sie je doladowuje powiedzmy od 10%
Napisano 28 listopada 2011 - 11:24
Wpisujcie proszę wasze maksymalne czasy użycia/gotowści dla softu 5.0.1.
U mnie przez noc schodzi jakieś 3%. Gorzej w ciągu dnia jak się ciągle bawię

Przy takim samym uzytkowaniu iP 4 wytrzymywał mi odpowiednio 2 dni i 3-3,5 dnia, a 3GS nawet jeszcze dłużej (jak było przy iP 2G nie pamiętam już).
Napisano 28 listopada 2011 - 11:26
Napisano 28 listopada 2011 - 11:27
Jasne ze nie rozwalisz baterii,wszystkie telefony nowej generacji maja baterie ktorym calkowite rozladowanie szkodzi a nie pomaga,obecne telefony lubia jak sie je doladowuje powiedzmy od 10%
'For proper maintenance of a lithium-based battery, it’s important to keep the electrons in it moving occasionally. Be sure to go through at least one charge cycle per month (charging the battery to 100% and then completely running it down).' - Apple. Raz w miesiącu powinno się załadować na 100% i potem rozładować do zera.
Napisano 28 listopada 2011 - 14:00
Witam wszystkich, czy też macie iż co pewien czas gubi sieć pomimo aktualizacji oprogramowania do najnowszej wersji? Czy nie powinno to byc naprawione po aktualizacji?
Niestety nie u mnie nie gubi ani nie gubił sygnału na 5.0, 5.0.1
Próbowałeś innej karty?
Napisano 28 listopada 2011 - 15:19
Witam wszystkich, czy też macie iż co pewien czas gubi sieć pomimo aktualizacji oprogramowania do najnowszej wersji? Czy nie powinno to byc naprawione po aktualizacji?
Wczoraj zauważyłem, że telefon w trakcie przejazdu przez Kraków z jednego końca na drugi, przez całą drogę pokazywał mi 0 kresek zasięgu, ale w tym czasie normalanie korzystałem z internetu i wysyłałem sms, pomimo tego, że w teorii powinno to być niemożliwe.
Napisano 28 listopada 2011 - 15:39
'For proper maintenance of a lithium-based battery, it’s important to keep the electrons in it moving occasionally. Be sure to go through at least one charge cycle per month (charging the battery to 100% and then completely running it down).' - Apple. Raz w miesiącu powinno się załadować na 100% i potem rozładować do zera.
to prawda,ale nie ma obaw co do doładowań.
Napisano 28 listopada 2011 - 16:29

Napisano 28 listopada 2011 - 16:55
Napisano 28 listopada 2011 - 17:31
Napisano 28 listopada 2011 - 17:41
Napisano 28 listopada 2011 - 17:50
W dniu dzisiejszym zauważyłem ciekawe zjawisko na swoim 4S. Otóż przeglądanie Internetu (strony www, Facebook...) zabiera więcej megabajtów niż w 3GS np. krótka sesja FB zużyła mi około 12mb. Też tak macie?
To nie tylko przez 3GS ale może dlatego, że nowy fejs więcej zżera ?
Napisano 28 listopada 2011 - 17:54
Napisano 28 listopada 2011 - 21:16
Napisano 28 listopada 2011 - 21:21
Napisano 28 listopada 2011 - 21:44
Nie wieże w to co czytam
Żeby pisać coś takiego trzeba mieć choć szczyptę informacji jak działa moja bateria, a potem wywody mi prawić o tym jaki jestem zielony.
To jest mój trzeci iP i przez te lata nabrałem doświadczenia i porównania. Wiec odpowiem ci tak, w 3gs którego posiadałem od premiery do teraz wiec policz sobie ten czas, praktycznie nie wyłączałem 3g ani wi-fi, ani lokalizacji ani ukrytych włączonych aplikacji poroplastu niczego nie wyłączałem by baterie oszczędzać i trzymał mi w granicach dwóch dni. Warunki do pracy miał fatalne praca przez 8 gadzin w potrznej hali gdzie gubił zasięg i znajdował co chwile wiec jeszcze bardziej obciążona bateria. mineły lata i w 3GS bateria super trzyma.
W 4s wyłączone praktycznie wszystko co się da by zużycie było jak najmniejsze gdy potrzebny internet wtedy sie włącza źródło internetu po czym znów odłącza by wytrzymał jak najdłużej i przy tak komfortowych warunkach wytrzymuje jeden dzień góra. W nocy w stanie czuwania to żędu 40% straty baterii przez 8 godzin czekania na nowy dzień.
ja nie wymagam od 4s super ekstra wojskowej baterii niech będzie taka jak W 3GS
PS poza tym sam gówno wiesz o problemie baterii jak nie czytasz o tym że iOS 5.0 i 5.0.1 spowodowało nadmierne zużycie baterii przeważnie w 4 i 4s. Apple przyznało się do tego faktu i jest w stanie pracy nad tym. Wyciągasz wnioski i osądzasz ludzi że nic nie wiedzą i są zieloni?
ty za to jesteś czerwony i nie powiem ci z jakim warzywem mi się kojarzysz
Kolego, nie mam ochoty się z tobą kłócić, to ze miałeś jeszcze 3GS i 3G nie czyni Cię cudownym i wszystkowiedzącym. A wręcz przeciwnie, czy czasem nie zauważyłeś różnicy miedzy jakością i wyrazistoscią ekranu? Anteną wifi? Ilością nowych funkcji, systemu iCloud, który rownież pożera energię?? Chciałeś telefonu z bajerami to masz! A zresztą ci za różnica czy ladujesz co nic czy co dwie noce?? Wiesz o istnieniu bateri zewnętrznych??
A nazywanie mnie "czerwonym" jest ci najmniej nie odpowiednie, skoro zacząłeś od wymieniana Ile to iPhoneów miałeś, to ja Ci powiem że miałem wszystkie zaczynając od iPhone'a I po dzisiejszego 4s, w komputerach marki Apple czy innych urządzeniach tez raczej nie wiesz tyle co ja, gdyż są to jedyne urządzenia które mam, od 4 roku życia używam tylko produktów tej marki i z każda premiera sprzedaje stary egzemplarz i kupuje zawsze nowy.
no i jakbyś nie zwrócił uwagi, by poprawić problem z baterią iOS 5.0., wypuszczono iOS 5.0.1.
btw "wierzę" piszemy przez "rz".
Jeśli masz jakieś problemy to pisz na pw, a nie forum zaśmiecasz!
Pozdrawiam
Patryk_
---------- Wpis dodano o 21:44 ---------- Poprzedni wpis dodano o 21:35 ----------
Ludzie, którzy narzekają, to zapewne Ci co kupili z polskiej dystrybucji Tmobile lub Orange. Mój model pochodzi z Niemiec, więc to może tu leży problem? Różne partie?
Może i w tym rzecz?? Ja w dniu premiery zasuwałem do Drezna. Może znów na Polskę wypuścili jakiś shit, jak to zwykle wszystkie firmy robią?
Napisano 28 listopada 2011 - 22:50
Dodam info o baterii i IP4S:
Kupiony przez Apple Store Polska
Ładowanie do 100% wczoraj o 23.30. Przez noc: WIFI włączone, 3G włączone, Location Services włączone.
dzisiaj parę telefonów, parę SMS-ów, 30 min w sieci, Facebook z 20-30 min....
Wynik o 16.19 - 65 %
Wydaje mi się ze bateria zaczyna działać lepiej niż na początku, ale może to tylko złudzenie bo mniej się bawię nowa zabawką. Wczoraj rozładowałem do 1% i podładowałem do 100%.
Dla mnie największym zaskoczeniem jest prędkość lądowania stron www, IP4S jest chyba 5-10 razy szybszy w ładowaniu stron od IP3przez 3G.
OK cześć 2, jest godzina 22.42, bateria trzyma zadziwiająco dobrze (jak na IP4S) teraz mam 47%, a to już prawie 24 godziny normalnego używania. Od 17 znowu parę szybkich rozmów, trochę web-a i Facebooka. Używałem 3G i WiFi. Jednak dzisiaj używałem IP mniej nic przeważnie i w nic nie grałem. Ale prawie 50% po 24 godzinach, ze wszystkim włączonym....not too bad.
---------- Wpis dodano o 22:50 ---------- Poprzedni wpis dodano o 22:49 ----------
......zobaczymy ile będzie rano

Napisano 28 listopada 2011 - 22:54
Napisano 28 listopada 2011 - 23:35
Każdą wadę można reklamować. Pytanie tylko, czy reklamacja będzie skuteczna. Tzn. czy telefon wydany w ramach wymiany będzie od tej wady wolny.Trochę irytuje i czy podlega gwarancji?
Napisano 28 listopada 2011 - 23:38
Napisano 28 listopada 2011 - 23:57
---------- Wpis dodano o 23:57 ---------- Poprzedni wpis dodano o 23:50 ----------
a tak się cieszyłem że działa wszystko ok

Napisano 28 listopada 2011 - 23:59

Napisano 29 listopada 2011 - 00:06
Użytkownicy przeglądający ten temat: 3
0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych