Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Airport MacBook - szybkie pytanie

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2 odpowiedzi w tym temacie

#1 bartoszp90

bartoszp90
  • 15 postów

Napisano 13 października 2011 - 15:20

Witam serdecznie. Około miesiąca temu airport w moim macbook pro przestał działać, uszkodzenie sprzętowe ponieważ próbowałem wszystkich możliwych prób naprawy poprzez oprogramowanie. W każdym razie oddałem macbooka do naprawy na gwarancje, tam powiedzieli mi że w moim komp za airport odpowiada karta airport oraz matryca, ściągają dla mnie w tej chwili kartę airport (swoją drogą zajebisty serwis skoro nie mają takich części na miejscu) i jeśli ją wymienią, a z airportem nadal będzie problem to znaczy że airport nie działa przez matryce która jest uderzona. Mam szybkie pytanie: czy to prawda że matryca czy cokolwiek co znajduje się w jej obudowie ma cokolwiek wspólnego z airport ? Matryca ma wgięcie na jednym z rogów, uderzenie które wywołało wgięcie obudowy było zrobione 4 - 5 miesięcy przed tym jak airport przestał działać więc jestem pewien że komputer przestał działać przez wadliwą część, a nie przez moje działania. Boje się po prostu że odbiorę telefon w pon i usłyszę tylko że niestety matryca i oczywiście trzeba płacić, problem w tym że mi jakoś się nie widzi aby matryca w ogóle miała coś wspólnego z airportem a człowiekowi który "nie wie" można wszystko wmówić. Pozdrawiam i dziękuje za pomoc.

#2 tumpio

tumpio

SERWIS

• 6 245 postów

Napisano 13 października 2011 - 16:32

Macbooki 13" z seri A1278 posiada Airport wbudowany w matrycę. Proszę pamietać, że dla Apple matryca jest częścią nierozbieralną, więc serwis może nie mieć karty na stanie. Wgniecenie aluminiowej obudowy mogło uszkodzić tasiemkę do Airportu lub samą kartę. Mogło to z początku działać, tecz naprężenia występujace w zdeformowanej obudowie miały prawo uszkodzić w/w elementy po pewnym czasie. Zaś sama matryca jako element nie ma nic wspólnego z Airportem. Nawet tasiemka jest wyprowadzona z innej strony.

#3 bartoszp90

bartoszp90
  • 15 postów

Napisano 13 października 2011 - 21:54

Witam, ale ja mam macbooka pro 15`tutaj też coś może siedzieć w obudowie matrycy ?

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych