Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone 4S - Pierwsze wrażenia

• Zamknięty Temat jest zamknięty
2920 odpowiedzi w tym temacie

#2526 Misiekk

Misiekk
  • 284 postów

Napisano 18 kwietnia 2012 - 06:34

Jesli Galaxy S3 zaproponuje baterie, ktora bede ladowal rano, i potem na nastepny dzien wieczorem dopiero sie rozladuje - ja zmieniam ;)

#2527 Mirko791

Mirko791
  • 4 558 postów
  • SkądJaworzno

Napisano 18 kwietnia 2012 - 10:37

Moje statystyki wyglądają mniej więcej tak:

http://d.pr/i/Fwtw

Sieć włączona cały czas, jedynie na noc wyłączam. Lokalizacje i 3g wyłączone, zmniejszona jasność ekranu.

#2528 weniwe_pl

weniwe_pl
  • 136 postów
  • SkądNaas, IE

Napisano 18 kwietnia 2012 - 17:57

Co sądzicie o tym? Który wyświetlacz daje odpowiednią barwę?
http://db.tt/TYcEAAM1

#2529 kusiek

kusiek
  • 832 postów

Napisano 18 kwietnia 2012 - 18:12

Ja mam ten zimny, żona ten ciepły podobno oba normalne.

#2530 stroner30

stroner30
  • 747 postów
  • SkądPoznań, PL

Napisano 18 kwietnia 2012 - 18:33

Co sądzicie o tym? Który wyświetlacz daje odpowiednią barwę?

na moje lewy jest okej;)

#2531 maj3r

maj3r
  • 6 postów

Napisano 18 kwietnia 2012 - 20:46

Witajcie,

Mnie iPhone niestety rozczarował. Odsuwałem prośby żony o ten telefon jak tylko mogłem (cena)... w końcu dałem sobie spokój. Jak często można mówić, że za drogi, że nie jest tak kompatybilny jak reszta, że i tak go nie wykorzystasz etc. Stało się. Akurat przedłużyłem swoją umowę, 3GSa sprzedałem, dołożyłem parę stówek i oto jest - nowy 4s z simlockiem mojej sieci . Pomyślałem sobie - a w nosie, niech ma, będę miał spokój. W końcu to intuicyjny system. I taki jest to prawda, może trochę brakuje przycisku "wstecz" w niektórych programach/okienkach (kwestia przyzwyczajenia?), ale na litość Boską ten telefon ma problem z odebraniem zwykłego mmsa... czeka się na niego ponad godzinę, jeżeli w ogóle dochodzi.

Pani w salonie Orange mówi: No faktycznie nie dochodzi[mms], nie wiem dlaczego, powinno. Żart? Gość w salonie iSpota: Za 40zł możemy to Panu ustawić. Telefon za 2 "koła" i mam jeszcze dopłacać? :P O co tu chodzi? :)

Na początku nie wychodziły smsy i mmsy, po wyzerowaniu ustawień sieci w tą stronę jest już w porządku. Smsy przychodzą natychmiast, niestety mmsy nie. Na początku przychodziło jeszcze powiadomienie z Orange "Dostałeś wiadomość mms, zaloguj się na orange.pl itp itd" Teraz przestało i mms pojawia się po ponad godzinie! To chyba nie jest normalne!? Testowane z włączonym wifi i 3G, tylko z 3G - bez zmian. Karta SIM przycinana.

Pierwsze zdanie może zbyt mocne, bo nie odkryłem jeszcze w pełni jego zalet, ma prawda? ;) Ale jak go polubić przy braku tak oczywistej funkcjonalności? :/

#2532 neverneve

neverneve
  • 718 postów

Napisano 18 kwietnia 2012 - 22:29

(...) podobno oba normalne.

+1
Oba są odpowiednie.

#2533 modlin

modlin
  • 538 postów
  • SkądLynchburg, TN

Napisano 18 kwietnia 2012 - 22:41

Męczą mnie już te MMS'y. Po co ci MMS ? Większość ludzi ma w telefonie Maila. Zalety MMS: Jest w tym samym okienku co SMS (zaleta ?) Wady MMS: Zależy od humorów sieci, jako tako stanowi dodatkowy koszt, ograniczona wielkość, lubi sobie "polatać" Zalety Maila: Przeciwieństwo wad Mms + Możesz wysłac z komputera na telefon i z telefonu na komputer Wady Maila: Nie istnieją, od pierwszej wiadomości, nie wymyślono lepszej formy przesyłania mediów (bo jest prosta i oczywista) Podoba mi się strategia Apple jako "ojca który po prostu wie lepiej". Użytkownicy telefonów są jak kobiety którzy nie wiedzą czego chcą. Myślą, że potrzebują mmsów, a tak naprawdę potrzebują wygodnej możliwości przesyłania treści multimedialnych. MMS umrze, Apple o tym wie, dlatego nie przykłada większej wagi co do tej kwestii. Przepraszam za offtop ale, no, nie mogłem się powstrzymać.

#2534 Spiderx

Spiderx
  • 70 postów

Napisano 18 kwietnia 2012 - 22:46

Typowa odpowiedź fanatyka Apple. ;/ Wyobraź sobie że bardzo dużo ludzi korzysta z MMSÓW jako szybkiej metody np wymiany zdjęć!

#2535 kusiek

kusiek
  • 832 postów

Napisano 18 kwietnia 2012 - 23:03

+1
Oba są odpowiednie.

No właśnie ;)

#2536 grzech987

grzech987
  • 387 postów
  • SkądWarsaw, Poland, Poland

Napisano 18 kwietnia 2012 - 23:49

musi być 3g albo chociaż edge aby mms dotarł/wyszedł na samym wifi z wyłączonym pakiecie danych nie pójdzie. Ja nie mam problemów i ta funkcja działa ale być może że gdy odtworzyłeś kopie zapasową z 3gs na 4s to właśnie tego może być przyczyna.

#2537 BIGPUN

BIGPUN
  • 210 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 18 kwietnia 2012 - 23:53

Codziennie robie zdjęcia córce i wysyłam mms rodzicom i teściom. Żadna z tych osób nie używa maila. Więc prosze nie generalizuj. A jeśli ktoścz moich znajomychvma iphone to i tak automatycznie włącza się sie imessage.

#2538 robgrab

robgrab
  • 1 384 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 19 kwietnia 2012 - 06:36

Codziennie robie zdjęcia córce i wysyłam mms rodzicom i teściom. Żadna z tych osób nie używa maila. Więc prosze nie generalizuj.

A jeśli ktoścz moich znajomychvma iphone to i tak automatycznie włącza się sie imessage.

Jest sens wysyłać cokolwiek przez mms? Gdzie rozdzielczość to max 640x480? A każdy telefon, który wszedł do sprzedaży w ciągu ostatnich 3-4 lat i ma możliwość odbierania mms, ma również klienta poczty.
Ja osobiście mms nie wysyłałem od jakichś 4 lat, bo jakość zdjęć wtedy przypomina mi czasy Ericssona T68i z aparatem VGA(którego używałem 8 lat temu).

#2539 effe

effe
  • 6 547 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 19 kwietnia 2012 - 07:26

Jest sens wysyłać cokolwiek przez mms? Gdzie rozdzielczość to max 640x480? A każdy telefon, który wszedł do sprzedaży w ciągu ostatnich 3-4 lat i ma możliwość odbierania mms, ma również klienta poczty.
Ja osobiście mms nie wysyłałem od jakichś 4 lat, bo jakość zdjęć wtedy przypomina mi czasy Ericssona T68i z aparatem VGA(którego używałem 8 lat temu).

100% się zgadzam. MMS to zacofana i nie modna funkcja, z której nie pamiętam kiedy ostatnio skorzystałem. Wszystkie smartfony jak i telefony za 300pln posiadają maila, więc nie wiem po co komu MMS. Może jeszcze EMS? :) Ludzie nie cofajmy się.

#2540 Misiekk

Misiekk
  • 284 postów

Napisano 19 kwietnia 2012 - 07:30

Zanim w Waszych ksiazkach adresowych beda wszyscy posiadac e-maila minie 20 lat w Polsce. MMS u nas utrzyma sie z 6 lat jeszcze, poki na rynek nie wejda same smartfony. Wiec na razie mms to wazna opcja - gdyby nie byla uzywana, operatorom nie oplacaloby sie pozwalanie ludziom wysylac pareset kilobajtow danych - moznaby to inaczej spozytkowac.

#2541 Zorski

Zorski
  • 54 postów
  • SkądKatowice

Napisano 19 kwietnia 2012 - 09:06

A jak super fajnie wygląda takie malutkie zdjęcie na malutkim- wprawdzie kolorowym, ale jednak malutkim wyświetlaczu w telefonie mojej babci! Szkło powiększające musi używać, żeby rozpoznać kto na tym zdjęciu jest!!!

#2542 effe

effe
  • 6 547 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 19 kwietnia 2012 - 09:17

Zanim w Waszych ksiazkach adresowych beda wszyscy posiadac e-maila minie 20 lat w Polsce.

Powiedz, że żartujesz :) Nie wierzę, że piszesz poważnie. Nie znam dzisiaj nikogo, kto by nie posiadał konta e-mailowego w telefonie, to podstawa dzisiaj.

MMS u nas utrzyma sie z 6 lat jeszcze, poki na rynek nie wejda same smartfony.

U nas? Czyli gdzie? U Ciebie w miasteczku? Czy piszesz o całej Polsce? Jeśli to drugie, to witamy wróżkę :)

Jeśli chodzi o MMS to nie znam w swoim kręgu nikogo, kto by używał tej przestarzałej formy komunikacji :)

#2543 Lokria

Lokria
  • 6 278 postów
  • SkądŁódź

Napisano 19 kwietnia 2012 - 09:38

Ostatniego MMS wysłałam jakieś lata temu. Oczywiście każdy ma inne potrzeby, ale dla mnie MMS są zbędne.

#2544 qubuss

qubuss
  • 518 postów
  • SkądKońskie, PL

Napisano 19 kwietnia 2012 - 10:54

Aż sprawdziłem ten mms :) działa bez zarzutu odrazu wysyła i dociera zaraz na 2 tel, tak samo odwrotnie Ale faktycznie lepiej używać e-maila jak ktoś ma smartfona czy to z androidem czy iOS musi mieć email i jesteś pewny że każdy otrzyma zdjęcie.

#2545 Colin 79

Colin 79
  • 263 postów
  • SkądWałbrzych, Poland

Napisano 19 kwietnia 2012 - 22:32

Mam pytanie, ponieważ zrobił mi się odprysk na dolnej krawędzi wyświetlacza w wielkości 1-2 mm z niewiadomych przyczyn i się zastanawiam czy to nadaje się do zgłoszenia na reklamacje? Czy w ogóle poprzez taki odprysk kurz może dostawać się do środka ? Pozdrawiam !

#2546 michobo

michobo
  • 1 160 postów

Napisano 20 kwietnia 2012 - 05:39

tyle tylko ze wysyłając MMS mamy pewnosc ze dotrze on do adresata mail mozna wysąłc tylko do kogos kto ma ODPOWIEDNI telefon i do tego wykupiony pakiet danych i do tego non stop synchroznizuje sobie pocztę nie kazdy uzywa smartfona w ten sposób - np mój dzieciak nie ma żadnego pakietu danych a moja zona, tesciowie - maja starsze komórki z klawiaturą czy mam ich z tego powodu wysmiać ? Nie popadajmy wtechnologiczne paranoje Ja chcę mieć wybór - jesli chce wyslać sms- wysyłąm sms, jeśli mms- wysyłam mms To samo powinno byc z połączeniami video....no, ale nie jest. To jakoś przezyję

#2547 effe

effe
  • 6 547 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 20 kwietnia 2012 - 05:44

ale iphonem 4s wyślesz mmsa, więc w czym problem michobo?

#2548 megamasta

megamasta
  • 152 postów

Napisano 20 kwietnia 2012 - 06:27

JW, mi MMS w ORANGE działa bez najmniejszego problemu, bez żadnego ustawiania Iphone. Wsadziłem kartę SIM i to wszystko.

#2549 monis

monis
  • 480 postów
  • SkądPoznań

Napisano 20 kwietnia 2012 - 07:40

Męczą mnie już te MMS'y. Po co ci MMS ? Większość ludzi ma w telefonie Maila.

Zalety MMS: Jest w tym samym okienku co SMS (zaleta ?)
Wady MMS: Zależy od humorów sieci, jako tako stanowi dodatkowy koszt, ograniczona wielkość, lubi sobie "polatać"

Zalety Maila: Przeciwieństwo wad Mms + Możesz wysłac z komputera na telefon i z telefonu na komputer
Wady Maila: Nie istnieją, od pierwszej wiadomości, nie wymyślono lepszej formy przesyłania mediów (bo jest prosta i oczywista)

Podoba mi się strategia Apple jako "ojca który po prostu wie lepiej". Użytkownicy telefonów są jak kobiety którzy nie wiedzą czego chcą. Myślą, że potrzebują mmsów, a tak naprawdę potrzebują wygodnej możliwości przesyłania treści multimedialnych.

MMS umrze, Apple o tym wie, dlatego nie przykłada większej wagi co do tej kwestii.

Przepraszam za offtop ale, no, nie mogłem się powstrzymać.

.... Ale, że niby co? :roll: Jestem i użytkownikiem telefonu, i kobietą, a jednak wiem czego chcę ;)

A może przyczyną problemu jest np źle przycięta karta..? Bo u mnie np MMSy śmigają ;)
Co do tego czy są potrzebne czy nie - to chyba nie o to chodzi, bo każdy ma inne potrzeby.. W 99% przypadków wysyłam maila, czasami jednak trzeba wysłać MMSa [choćby do tej babci, która potem może i na maleńkim ekraniku nie do końca wszystko zobaczy, ale ucieszy się już z faktu, że dostała zdjęcie od wnuczki ;)]

To, co mnie dziwi, to to, że kolega maj3r po kupieniu żonie telefonu za 2 tysiaki nie widzi w nim żadnych zalet, a skreśla go z powodu kłopotu z MMSami :) Polecam jednak pobawić się nim kilka dni i zobaczyć co jeszcze ma w sobie ten tel, bo serio ma dużo zalet ;)

#2550 michobo

michobo
  • 1 160 postów

Napisano 20 kwietnia 2012 - 08:04

ja nie mam problemu z MMS tylko brakuje mi w tym telefonie normalnych videorozmów które np w TT sa taryfikowane 1:1 jak zwykłe rozmowy Nie mogę się przez to skontaktować (video) np z dzieciakiem który ma komórkę SE z videorozmowami. Dzieciak musiałby mieć od razu smartfona, uruchomiony pakiet na dane i w wypadku SKYPE oboje będziemy płacic za połączenie (transmisja danych) Nie dotyczy oczywiscie połączeń realizowanych via WiFi. Piszę o łączności poprzez GSM

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych