Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Przeniesienie poczty gmail na icloud

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
6 odpowiedzi w tym temacie

#1 tomjar

tomjar
  • 163 postów

Napisano 14 października 2011 - 09:48

Czy jest możliwość eksportowania poczty gmail na icloud?

#2 dliwski

dliwski

• 15 306 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 14 października 2011 - 09:50

Automatyczne przekazywanie poczty na inne konto e-mail - Gmail - Pomoc

#3 tomjar

tomjar
  • 163 postów

Napisano 14 października 2011 - 10:03

Widziałem tą opcję, ale chodzi mi o to czy mogę swoją dotychczasową pocztę przenieść.

#4 dliwski

dliwski

• 15 306 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 14 października 2011 - 10:05

Skonfiguruj oba konta w Mailu, zaznacz wszystkie wiadomości Gmail, wciśnij prawy przycisk myszy i wybierz "Kopiuj do - Przychodzące - iCloud". Możesz też przeciągnąć wiadomości do danej skrzynki, ale pamiętaj o wciśnięciu alt - tylko wtedy je skopiujesz (w innym wypadku zostaną przeniesione).

#5 tomjar

tomjar
  • 163 postów

Napisano 14 października 2011 - 10:11

ok dzieki

#6 kacperpokorski

kacperpokorski
  • 60 postów
  • SkądSochaczew

Napisano 05 lipca 2014 - 12:41

WItam Ponieważ jakiś czas temu Google przestało wspierać push postanowiłem przenieść całą moją pocztę z Gmail do iCloud. Całość w toku, robię jak w powyższej instrukcji ale jak zwykle jest kilka "ale": 1. na iCloud utworzyłem takie same skrzynki jakie mam etykiety na gmailu, pytanie czy jeśli skopiuję z konta Gmail maile odebrane z etykietami to czy trafią one do oznaczonych odpowiednio skrzynek w koncie iCloud? A jeśli nie to jak mają tam trafić? Przeciągać je z odebranych do odpowiednich skrzynek czy kopiować Odebrane (Gmail) do Odebrane(iCloud) a później np maile z etykietą X Gmail do skrzynki X na iCloud? Czy wtedy nie będę miał dwa razy tego samego maila w iCloud (jeden w odebranych, drugi w skrzynce X)? 2. Z Gmaila do iCloud przeniosły się dwa maile wysłane do tej samej osoby o takim samym tytule, jeden z 2009 roku drugi z 2014. Mail na komputerze połączył te dwie wiadomości i wyświetla je razem, jedna pod drugą przewijąc podgląd. Czemu tak się dzieje, czy jest jakiś sposób aby temu zaradzić?

#7 Jenot

Jenot
  • 2 204 postów
  • SkądChełm

Napisano 05 lipca 2014 - 21:08

2. W Mail - menu Widok odznacz "Uporządkuj według rozmowy".

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych