Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

iPod Touch 4g Wymiana przedniego panelu

• Please log in to reply
6 replies to this topic

#1 kelmix

kelmix
  • 77 posts
  • SkądRadzyń Podlaski

Posted 13 October 2011 - 19:54

Witam, tak jak w temacie. Ostatniego czasu mój piękny iPod Touch 4g, przestał być już taki piękny. Upadł mi na kostkę względem czego cała(szybka) Rozbiła się i pokruszyła. Wyświetlacz ocalał... :( Sprawdziłem wiele stron internetowych na których dowiedziałem się, że przednia szybka jest klejona z wyświetlaczem, a więc wymiana samego przedniego panelu dotykowego nie wchodzi w grę... A teraz najlepsze: Pochopnie postanowiłem, że sam poradzę sobie z wymianą i zakupiłem na allegro, oryginalny panel z wyświetlaczem. Panel dotarł, a wraz z nim wielkie rozmyślanie, czy powinienem się za to brać. Teraz wkraczacie wy :) Proszę o jakąś podpowiedz, co powinienem zrobić: 1. Samemu wymienić panel. 2. Oddać iPoda w ręce profesjonalnego serwisu. A jeżeli oddam iPoda w ręce serwisu, to czy poniosę jedynie koszty robocizny? Gdyż posiadam już część na wymianę?:cry: Bardzo proszę o jakąś pomoc :) Z góry dziękuję, Kelmix

#2 komar1029

komar1029
  • 357 posts
  • SkądBytom, PL

Posted 14 October 2011 - 10:46

Zależy do jakiego serwisu. Jeśli do jakiegoś który naprawia praktycznie wszystko (od pralek zaczynając na komputerach kończąc) a znam paru takich "magików" to na pewno jeśli dasz im ów część nie zapłacisz tyle ile np. w iSpocie czy Cortlandzie. Tam najczęściej "dają" nowego iPoda.

#3 kelmix

kelmix
  • 77 posts
  • SkądRadzyń Podlaski

Posted 15 October 2011 - 00:29

Czyżby mnie okłamali :( Z tego filmu wynika, że ekran ipoda siedzi na zatrzaskach, co oznacza, że powinienem być w stanie samodzielnie dokonać wymiany :)

Film - iPod Touch 4th Gen Broken Screen Replacement How To - YouTube

#4 m18

m18
  • 64 posts

Posted 09 January 2012 - 23:14

bzdura - zobacz na filmiku - wymiana jest tylko z pozoru taka prosta. bardzo latwo udzkodzić coś w środku i nie polecałbym tego robić "lajkonikowi" tylko osobie z doświadczeniem. szybka jest klejona i zdjecie jej wymaga wprawy. natomiast samo zdjecie szybki to dopiero poczatek zabawy. suma sumarum musimy rozkrecic i wyjac wiekszosc elementow, aby dostac sie do zlacza ekranu. polecam filmiki z youtube, gdzie jest to naprawde bardzo dokladnie omowione.

#5 emikrecik

emikrecik
  • 20 posts

Posted 10 January 2012 - 07:12

Miałem ten sam problem kupiłem cały przedni panel suszarka zmiękczyłem klej, żyletką podważałem przedni panel odłączyłem, wszystko założyłem skleiłem tym samym klejem co już był na iPodzie odświeżając go zmywaczem do paznokci. Do dzisiaj działa pięknie. Nie jest to wcale trudne tylko trzeba do tego podejść na spokojnie.

#6 528eae9968

528eae9968
  • 7222 posts
Posted 10 January 2012 - 08:25

Wymień sam i nie bądź ciapą:
Tu masz dokładną instrukcje: iPod Touch 4th Generation Repair Manual - iFixit

Podstawowa zasada to używanie odpowiednich narzędzi a nie rozbieranie np. nożem kuchennym. Zestaw do kupienia na allegro za kilka zł. - przyda się na przyszłość.
http://guide-images....qwsrgiVH.medium

#7 Michał2000

Michał2000
  • 27 posts
  • SkądRadom

Posted 01 December 2013 - 15:50

iPod Touch 4th gen home button not working - The Computer Room Nottingham - YouTube
na tym filmiku widziałem że gościu podgrzewa ipoda. trochę dziwnie zrobił ten filmik bo nie zauważyłem żeby były zatrzaski

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users