Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone 4S - Pierwsze wrażenia

• Zamknięty Temat jest zamknięty
2920 odpowiedzi w tym temacie

#351 senshiro

senshiro
  • 163 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 05 listopada 2011 - 23:38

Pokazywali to gdzieś i faktycznie ekrany iP 4 i 4S się różnią - ten z 4 ma zimniejsze barwy, ten z 4s cieplejsze.

#352 Nalovp

Nalovp
  • 27 postów
  • SkądPodlaskie

Napisano 05 listopada 2011 - 23:55

No i o to mi właśnie chodzi-cieplejsza barwa.Nie jest jakaś tam mała różnica bo od razu rzuca się w oczy,a tak poza tym to 4s jest gorzej wykonany-jak włączę biały ekran to widać niedoświetlone miejsca po prawej stronie wyświetlacza sięgające aż do połowy ekranu i główny przycisk wystaje nad obudowę co bardzo czuć pod palcem.

#353 dredg

dredg
  • 2 452 postów
  • SkądVendin les Béthune

Napisano 06 listopada 2011 - 01:27

Jakis dewloper moze sprawdzic czy w becie 5.0.1 w ustawieniach sieci mozna jak w czworce wylaczyc beznadziejne 3G? bo caly problem w baterii lezy pewnie tu... nie wiem co za idiota wpadl na ten pomysl, rece opadaja, no chyba ze jest jakis sposob na wylaczenie tego g****? juz nie chodzi o baterie , a oglolnie czesto beznadzienie dzialajace 3G :/

#354 Liberty

Liberty
  • 804 postów
  • Skądjesteś mała ?

Napisano 06 listopada 2011 - 02:16

Nie ma opcji wyłączenia 3G na iPhone 4S w iOS 5.0.1 b2.

#355 Gość_blues55_*

Gość_blues55_*

Napisano 06 listopada 2011 - 02:24

Koledzy zauwazyli to drobne terkotanie podczas rozmowy ( pozostajace tez chwile po zakonczeniun) na 3G, slyszalne w cichym pomieszczeniu, szczegolnie gdy zmieniamy pozycje telefonu ? Pewnie tem mowy system anten...

#356 dredg

dredg
  • 2 452 postów
  • SkądVendin les Béthune

Napisano 06 listopada 2011 - 02:28

:-x Jak ja lubię jak Apple za je decyduje co mam używać :/

#357 Gość_blues55_*

Gość_blues55_*

Napisano 06 listopada 2011 - 02:41

To fakt. Ciezko sie nie zgodzic. Rozne opinie kraza na temat braku tego przelacznika. Mam nadzieje, ze problemy z 4S rozwiaze oficjalna wersja 5.0.1, chociaz o switchu to juz mozemy zapomniec, niestety.

#358 iBook

iBook
  • 580 postów

Napisano 06 listopada 2011 - 02:41

Jak to? Apple kazało Ci kupić iPhona? Nie odpowiada to kup coś innego i nie klnij na forum bo zachowujesz sie jak prostak.

#359 Gość_blues55_*

Gość_blues55_*

Napisano 06 listopada 2011 - 02:45

Jak to? Apple kazało Ci kupić iPhona? Nie odpowiada to kup coś innego i nie klnij na forum bo zachowujesz sie jak prostak.

Ojej, przepraszam za siebie, koledzy pewnie tez przeprosza. Bardzo glupio mi sie zrobilo po takim rzeczowym i trafnym komentarzu.

#360 iBook

iBook
  • 580 postów

Napisano 06 listopada 2011 - 02:47

Ojej, przepraszam za siebie, koledzy pewnie tez przeprosza. Bardzo glupio mi sie zrobilo po takim rzeczowym i trafnym komentarzu.

A ten komentaż był do Twojej wypowiedzi?

#361 Gość_blues55_*

Gość_blues55_*

Napisano 06 listopada 2011 - 02:54

Nie. Niestety tez nie bylem 100% procent correct do oficjalnej linii partii. Nie chcialbym byc zlosliwy ale spojrz na rzeczownik w swojej wypowiedzi.

#362 dredg

dredg
  • 2 452 postów
  • SkądVendin les Béthune

Napisano 06 listopada 2011 - 02:55

Może i jestem prostak, mam przed sobą oba fony, w jednym mogę wyłączyć coś co mi jest zbędne a w drugim nie, rozumiesz ?

To już nawet nie o to chodzi, mieszkam w takim miejscu ze telefony mają problemy z zasięgiem, w jednym pokoju 3G śmiga, a w drugim ledwo ciągnie, a na kiblu mam jedna kreskę, rzadko kiedy potrzebuje 3G bo wszędzie są hs wifi więc na 4 właczalem w razie potrzeby czyli prawie nigdy... Teraz tez chciałbym mieć taką możliwość, czy tak dużo wymagam? Jednej opcji którą ma starszy model ? Niby to przez siri, będę chciał używać Siri to sobie 3G włącze, ehh

#363 effe

effe
  • 6 547 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 06 listopada 2011 - 08:46

Ludzie kto teraz robi ekrany dla iphone 4s?
Dzisiaj odebrałem telefon i tak mając obie sztuki ip4\4s widzę jaśniejszy,wyrazniejszy i cieplejszy ekran w 4s :)

Zgadza się, ekran w iPhone 4s jest lepszy od tego w iPhone 4. Mam przed sobą aktualnie 2 te telefony na tych samych ustawieniach i tej samej włączonej animacji i widać różnice na korzyść 4s.

#364 czacha

czacha

fotografista ;)

• 2 209 postów
  • SkądBiałystok

Napisano 06 listopada 2011 - 09:46

A moze to kwestia tego, ze wasz 4s jest o rok lub podobny okres czasu nowszy od 4'ki, wiec ekran ma prawo swiecic inaczej. Ostatnio zanjoma kupila 4ke i jej ekran tez jest cieplejszy i bardziej kontrastowy od mojej 4ki. Gdyby 4s miał nowy ekran to Apple dopisalo by to do listy "emejzingowej". Roznica wynika z tego ze uzywany ekran nigdy nie zaswieci tak jak nowy ...

#365 effe

effe
  • 6 547 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 06 listopada 2011 - 10:41

Zgadzam się czacha, tylko, że moja czwórka ma zaledwie kilka miesięcy, jest dość nowa :)

#366 lewy

lewy
  • 1 034 postów
  • SkądMálaga

Napisano 06 listopada 2011 - 11:20

Nowe ekrany są cieplejsze. Mnie się to nie podoba.

#367 narkoman

narkoman
  • 4 360 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 06 listopada 2011 - 11:39

Dokładnie, mój też jest cieplejszy i też mi się to podoba.

#368 lewy

lewy
  • 1 034 postów
  • SkądMálaga

Napisano 06 listopada 2011 - 11:42

First 4s from apple.com - SUPER yellow.

2nd (replacement) - Perfectly white! But i noticed 2 days later on my first facetime, the front camera was dead :(

3rd - YELLOW! i refused to leave until they gave me another

4th - same day as 3rd, YELLOW! I didnt have time to argue anymore, so i left.

5 - same day as 3 and 4, different apple store. YELLOW. HUGE argument ensued.

6th - Today, i got the nicest rep ever. He was apologetic, and even told me he had the same thing happen to him with the 4S. He had to swap his personal one. He told me not to worry and that they have plenty in stock, and he wont let me leave until i'm happy. On the first try, my screen was white as snow! Spoke to his manager and told him that he needs to be acknowledged. Thats how you make customers happy and keep them buying your stuff.

I cant beleive i went though six. i went through 5 3GS because of dead pixels.
My iphone 4 was a launch day unit, and never even thought of getting it replaced. it was perfect! Also never had any problems with the original or 3g.

http://i51.tinypic.com/im166g.jpg
http://wukev.com/4s1.png
http://wukev.com/4s2.png

Co kto lubi, ale mi nowe wyświetlacze nie podobają się.

#369 narkoman

narkoman
  • 4 360 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 06 listopada 2011 - 11:50

http://i51.tinypic.com/im166g.jpg
http://wukev.com/4s1.png
http://wukev.com/4s2.png

Co kto lubi, ale mi nowe wyświetlacze nie podobają się.

Wszystkich na raz się nie da zadowolić :-D

#370 czacha

czacha

fotografista ;)

• 2 209 postów
  • SkądBiałystok

Napisano 06 listopada 2011 - 12:02

Ekran powinien dawać naturalne kolory, a nie cieplejsze czy zimniejsze.

#371 Nalovp

Nalovp
  • 27 postów
  • SkądPodlaskie

Napisano 06 listopada 2011 - 12:18

Gdybym nie miał obu modeli na raz do porównania,tylko widząc te fotki od "lewy" powiedziałbym że 4s ma gorszą barwę. Jednak patrząc na oba z otwartą tą samą stroną internetową o wiele bardziej podoba mi się obraz na 4s.

#372 lewy

lewy
  • 1 034 postów
  • SkądMálaga

Napisano 06 listopada 2011 - 12:56

Ale to nie jest tak, że 4Sy są takie. Na cztery 4ki co miałem, dwie z nich miały bardzo ciepłe kolory, jedna zimne, a teraz mam czwartą - która jest neutralna.

#373 tryt

tryt
  • 628 postów

Napisano 06 listopada 2011 - 18:27

Wszystkie nowsze czwórki, które widziałem (w tym i moja) też mają cieplejszy odcień. Przeszkadzało mi to do czasu porównania ze starszą czwórką znajomego (znacznie chłodniejszy odcień) w której biel była bardzo chłodna, niemal błękitna, ale ciepłe barwy wyglądały wyraźnie gorzej. Miałem też wrażenie że wyświetlacz chłodniejszy ma niższy kontrast.

Ekran powinien dawać naturalne kolory, a nie cieplejsze czy zimniejsze.

Temperatura barwowa w dużej mierze zależy od temperatury światła emitowanego przez element podświetlający.
Czytałem gdzieś, że praktycznie niemożliwe jest uzyskanie identycznej temperatury światła emitowanego przez diody z poszczególnych partii produkcyjnych, więc i barwy, mimo że wyświetlane na takich samych wyświetlaczach, ale podświetlanymi diodami z różnych partii, będą miały nieco inną temperaturę.

#374 iukasz

iukasz
  • 112 postów
  • SkądT-d

Napisano 06 listopada 2011 - 18:28

Cztery 4ki???? Dżizys, dużo coś. Ja osobiście obstawałbym przy zimnym/neutralnym. Ciepłe dla mnie odpadają.

#375 Fifty-50

Fifty-50
  • 3 314 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 06 listopada 2011 - 20:04

IMO ten ekran w 4S jest po prostu jaśniejszy.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych