Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone 4S - Pierwsze wrażenia

• Zamknięty Temat jest zamknięty
2920 odpowiedzi w tym temacie

#2476 Colin 79

Colin 79
  • 263 postów
  • SkądWałbrzych, Poland

Napisano 22 marca 2012 - 00:14

Witam serdecznie pragnę zapytać o możliwość reklamacji. Otóż na lewym dolnym rogu zrobił się może 1 mm odprysk szkła z wyświetlacza na początku myślałem, że to jakiś mikrofon lub coś w tym stylu. Udałem się jednak do salonu i egzemplarz tam wystawiony tego nie ma. Kurcze telefon mam od tygodnia i nie wiem czy już od nowości tak było czy jak? Nosze go non stop w futerale nigdy mi nie spadł itp więc nie wiem czy mi w Orange uwzględnia reklamację. A z kolei wysłać telefon i dostać jakiegoś innego "odnowionego" to mi się nie uśmiecha.

#2477 robgrab

robgrab
  • 1 384 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 22 marca 2012 - 08:15

Zablokowała mi się w Iponie 4s funkcja iCloud jest ale niepodświetlona i nie da się z tym nic zrobić, jak to przywrócić z powrotem ?
pomocy

Wchodzi w Safari->Zakładki->Podręcznik użytkownika(podpowiem, że to na samym dole), następnie czytasz zamiast zadawać idiotyczne pytania zaśmiecając forum.
Pozdrawiam.

#2478 pablokoguto

pablokoguto
  • 200 postów
  • SkądNowy Sacz, Poland

Napisano 22 marca 2012 - 09:14

Wchodzi w Safari->Zakładki->Podręcznik użytkownika(podpowiem, że to na samym dole), następnie czytasz zamiast zadawać idiotyczne pytania zaśmiecając forum.
Pozdrawiam.

Człowieku przekopałem pół internetu i przeczytałem wszystko co w poradnikach i nie udaje mi wrócić do poprzednich ustawień. czeka mnie "restore" czyszczenie do fabrycznych ustawień a tego bym chciał uniknąć. Forum jest po to by pytać, jak ci się niepodobna pytanie lub nie znasz odpowiedzi to nie musisz krytykować i komentować bo właśnie takie posty jak twoje zaśmiecają forum.

#2479 robgrab

robgrab
  • 1 384 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 22 marca 2012 - 12:37

Człowieku przekopałem pół internetu i przeczytałem wszystko co w poradnikach i nie udaje mi wrócić do poprzednich ustawień. czeka mnie "restore" czyszczenie do fabrycznych ustawień a tego bym chciał uniknąć. Forum jest po to by pytać, jak ci się niepodobna pytanie lub nie znasz odpowiedzi to nie musisz krytykować i komentować bo właśnie takie posty jak twoje zaśmiecają forum.

Przekopałeś pół internetu i przeczytałeś wszystkie poradniki, ale instrukcji nie przeczytałeś bo jakbyś to zrobił to byś wiedział jak ustawić.

#2480 pablokoguto

pablokoguto
  • 200 postów
  • SkądNowy Sacz, Poland

Napisano 22 marca 2012 - 14:35

Przekopałeś pół internetu i przeczytałeś wszystkie poradniki, ale instrukcji nie przeczytałeś bo jakbyś to zrobił to byś wiedział jak ustawić.

Niestety muszę cie zasmucić, instrukcja to była pierwsza rzecz gdzie szukałem pomocy, poza tym nie umiesz mi pomóc wiec nie pisz.
Nie pisz co zrobiłem lub czego nie, nie umiesz pomóc w mojej sprawie nie musisz pisać. Nie umiesz się powstrzymać ugryź się w język.

#2481 NoVyr9

NoVyr9
  • 901 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 22 marca 2012 - 21:55

To musisz nauczyć się czytać :) Pewnie wlazłeś w ograniczenia i tam zablokowałeś zmiany kont email. Wejdź jeszcze raz i to odznacz.

#2482 pablokoguto

pablokoguto
  • 200 postów
  • SkądNowy Sacz, Poland

Napisano 22 marca 2012 - 22:09

To musisz nauczyć się czytać :) Pewnie wlazłeś w ograniczenia i tam zablokowałeś zmiany kont email. Wejdź jeszcze raz i to odznacz.

Niestety nie dało się tego przywrócić normalną drogą, po zerowaniu iPhona i odtworzeniu go z archiwum z lutego wszystko wróciło do normy.

#2483 spokorobi

spokorobi
  • 9 postów
  • Skądz Nieba

Napisano 24 marca 2012 - 12:49

Witam serdecznie pragnę zapytać o możliwość reklamacji. Otóż na lewym dolnym rogu zrobił się może 1 mm odprysk szkła z wyświetlacza na początku myślałem, że to jakiś mikrofon lub coś w tym stylu. Udałem się jednak do salonu i egzemplarz tam wystawiony tego nie ma. Kurcze telefon mam od tygodnia i nie wiem czy już od nowości tak było czy jak? Nosze go non stop w futerale nigdy mi nie spadł itp więc nie wiem czy mi w Orange uwzględnia reklamację. A z kolei wysłać telefon i dostać jakiegoś innego "odnowionego" to mi się nie uśmiecha.

Mam te 4s od godziny i taa kropke zauwazylem u siebie u gory, co zrobiles z tym fantem ?

#2484 Colin 79

Colin 79
  • 263 postów
  • SkądWałbrzych, Poland

Napisano 24 marca 2012 - 18:17

Nic po prostu używam go dalej. To jest wielkości główki od średniej wielkości igły więc dam radę lecz mam obawy aby się tam kurz nie zbierał, ale z tego co widzę nie jest to na wylot tylko minimalny odłamek.

#2485 spokorobi

spokorobi
  • 9 postów
  • Skądz Nieba

Napisano 24 marca 2012 - 21:05

Nie wiem czy mamy to samo, ale na bialym tle dookola tej kropki jest o wiele juz wieksza zolta plama, moglbys zobaczy to u siebie?

#2486 Colin 79

Colin 79
  • 263 postów
  • SkądWałbrzych, Poland

Napisano 25 marca 2012 - 01:00

A to mamy zupełnie coś innego. Ja mam przy krawędzi obudowy jak się styka ze szkłem także to nie jest w okolicach wyświetlacza, a krawędzi telefonu.

#2487 Misiekk

Misiekk
  • 284 postów

Napisano 04 kwietnia 2012 - 12:36

Po tygodniu czekania az O2 odblokuje telefon stalo sie ;). Pierwsze wrazenia (porownuja z galaxy S2): - lepsza bateria - 2 godziny zabawy na calego, testowanie, zdjecia, instalowanie aplikacji - spadlo 13%. Android pozarlby 25. - intuicyjnosc - latwiej sie polapac w ustawieniach - na minus ustawienia mms - w galaxy s2 po prostu od razu dzialalo ;) To na razie tyle ;) podziele sie wiecej jak pobawie sie ktorys dzien

#2488 Slithered

Slithered
  • 189 postów

Napisano 04 kwietnia 2012 - 14:17

Po tygodniu czekania az O2 odblokuje telefon stalo sie ;). Pierwsze wrazenia (porownuja z galaxy S2):

- lepsza bateria - 2 godziny zabawy na calego, testowanie, zdjecia, instalowanie aplikacji - spadlo 13%. Android pozarlby 25.
- intuicyjnosc - latwiej sie polapac w ustawieniach
- na minus ustawienia mms - w galaxy s2 po prostu od razu dzialalo ;)

To na razie tyle ;) podziele sie wiecej jak pobawie sie ktorys dzien

Witamy po radosnej stronie życia ;) Teraz instaluj jb i ciesz się jeszcze większą wygodą ;)

#2489 Misiekk

Misiekk
  • 284 postów

Napisano 04 kwietnia 2012 - 22:26

Na razie po wgraniu 6 aplikacji zrobil mi sie blad "czekam" podczas instalowania kolejnych... Z iTunes z poziomu komputera wszystko jest ok, ale z pokladu telefonu wyklada sie i staje na "czekam". Probowalem restart telefonu, reset z poziomu telefonu (on/off + home). Idzie sie jakos z tym uporac zeby nie stracic nic z telefonu?

#2490 apik

apik
  • 124 postów

Napisano 07 kwietnia 2012 - 16:32

Witam, Od dzisiaj również jestem posiadaczem 4S. Po prostu bomba. Przesiadłem się z Galaxy S II i nie żałuję. Zresztą już posiadałem 3G oraz 3GS i w końcu znowu wróciłem do tego co najbardziej mi spasowało ( tylko te ceny :D ). Wszystko chodzi niesamowicie płynnie, gdzie SGS 2 przy jego parametrach potrafił czasem przymulić przy standardowych opcjach. Jedyne czego nie widzę w ustawieniach to procentowa bateria, która była w 3GS w wersji iOS 4.... Trzeba instalować zewnętrzną aplikacje? Pozdrawiam, apik

#2491 Slithered

Slithered
  • 189 postów

Napisano 07 kwietnia 2012 - 16:53

Wejdź w ustawienia -> ogólne -> użycie i włącz "% baterii". Wesołych świąt :)

#2492 Colin 79

Colin 79
  • 263 postów
  • SkądWałbrzych, Poland

Napisano 11 kwietnia 2012 - 14:36

Witam, czy jest możliwość w 4S ustawienie folderów Video np. folder z teledyskami, folder z filmami kręconym 4S itp ? Pozdrawiam

#2493 robgrab

robgrab
  • 1 384 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 12 kwietnia 2012 - 08:53

Przecież kręcone z iphone to masz w rolce aparatu, a nie w wideo.

#2494 steo

steo
  • 278 postów
  • SkądWrocław / Wałbrzych

Napisano 12 kwietnia 2012 - 11:28

Witam, czy jest możliwość w 4S ustawienie folderów Video np. folder z teledyskami, folder z filmami kręconym 4S itp ? Pozdrawiam

Przecież kręcone z iphone to masz w rolce aparatu, a nie w wideo.

I możesz na nie tworzyć albumy.

#2495 roha

roha
  • 181 postów
  • SkądPoznań

Napisano 12 kwietnia 2012 - 11:54

tak można w iTunes wchodzisz w zakladke film, wybierasz co tam chcesz np. teledysk klikasz prawym -> informacje wybierasz zakladke opcje i tam wybiersz czy to jest podcast teledysk itp. Tak robisz do każdego teledysku, po tym w folderze muzyka bedziesz miał pelno albumow- kazdy teledysk osobno zaznaczasz i do kazdego piszesz ten sam album i wykonawce np teledysk :)
https://discussions....tart=0&tstart=0 tutaj też jest to wytłumaczone

#2496 Colin 79

Colin 79
  • 263 postów
  • SkądWałbrzych, Poland

Napisano 12 kwietnia 2012 - 12:00

roha - Dziękuję !!!

#2497 roha

roha
  • 181 postów
  • SkądPoznań

Napisano 12 kwietnia 2012 - 13:42

roha - Dziękuję !!!

nie ma za co :) udało się? :)

#2498 Baileathacliath

Baileathacliath
  • 44 postów
  • SkądDublin

Napisano 12 kwietnia 2012 - 14:11

Dziś zamówiłem dla siebie i żony 4S, ciekawy jestem jaka będzie różnica w porównaniu do 4 którą posiadam. Jutro ma do mnie przyjść, więc również podzielę się wrażeniami :)

#2499 Colin 79

Colin 79
  • 263 postów
  • SkądWałbrzych, Poland

Napisano 12 kwietnia 2012 - 19:17

nie ma za co :) udało się? :)

Tak :) Ufff... nareszcie. Ps. A jest możliwość aby podczas wybierania w opcjach tj. podcast, teledysk itp ręcznie dodać folder np. Filmy z Gór, Wakacji bądź koncert itp ?

#2500 robgrab

robgrab
  • 1 384 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 13 kwietnia 2012 - 08:49

Dziś zamówiłem dla siebie i żony 4S, ciekawy jestem jaka będzie różnica w porównaniu do 4 którą posiadam. Jutro ma do mnie przyjść, więc również podzielę się wrażeniami :)

Wrażenia będziesz mieć takiej jak każdy, czyli trochę szybszy i bateria znacznie słabsza.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych