Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

iPhone 4S - Pierwsze wrażenia

• This topic is locked This topic is locked
2920 replies to this topic

#501 karas2002

karas2002
  • 308 posts
  • SkądWilkasy

Posted 19 November 2011 - 09:27

A ja mam sprawę z baterią. Czy u was też po całonocnym ładowaniu jest np. 98% a nie 100? Ja jak odblokowuje rano to jest 98% i muszę z 15min poczekać, aż się naładuje. Rozumiem, że bateria po osiągnięciu 100% odcina zasilanie i zdążą się rozładować te 2%. Czyli formowanie baterii jest technicznie niemożliwe?! Ja po 2 dniach zużyłem 30mb, z tym, że często pod widzi jestem i w domu na routerku widzę, że ciągle coś przesyła i lagi robi :P

#502 andrzej1973

andrzej1973
  • 30 posts

Posted 19 November 2011 - 09:29

Bateria jest do kitu w 4S , może 5.0.2 to poprawi. Static noise, który czasami na 3G się pojawi i dotyka wielu użytkowników też potrafi zdenerwować. Średnio udana słuchawka jak na obecne czasy.

#503 pablokoguto

pablokoguto
  • 200 posts
  • SkądNowy Sacz, Poland

Posted 19 November 2011 - 11:00

Os 5.0.2 Musi naprawić problemy jakie mają użytkownicy już nie tylko 4s ale 4 i 3gs ponieważ ktoś kto zrobił aktualizacje narzeka na baterie nawet w starszych modelach sprawa jest tak poważna ze na oficjalnej stronie jest 400 stron komentarzy i krytyki na temat bateri w 4s oczywiście problem polega w oprogramowaniu a nie w baterii i jak rozpisują sie zagraniczne blogi inżynierowie Apple pracują 24h by szybko wygenerować 5.0.2 która naprawi problem baterii ale szybko wyeliminuje opinie jaka idzie w świat nie muszę przekonywać jak to się odbija na sprzedaży Co do samego iphona 4s jest to mój trzeci model iphona poprzedni 3gs ma ponad 3 lata i nieźle się mi się wysłużył. przez te lata bateria niesamowicie dobrze trzyma porysowana obudowa nie ekran na ekranie bez ryski choć nie oszczędzałem go szczególnie i nigdy nie nosiłem naklejki na ekranie porostu super tworzywo. Staruszek idzie do szuflady będzie służył mi w razie "W" Co do 4s mam nadzieje ze wykonany jest tez z tak solidnych materiałów, bo już gdzieniegdzie słyszę ze ekran się rysuje znacznie szybciej od poprzednich. Prędkość pracy zadowalająca. Siri nawet daje rade choć tak naprawdę czeka ja możne poprawek i aktualizacji bo w większości nie rozumie i nie chodzi tutaj o wymowę bo problemy maja też rdzeni amerykanie czy angole :) Aparat na plus, koncern apple przekonało się o ważności tego elementu bo wcześniej odstawało od konkurencji. bateria oczywiście niezadowalająca ale to jak mówiłem OS 5.0.1. zasięg super. jeżeli ktoś chce zmienić z 4 na 4s polecam na generacje 5 z 3s na 4s widać wielki skok A na marginesie co zmienił bym w iPhonie to dorzucić bym chowany kabel z USB taki na stale i zrobił bym aplikacje do skrótów systemu Ustawienia ogólne :) bez JB

#504 sampelmajster

sampelmajster
  • 89 posts

Posted 19 November 2011 - 11:07

Panowie i Panie mam pytanie odnosnie Ip4S, bo zamierzam go kupić. Jaki jest format nagrywania filmów Video? Czy idzie zrzucac kontakty na kompa? Czy idzie wgrac kontakty np z Nokii do 4S? Czy da sie odbierac wizytowki? Czy wlaczajac WiFi np w domu, 3G automatycznie sie wylacza, czy musze recznie? Dziekuje z gory za odpowiedzi, pozdrawiam

#505 effe

effe
  • 6547 posts
  • SkądSzczecin

Posted 19 November 2011 - 11:10

A ja mam sprawę z baterią. Czy u was też po całonocnym ładowaniu jest np. 98% a nie 100? Ja jak odblokowuje rano to jest 98% i muszę z 15min poczekać, aż się naładuje. Rozumiem, że bateria po osiągnięciu 100% odcina zasilanie i zdążą się rozładować te 2%. Czyli formowanie baterii jest technicznie niemożliwe?!

Ja po 2 dniach zużyłem 30mb, z tym, że często pod widzi jestem i w domu na routerku widzę, że ciągle coś przesyła i lagi robi :P

Tak to normalne, po pełnym naładowaniu, dalsze ładowanie się odcina i telefon działa na baterii. Więc te 2% spadku to norma. Poza tym tych baterii się nie formuje. Ładujesz kiedy chcesz i ile chcesz.

#506 Mirko791

Mirko791
  • 4558 posts
  • SkądJaworzno

Posted 19 November 2011 - 11:12

Os 5.0.2 Musi naprawić problemy jakie mają użytkownicy już nie tylko 4s ale 4 i 3gs ponieważ ktoś kto zrobił aktualizacje narzeka na baterie nawet w starszych modelach
sprawa jest tak poważna ze na oficjalnej stronie jest 400 stron komentarzy i krytyki na temat bateri w 4s
oczywiście problem polega w oprogramowaniu a nie w baterii i jak rozpisują sie zagraniczne blogi inżynierowie Apple pracują 24h by szybko wygenerować 5.0.2 która naprawi problem baterii ale szybko wyeliminuje opinie jaka idzie w świat nie muszę przekonywać jak to się odbija na sprzedaży

Co do samego iphona 4s jest to mój trzeci model iphona poprzedni 3gs ma ponad 3 lata i nieźle się mi się wysłużył. przez te lata bateria niesamowicie dobrze trzyma porysowana obudowa nie ekran na ekranie bez ryski choć nie oszczędzałem go szczególnie i nigdy nie nosiłem naklejki na ekranie porostu super tworzywo. Staruszek idzie do szuflady będzie służył mi w razie "W"

Co do 4s mam nadzieje ze wykonany jest tez z tak solidnych materiałów, bo już gdzieniegdzie słyszę ze ekran się rysuje znacznie szybciej od poprzednich. Prędkość pracy zadowalająca. Siri nawet daje rade choć tak naprawdę czeka ja możne poprawek i aktualizacji
bo w większości nie rozumie i nie chodzi tutaj o wymowę bo problemy maja też rdzeni amerykanie czy angole :)
Aparat na plus, koncern apple przekonało się o ważności tego elementu bo wcześniej odstawało od konkurencji.
bateria oczywiście niezadowalająca ale to jak mówiłem OS 5.0.1. zasięg super. jeżeli ktoś chce zmienić z 4 na 4s polecam na generacje 5
z 3s na 4s widać wielki skok

A na marginesie co zmienił bym w iPhonie to dorzucić bym chowany kabel z USB taki na stale i zrobił bym aplikacje do skrótów systemu Ustawienia ogólne :) bez JB

Sprawdź aplikację Icon Project. Bez JB możesz mieć skróty na pulpicie do dowolnych ustawień systemowych.

#507 andrzej1973

andrzej1973
  • 30 posts

Posted 19 November 2011 - 11:27

4S redukuje szumy.... Szkoda, że w 3G szukając lepszego zasięgu sam je generuje. Na każdym, który testowałem po pewnym czasie będąc w cichym pomieszczeniu, przemieszczając się ze słuchawką podczas rozmowy jest to do wychwycenia. Sprawdzałem 4 sztuki.

#508 Gregoria

Gregoria
  • 45 posts

Posted 19 November 2011 - 15:12

Ha! poszłam, przedluzylam umowe i MAM. Bialaska 16gb. i powiem ze jest cudny. kochałam mojego ipod touch, a teraz mam ipod+dzwonienie :D dzięki wszystkim za szczegółowe opinie o 4S, zdecydowalam sie dzieki wam :D rozmiawialm juz z niego, gada sie cudne, zero szumówi itp, wyraźnie jakbym stala obok....... jeszcze tylko opanuje wysyłanie sms ;P i bedzie gites

#509 Adam Kaczor

Adam Kaczor
  • 689 posts
  • SkądWarszawa

Posted 19 November 2011 - 15:29

Gratuluję ;) A możesz powiedzieć jak go zamówiłaś? Po prostu poszłaś i poprosiłaś czy zamówiłaś wcześniej ? Jak tam bateria ?

#510 bartek001b

bartek001b
  • 1104 posts
  • SkądWłocławek

Posted 19 November 2011 - 16:32

Adam czytaj uważniej;)

poszłam, przedluzylam umowe

#511 mtsobczak

mtsobczak
  • 15 posts

Posted 19 November 2011 - 16:42

to i ja dołożę swoje 2 grosze. Mam iphona 4S od 2 dni. Jest do kitu. Przesiadłem się z 3gs na 4s a teraz wracam do3 gs'a ponieważ... - 4s nie widzi sieci, cały czas ma brak sieci, jak zrobię format to przez chwilę jest sieć i potem znów znika. Jutro telefon ląduje w serwisie.

#512 effe

effe
  • 6547 posts
  • SkądSzczecin

Posted 19 November 2011 - 19:21

to i ja dołożę swoje 2 grosze.
Mam iphona 4S od 2 dni. Jest do kitu. Przesiadłem się z 3gs na 4s a teraz wracam do3 gs'a ponieważ...

- 4s nie widzi sieci, cały czas ma brak sieci, jak zrobię format to przez chwilę jest sieć i potem znów znika. Jutro telefon ląduje w serwisie.

Wadliwy egzemplarz trafiłeś. Wiadomą rzeczą jest, że wszystkie działać na 100% nie będą. Dostaniesz nowy i będzie ok.

#513 andrzej1973

andrzej1973
  • 30 posts

Posted 19 November 2011 - 19:25

Niestey nie on jedyny. Pocztaj Apple support czy Macrumors. Od czasu pojawienia sie 4 ciekawy jestem czy dzial jakosci jeszcze istnieje w tej firmie.

#514 Gregoria

Gregoria
  • 45 posts

Posted 19 November 2011 - 20:49

Gratuluję ;) A możesz powiedzieć jak go zamówiłaś? Po prostu poszłaś i poprosiłaś czy zamówiłaś wcześniej ? Jak tam bateria ?

tak poszłam i od reki mialam, w sumie 30 minut i juz.

no a co do baterii...... od 13 do 21 mam ze 100 na 69 % z tym ze nie siedzialam na sieci i w nic nei grałam.zrobilam kilka fotek, sciagnelam app z clouds'a. jak dla mnei to dośc szybko spada bateria ;(

#515 Mercz

Mercz
  • 2783 posts
  • SkądSzczecin, PL

Posted 19 November 2011 - 21:10

Niestey nie on jedyny. Pocztaj Apple support czy Macrumors. Od czasu pojawienia sie 4 ciekawy jestem czy dzial jakosci jeszcze istnieje w tej firmie.

O firmę się nie bój.
4 miała/ma antenna gate problem,ale wyszło rozwiązanie do tego.
Nie każdy jest idealny.
Poczytajcie sobie blogi,supporty innych marek i tam czytajcie żale użytkowników.

#516 Coleiro

Coleiro
  • 35 posts
  • SkądZ Daleka :)

Posted 19 November 2011 - 21:13

iPhone 4s jest moim pierwszym telefonem od firmy Apple. Jestem z niego bardzo zadowolony. Niektóre rzeczy w sofcie bym pozmieniał ale wiadomo, że nie można mieć wszystkiego. Po kilku dniach zdąrzyłem oswoiłem się z nowym system iOS5 oraz nowym telefonem. Zrobił na mnie pozytywne wrażenie. Kupiłem go w ciemno bo dokładnie w dniu premiery więc za dużo recenzji na jego temat nie krążyło po sieci. Telefon zakupiony w ciemno a zadowolenie w 100%. Bateria trzyma mi 2 dni w zależności od tego co używam danego dnia. Czasami rozmawiam na skype + wideorozmowa a do tego włączone dane pakietowe jak jestem poza domem, wtedy bateria wytrzymuje parę godzin, dokładnie nie wiem ile ale na 20% rozmawiałem ok. godziny. Wczoraj po ostatnim ładowaniu i odłączeniu od ładowarki na wieczór, sprawdziłem rano stan baterii i było bite 100% a standby telefonu pokazywało 11h z minutami a użycie 14minut. Nie wiem ile w tym prawdy ale piszę to co moje oczy widziały. Obecnie mam telefon w użyciu 2h i 39 minut. Wykonałem kilka dłuższych rozmów telefonicznych oraz poszperałem po necie na wifi, stan bateri 75%. Wydaje mi się, że to dobry wynik. Dodam jeszcze, że usługi lokalizacji, automatyczny update czasu oraz wiadomości email ustawione na ręczne pobieranie a podświetlenie na ok. 40% a iCloud wyłączony całkowicie. Zapomniałbym dodać, że nie mam problemów z siecią oraz static noise a często też rozmawiam na głośniku i wszystko jest idealnie słyszalne. To by było na tyle z mojej strony na temat tego telefonu. Oby każdemu użytkownikowi tak jak mi dobrze służył przez kolejne kilka lat. Pozdrawiam :)

#517 Axellvak

Axellvak
  • 1938 posts

Posted 19 November 2011 - 21:17

Dlatego nie kupuje się iphona z pierwszej puli.. ile problemów było z pierwszą pulą iphona 4? to samo jest teraz. Ja wole poczekać i kupić po nowym roku. Bo po co mam sie denerwowac ;)

#518 andrzej1973

andrzej1973
  • 30 posts

Posted 19 November 2011 - 21:35

Z 3G i 3GS nie mialem zadnych problemow. Wszystko zaczelo sie od 4. Pozolkly ekran, zle dopasowany home, przestajacy dzialac home, paprochy, ktory w trakcie lepienia dostaly sie pod ekran i z uwagi na technologie produkcji byly juz niemozliwe do wyjecia, zle dzialajacy power. Oczywiscie nie bylo to wszystko w 1 modelu. iPad 1, paprochy pod ekranem, w refurbie zle dopasowana uszczelka. iPad 2, pozolkly ekran. Gdy nie ekosystem jaki stworzyli i user friendly interfejs wiecej bym juz tej marki nie kupil. Dziwne, ze na support Apple trabia o static noise a tutaj cisza. Albo nie jest sie w 3G albo sie tego nie slyszy, no chyba, ze nie cgce sie tego slyszec.

#519 lewy

lewy
  • 1034 posts
  • SkądMálaga

Posted 19 November 2011 - 21:55

andrzej1973 - miałem te same/podobne problemy i z iPadem, i z iPhonem... Cuda, 'taka' firma jak Apple wypuszcza takie buble i ma to po prostu gdzieś, tym bardziej w Polsce, bo w Stanach czy w innych państwach, gdzie są Apple Story, wymiana z takich powodów to rzecz normalna. A wszystko jest załatwione od ręki.

#520 pablokoguto

pablokoguto
  • 200 posts
  • SkądNowy Sacz, Poland

Posted 19 November 2011 - 23:33

kiedyś zepsuły mi się słuchawki i w normalnym kraju zaniosłem do apple store by je naprawili bo służyły mi super przez 3 lata oni zabrali mi zepsute i dali nowe model wyższy od reki za darmo i ładnie się uśmiechnęli. Zdziwienie moje było tak ogromne że aż nie do uwierzenia.. Wiadomo w polskim wykonaniu nie wygląda to najlepiej. Normalnie powinno być tak ze jeżeli problem sprzętowy jest zauważalny "gołym okiem" z reki powinni ci wymienić na nowy. A co do baterii w 4s i innych modelach bez paniki to ze się rozładowuje szybko to efekt aktualizacji 5.0.1 na dniach wchodzi 0.2 i wszystko powinno wrócić do normy, cały świat już trąbi o tych bateriach i każdy się niemożne . doczekać 5.0.2 i ja również

#521 andrzej1973

andrzej1973
  • 30 posts

Posted 19 November 2011 - 23:49

Baterie pewnie poprawia przez update softu. Ciekawi mnie bardziej czy static noise to hardware czy software.

#522 Gość_blues55_*

Gość_blues55_*

Posted 20 November 2011 - 19:25

Czasami zdarza sie, ze cos terkotnie ale bardzo sporadycznie. Tylko gdy mam bardzo slabe 3G. Slyszalne oczywiscie tylko gdy wokol jest cicho. Wystarczy lekko zmienic pozycje telefonu i przestaje. Nie jest to zbyt dokuczliwe i jak wspomnialem, bardzo rzadkie. Bateria natomiast to tragedia.

#523 Adam Kaczor

Adam Kaczor
  • 689 posts
  • SkądWarszawa

Posted 20 November 2011 - 21:47

iPhone 4S ma problemy z kartą SIM

Na Gizmodo pojawił się taki artykuł: iPhone 4S ma problemy z kartą SIM . Użytkownicy iPhone 4S potwierdzacie opisane problemy ? Te same problemy zgłaszają ludzie z innych krajów na forum apple: https://discussions....tart=0&tstart=0

#524 Gość_blues55_*

Gość_blues55_*

Posted 20 November 2011 - 22:07

Ja tego nie mam ale ktos to juz opisywal na tym forum.

#525 dredg

dredg
  • 2452 posts
  • SkądVendin les Béthune

Posted 20 November 2011 - 22:11

Z czworka bylo to samo...

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users