Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone 4S - Pierwsze wrażenia

• Zamknięty Temat jest zamknięty
2920 odpowiedzi w tym temacie

#476 narkoman

narkoman
  • 4 360 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 18 listopada 2011 - 21:25

Panowie, mam szczere pytanie do użytkowników którzy mają Samsunga Galaxy S2 oraz iPhone 4S.
Otóż, w którym urządzeniu bateria trzyma Wam dłużej? Nie mówię o stanie czuwania, tylko podczas użytkowania (dosyć intensywnego oraz w drugiej wersji umiarkowanego)? Głównie chodzi o Internet, gry, muzykę oraz rozmowy, wszystkiego po trochu podczas dnia.

Hehehe co za pytanie, jasne, że w 4S... SGS2 jak się porządnie pointernetuje to 2h i mi padał, to zabawka do domu, a nie telefon do wyjścia, do tego jest wolny w porównaniu do 4S.

#477 maibatsu

maibatsu
  • 245 postów

Napisano 18 listopada 2011 - 21:29

Witam, Przygladajac sie bialemu 4S na zdjeciach i filmach odnosze wrazenie, ze home button lekko wystaje ponad panel. Czy osoby bedace w posiadaniu tego telefonu moglyby to jakos skomentowac ? Jak w ogole z wykonaniem nowego iPhone ?

#478 ipodfan

ipodfan
  • 344 postów

Napisano 18 listopada 2011 - 21:32

jestem posiadaczem IP4S od kilku dni, wcześniej IP4 i mam kilka uwag co do różnic i spostrzeżeń czy warto się przesiąść czy nie. *Jeśli chodzi o szybkość w codziennym użytkowaniu to jest zauważalna na korzyść 4S, aparat zdecydowanie szybciej się ładuje, cały system chodzi bardziej płynnie. *Aparat robi znacząco lepsze zdjęcia i nie chodzi tu tylko o pixele ale i o jakość (bez lampy led zdjęcia wychodzą bardzo wyraźne z małą ilością szumów) a kolory są znacznie żywsze *Nagrywanie filmów w większej rozdzielczości ze stabilizacją obrazu *Dla graczy z pewnością będzie liczyć się niezawodność i płynność w grach, z mocniejszych tytułów w jakie gram jest RealRacing2, na IP4 bywało że się cięło tu chodzi jak po maśle. * Co do baterii. Sporo słyszy się negatywnych opinii. Z własnego przykładu mogę powiedzieć że przy przeglądaniu internetu, rozmowach, sms-ach wytrzymał mi dwa dni. PODSUMOWANIE: Czy warto kupić IP4S? Myślę że tak, znacząco poprawia komfort użytkowania. W moim przypadku sprzedałem IP4 i dołożyłem 300zł do interesu przy przedłużeniu umowy w stosunkowo niskim abonamencie 45zł. Każdy musi sam przeanalizować najlepszą ofertę dla siebie.

#479 Gregoria

Gregoria
  • 45 postów

Napisano 18 listopada 2011 - 21:37

jestem posiadaczem IP4S od kilku dni, wcześniej IP4 i mam kilka uwag co do różnic i spostrzeżeń czy warto się przesiąść czy nie.
*Jeśli chodzi o szybkość w codziennym użytkowaniu to jest zauważalna na korzyść 4S, aparat zdecydowanie szybciej się ładuje, cały system chodzi bardziej płynnie.
*Aparat robi znacząco lepsze zdjęcia i nie chodzi tu tylko o pixele ale i o jakość (bez lampy led zdjęcia wychodzą bardzo wyraźne z małą ilością szumów) a kolory są znacznie żywsze
*Nagrywanie filmów w większej rozdzielczości ze stabilizacją obrazu
*Dla graczy z pewnością będzie liczyć się niezawodność i płynność w grach, z mocniejszych tytułów w jakie gram jest RealRacing2, na IP4 bywało że się cięło tu chodzi jak po maśle.
* Co do baterii. Sporo słyszy się negatywnych opinii. Z własnego przykładu mogę powiedzieć że przy przeglądaniu internetu, rozmowach, sms-ach wytrzymał mi dwa dni.
PODSUMOWANIE:
Czy warto kupić IP4S? Myślę że tak, znacząco poprawia komfort użytkowania. W moim przypadku sprzedałem IP4 i dołożyłem 300zł do interesu przy przedłużeniu umowy w stosunkowo niskim abonamencie 45zł. Każdy musi sam przeanalizować najlepszą ofertę dla siebie.

bardzo fajne podsumowanie. dla mnei wazny jest w sumie aparat bo przy 2 malych dzieic nie zawsze moge taszczyc lustrzanke, a komorka robie sporo zdjec, moja nokia e52 robi jest super i nie chce myenic tel na cos gorszego.
pewnie najblizsze 2 lata nei zmienie fona wiec szybkosz tez sie liczy.

narkoman-super ze to napisałes, bo miałam tez na oku sgs2 .....juz nei mam :D

#480 narkoman

narkoman
  • 4 360 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 18 listopada 2011 - 21:38

Witam,

Przygladajac sie bialemu 4S na zdjeciach i filmach odnosze wrazenie, ze home button lekko wystaje ponad panel. Czy osoby bedace w posiadaniu tego telefonu moglyby to jakos skomentowac ? Jak w ogole z wykonaniem nowego iPhone ?

To tylko wrażenie, button jest idealnie równo, a jak już, to minimalnie niżej, ale to serio ciężko wyczuć. Wykonanie perfekcyjne, nic nie lata, nie skrzypi, spasowany, perfekt, tak samo jak iPhone 4. Mam wrażenie, że boczna ramka jest bardziej szorstka, ale to może mój 4 się po prostu po 1,5 roku bardziej wyślizgał tylko.

#481 Mirko791

Mirko791
  • 4 558 postów
  • SkądJaworzno

Napisano 18 listopada 2011 - 21:39

Kupuj 4S, pewnie mnie teraz wyśmieją inni użytkownicy, ale wg. mnie 4-ka teraz lekko zamula ;).

Niestety coś w tym jest. Szczególnie w przeglądarce 'pinch to zoom' oraz przechodzenie między kartami nie jest tak gładkie i płynne jak na starym systemie.

#482 narkoman

narkoman
  • 4 360 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 18 listopada 2011 - 21:40

narkoman-super ze to napisałes, bo miałam tez na oku sgs2 .....juz nei mam :D

Bardzo słusznie, w ogóle nie patrz na ten szrot, bateria do bani, ekran do bani, nieporęczne to, do tego Androzłom, który dla mnie jest nie dość, że brzydki bo wszystko jest czarne, to jeszcze jest kompletnie nieintuicyjny i nieergonomiczny. Starałem się polubić SGS1 i SGS2, no za diabła nie to mi nie podchodzi.

#483 Gregoria

Gregoria
  • 45 postów

Napisano 18 listopada 2011 - 21:40

a jak jest naprawde z tym zasiegiem? gorzej w IP4S? wszyscy tak narzekaja.....

#484 narkoman

narkoman
  • 4 360 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 18 listopada 2011 - 21:42

Niestety coś w tym jest. Szczególnie w przeglądarce 'pinch to zoom' oraz przechodzenie między kartami nie jest tak gładkie i płynne jak na starym systemie.

Po wszystkim widać tą prędkość, ja to widziałem jak tylko dotknąłem pierwszej ikonki... no ale mnie już bardzo irytowała powolność 4, jak się używa telefonu po ponad 7h dziennie to można to bardzo dobrze widzieć.

---------- Wpis dodano o 21:42 ---------- Poprzedni wpis dodano o 21:41 ----------

a jak jest naprawde z tym zasiegiem? gorzej w IP4S? wszyscy tak narzekaja.....

Kolejne brednie, zasięg jest super, rzeczywiście lepszy niż w 4, chociaż z góry muszę zaznaczyć, że ja nie miałem w 4 nigdy żadnego problemy z zasięgiem.

#485 Gregoria

Gregoria
  • 45 postów

Napisano 18 listopada 2011 - 21:44

narkoman :D naprawde sie wyleczyłam z GS2 teraz, dzieki ci!!!! jezeli tylko ip4s jest szybszy niz moj ipod touch 4G to juz go kocham :D hahahah musze miec cos swojego bo ipod mi dzieciak zaanaktowal :D

#486 AdrianoSprinter

AdrianoSprinter
  • 1 121 postów
  • SkądŁódź

Napisano 18 listopada 2011 - 21:44

doprawdy nie wiem czemu mnie smarkaczu obrażasz?!
tu był cytat i odpowiedz do roznicy w kasie do IP5, mnie chodzi ot to czy jest sens placic 500 zł wiecej za IP4s jezelki funkcjonalnosc jest porównywalna z IP4.

twoja odpowiedz była dla mnei akurat uzyteczna, a ze kasa nei gra roli nie znaczy ze od razu musze wydawac 2700 zamiast 2100....

To po co teksty typu "cena nie gra roli" ? Masz kasę to kupuj, jak nie masz to..... Logicznym wyborem przy większych zasobach pieniężnych jest zakup czegoś nowszego....każdy przy normalnym toku myślenia do tego dojdzie.

#487 Gregoria

Gregoria
  • 45 postów

Napisano 18 listopada 2011 - 21:48

no to jestem nienormalna. ha! jak nie ma zbytniej różnicy to po co przeplacac? no ale pewnie tak nie robisz. rodzice placa :)

#488 narkoman

narkoman
  • 4 360 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 18 listopada 2011 - 21:48

narkoman :D naprawde sie wyleczyłam z GS2 teraz, dzieki ci!!!!
jezeli tylko ip4s jest szybszy niz moj ipod touch 4G to juz go kocham :D hahahah musze miec cos swojego bo ipod mi dzieciak zaanaktowal :D

Ależ proszę, będziesz zadowolona z 4S na pewno ;-)

#489 vBB

vBB
  • 206 postów

Napisano 18 listopada 2011 - 22:00

Odnośnie tego przycisku, to nie ma żadnego problemu, mam do czynienia z 4S codziennie (nie mój, kolega sobie sprawił ostatnio z UK), zawsze się tam parę minutek dłuższych pobawię i nie zauważam nic wystającego :P Dodam, że ten przycisk jest jak dla mnie o wiele lepszy niż ten co mam w SGS2, chodzi cicho (jakoś mi to nie przeszkadza w SGS2, że słychac dźwięk kliknięcia, ale tak tylko wspominam, bo warto wiedzieć), skok jest chyba większy, ale płynniejszy. Nie wiem tylko jak jest po dłuższym używaniu, czy ten przycisk się jakoś nie wyrobi i nie zacznie gorzej z czasem chodzić, bo póki co to widzę, że jest świetny. W ogóle, to jestem fanem przycisków dotykowych z Androida i np. w SGS2 nie pasuje mi ten fizyczny przycisk po środku, ale już sie przyzwyczaiłem, natomiast w 4S jak już będę miał to może mi bardziej pasować.

Mam jeszcze jedno pytanie do Ciebie narkoman, otóż, czy uważasz, że jakość rozmów w iP4S jest lepsza niż w SGS2 czy odwrotnie? Jakość jakością, a jak z głośnością? A jak wygląda głośnik od dźwięków (nie słuchawka)? Zależy mi na tym aby był słyszalny w drugim pomieszczeniu oraz na ulicy przy sporym hałasie (a raczej normalnym, wielkomiejskim burdelu "drogowym" :P ).
Czy wibracja jest mocniejsza w SGS2 czy w 4S?

Z góry dzięki za wszelkie info (można tutaj dać jakieś punkty czy reputację? ;) )

//narkoman z małej, dzięki.

#490 AdrianoSprinter

AdrianoSprinter
  • 1 121 postów
  • SkądŁódź

Napisano 18 listopada 2011 - 22:09

no to jestem nienormalna. ha! jak nie ma zbytniej różnicy to po co przeplacac? no ale pewnie tak nie robisz. rodzice placa :)

Jak mnie nie znasz to nie oceniaj...rodzice ani złotówki mi nie dokładają do sprzętów multimedialnych....wszystko pochodzi ze stypendiów za osiągnięcia krajowe i międzynarodowe i dzięki treningom 6 razy tygodniu od 6 roku życia... Czyżbyś była zakompleksioną nastolatką udającą "dorosłą" czy może high endowa "mamuśka" ?

#491 narkoman

narkoman
  • 4 360 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 18 listopada 2011 - 22:19

Mam jeszcze jedno pytanie do Ciebie narkoman, otóż, czy uważasz, że jakość rozmów w iP4S jest lepsza niż w SGS2 czy odwrotnie? Jakość jakością, a jak z głośnością? A jak wygląda głośnik od dźwięków (nie słuchawka)? Zależy mi na tym aby był słyszalny w drugim pomieszczeniu oraz na ulicy przy sporym hałasie (a raczej normalnym, wielkomiejskim burdelu "drogowym" :P ).
Czy wibracja jest mocniejsza w SGS2 czy w 4S?

Z góry dzięki za wszelkie info (można tutaj dać jakieś punkty czy reputację? ;) )

Moim zdaniem trochę lepsza, ogólnie rozmowa między 4 i 4S wychodzi genialnie, redukcja szumów jest po prostu niesamowita. Z reguły nie przekraczam połowy skali głośności, na głośnomówiącym tak samo, jest na prawdę głośny i wątpię, żeby ktokolwiek miał mieć problemy z usłyszeniem drugiej osoby. Wibracja nie zwróciłem uwagi, obi działają, obie się czuje, nie ma problemu. Na pewno wibracja między 4 a 4S jest różna, na korzyść 4S, taka miękka i wytłumiona, mi się bardzo podoba.

#492 Adam Kaczor

Adam Kaczor
  • 689 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 18 listopada 2011 - 22:39

Dlaczego rozmowa pomiędzy iP4S a iP4 jest taka świetna ? Chodzi o głośnik w jednym urządzeniu i mikrofon w drugim co daję świetny dzwięk?

#493 Gregoria

Gregoria
  • 45 postów

Napisano 18 listopada 2011 - 22:44

Jak mnie nie znasz to nie oceniaj...rodzice ani złotówki mi nie dokładają do sprzętów multimedialnych....wszystko pochodzi ze stypendiów za osiągnięcia krajowe i międzynarodowe i dzięki treningom 6 razy tygodniu od 6 roku życia... Czyżbyś była zakompleksioną nastolatką udającą "dorosłą" czy może high endowa "mamuśka" ?

taaaa oczywiscie :D chcialabym znowu miec nascie lat......... . super ze udaje ci sie osiagać sukcesy, które pokrywają zachcianki. pisze to calkiem serio, bez zlosliwości. ;-)

narkoman, kolejny plus dla 4S.....chyba nei pozostaje mi nic innego :) jak zakupić

#494 Adam Kaczor

Adam Kaczor
  • 689 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 18 listopada 2011 - 22:51

No jeśli zastanawiasz się pomiędzy iP4 a iP4S to bierz tego drugiego bez namysłu...

#495 AdrianoSprinter

AdrianoSprinter
  • 1 121 postów
  • SkądŁódź

Napisano 18 listopada 2011 - 23:09

taaaa oczywiscie :D chcialabym znowu miec nascie lat......... . super ze udaje ci sie osiagać sukcesy, które pokrywają zachcianki. pisze to calkiem serio, bez zlosliwości. ;-)

narkoman, kolejny plus dla 4S.....chyba nei pozostaje mi nic innego :) jak zakupić

Wierzę, że nie jest to złośliwość. Myślę, że jeśli trafi Ci się okazja z iphonem 4 np. nówka bez simlocka poniżej 1800złnto brałbym na Twoim miejscu czwórkę, ale porównując ceny z applestore to faktycznie pokusiłbym się na 4S ;) chociaż sam nie miałem okazji sprawdzić różnicy namacalnej międzymi nimi.. Wgl są w sprzedaży w jakimkolwiek ispocie ? :)

#496 c54d1b36a7

c54d1b36a7
  • 151 postów
  • SkądGdynia, PL

Napisano 18 listopada 2011 - 23:41

Witam, a jak sprawuje się bateria w Waszych telefonach. W moim trzyma 5 - 6 godzin (+ czuwanie około 24 h): internet 3G, powiadomienia włączone, iCloud włączone. Użytkowanie internetu dość intensywne w ciągu dnia. Rozmowy około 15 min, kilka smsów. Kiedy używam wifi tylko, to trzyma dłuzej - bliżej 6 godzin.

#497 Gregoria

Gregoria
  • 45 postów

Napisano 18 listopada 2011 - 23:53

Witam,

a jak sprawuje się bateria w Waszych telefonach. W moim trzyma 5 - 6 godzin (+ czuwanie około 24 h): internet 3G, powiadomienia włączone, iCloud włączone. Użytkowanie internetu dość intensywne w ciągu dnia. Rozmowy około 15 min, kilka smsów.

Kiedy używam wifi tylko, to trzyma dłuzej - bliżej 6 godzin.

lepiej powiedz ile kasy ci za to sciaga albo jakie masz pakiety int? bo widze ze aktywny jestes.

#498 c54d1b36a7

c54d1b36a7
  • 151 postów
  • SkądGdynia, PL

Napisano 18 listopada 2011 - 23:57

lepiej powiedz ile kasy ci za to sciaga albo jakie masz pakiety int? bo widze ze aktywny jestes.

Mam pakiet w plus gsm - 1,5 GB / miesiąc. W ciągu dwóch dni zużyłem około 150 Mb.

#499 gyver

gyver
  • 11 postów

Napisano 19 listopada 2011 - 02:19

4s w porównaniu do 3GS to wg.mnie wielka przepaść. Świetny aparat (używam zawodowo Nikona D300+Sony DSC-HX9V jako niezle pstrykadelko- filmidełko), robi dobre fotki jeśli potrzebne są do wykorzystania w małym formacie lub w necie - duży plus za światło obiektywu; wreszcie aparat jest użyteczny. Rozczarowała mnie trochę kamera, niestety nie zastąpi pstrykadełka- filmidełka Sony, gdzie 1080p + stabilizacja jest znakomita - niestety nie wspierana przez imovie ( tylko 1080i). Kąt obiektywu powinien być raczej nieznacznie szerszy, bo w pomieszczeniach trzeba włazić na ściany. Głośnik wielkie zaskoczenie! Telefon wreszcie bardzo głośno dzwoni i czysto! Jakość rozmów jest wyśmienita (T-Mobile). Szybkość działania safari znacząco się różni od 3gs'a. Po prostu szybki. Najgorsza z tego wszystkiego jest bateria. Liczyłem na 3-4 dni użytkowania (nie maniackiej zabawy): kilkanaście rozmów po ok 5-8 min, powiadomienia, zerknięcie w internet, sprawdzenie maila - typowe użytkowanie biznesowe. Niestety 2 dni to max. A gdzie słuchanie muzyki, czy jakieś filmowanie itd. Aha ekran powiedzmy trochę więcej niż 1/4. Design dla mnie najlepszy ze wszystkich modeli, świetnie leży w dłoni, ale boję się niezdarności i upadku, co może się przydarzyć - mimo oklejenia folią Zagg. Da się wyhaczyć za cenę 969 zł brutto z T-Mobile z paczką 300MB i abonamentem ok 133 zł brutto + nielimitowane rozmowy do T- Mobile.

#500 TATT00s

TATT00s
  • 106 postów

Napisano 19 listopada 2011 - 09:21

Ja wczoraj dostałem swojego 4'esa,zmieniałem z 4. Na krótko pisząc to różnica jak dla mnie jest w tym, że mam wrażenie że ekran jest umieszczony jakby wyżej,to tylko efekt przejścia z czarnej 4 na białego 4s ale fajnie to wygląda. Przyciski są umieszczone dokładnie,Home jest równiutki. Oczywiście jest odczuwalnie szybszy od 4. Ekran mam ten cieplejszy...czy to dobrze..nie wiem pewnie się przyzwyczaję ale oba są ok.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych