Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Nowe ID w icloud

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
10 odpowiedzi w tym temacie

#1 parkerqs

parkerqs
  • 88 postów

Napisano 13 października 2011 - 09:02

Od jakiegoś roku korzystam z Polskiego konta w iTunes. Natomiast wczoraj odkąd dostępna jest usługa iCloud postanowiłem założyć sobie nowe ID by móc korzystać z poczty me.com. I tu pojawił się problem gdyż nie mogę do mojego starego konta wprowadzić nowego adresu e-mail 'me.com', nie mogę także usunąć nowego adresu z nowego konta (które założyli mi automatycznie). Problem polega na tym ze za pomocą starego konta kupiłem kilka programów typu iWork i prawdopodobnie by dokonywać uaktualnień będę zmuszony logować się na stare konto. Da się jakoś połączyć te 2 adresy ID bo wolałbym korzystać tylko z nowego 'me.com'

#2 gasky

gasky
  • 78 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 13 października 2011 - 09:38

Ja wcześniej miałem adres z gmaila jako Apple ID. Wczoraj założyłem maila w @me.com. Mogę logować się do usług Apple oby dwoma adresami.

#3 parkerqs

parkerqs
  • 88 postów

Napisano 13 października 2011 - 10:19

A jesteś pewien, że loguje Cię do tego samego konta? Ja w nowym ID muszę od nowa podawać swoje dane, numer karty itp. ;/

#4 Łukasz Jurczak

Łukasz Jurczak
  • 3 postów

Napisano 13 października 2011 - 11:04

Bo pierw się zalogował Gmailem i przez to konto założył e-mail w iCloud. Zrobiłem to samo co Ty parkerqs i mam tak jakby dwa osobne Apple ID.

#5 jackowy

jackowy
  • 19 postów

Napisano 13 października 2011 - 11:50

Mam ten sam problem. Założyłem sobie nowe Apple ID, żeby mieć pocztę @me.com. Kiedy chciałem zaktualizować programy z Mac App Store pojawiło się żądanie logowania do konta, za pomocą którego zostały zakupione/ściągnięte. Apple oficjalnie we Wsparciu twierdzi, że nie ma możliwości łączenia kont ([url=http://support.apple.com/kb/he37?viewlocale=pl_PL]Często zadawane pytania dotyczące konta Apple ID[/url]). Miejmy nadzieję, że na razie. Owszem mówią również, że Apple ID i konto me.com/iCloud to to samo, ale tu chodzi o to, że jak masz konto w me.com/iCloud to MASZ JUŻ APPLE ID, a nie, że "one się automatycznie łączą".
Fakt, że aby aktualizować "stare" (zakupione/ściągnięte przy użyciu starego konta) programy jest "bardzo na piechotę" i bardzo nie w stylu Apple :/ Powinni szybko to zmienić.

#6 jackowy

jackowy
  • 19 postów

Napisano 13 października 2011 - 13:54

@parkerqs, My to źle zrobiliśmy! Trzeba było zalogować się do iCloud z użyciem wcześniejszego Apple ID. Pocztę @me.com i tak się dostaje :P How-to tutaj: [url]http://help.apple.com/icloud/index.html?lang=pl#mmdd8d1c5c[/url]

#7 parkerqs

parkerqs
  • 88 postów

Napisano 13 października 2011 - 14:09

no tak.... ;/ tylko teraz jak usunąć to błędnie zrobione ID by mieć ten sam adres e-mail @me.com?? Da się to zrobić??

#8 pkamyk

pkamyk
  • 42 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 13 października 2011 - 14:25

ok., a ja mam pytanie co do kalendarza. iPad i iPhone fajnie dzialaja wymieniaja sie wszystkie daty pomiędzy urządzeniami poprzez iCloud ale na 10.6.8 nie mogę utworzyć konta w kalendarzu otrzymuję taką informację (oczywiście login i pass są poprawnie wprowadzone): iCal found the CalDAV server "cal.me.com", but couldn't log in with the user name "xxxx@me.com". Make sure the user name and password you entered are correct, then try again.

Ta sama kwestia dot. kontaktów etc. na Macbook'u

Czy to prawda że będę potrzebował Lion'a aby mógł się synchronizować kalendarz?

#9 Łukasz Jurczak

Łukasz Jurczak
  • 3 postów

Napisano 13 października 2011 - 17:05

Przy próbie zmiany e-maila poprzez MAS, podpowiada aby usunąć Apple ID z e-mailem @me.com i założyć je na tym pierwszym. Nie spotkałem się nigdzie z możliwością usunięcia Apple ID, czy się mylę?

#10 parkerqs

parkerqs
  • 88 postów

Napisano 13 października 2011 - 17:10

Nie da się usunąć apple ID ;/
Twoje konto i Apple ID - Apple Store (Polska)

#11 razr

razr
  • 1 664 postów
  • SkądKatowice, SI

Napisano 13 października 2011 - 17:11

Ja nie mogę pobrać maili w Mail.app

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych