Na niemalże każdej imprezie typu Mayday, Love Parade, a także tych mniejszych klubowych- "Mac" stał się nieodłącznym narzędziem (może nie każdego DJ a) stanowiącym rozbudowane studio nagrań, pomocnym narzędziem do miksowania itd... Dlatego to właśnie zdecydowałem się na ten ruch i mam nadzieję, że żałować teraz nie będę, ponieważ minęło sporo czasu zanim nazbierałem kapuchy nowy mikserek.
Gramofony i CD- Playery zastąpi mi (przynajmniej zanim na nie nie zapracuje) moja wspaniała maszynka "MacBuczek Pro. Zamierzam kupić mikser (najprawdopodobniej DJM 600 choć biorę też pod uwagę dziecinnie wyglądającego ALLEN & HEATH XONE 62) i teraz pytanie - jaką kartę dzwiękową wybrać abym się nie rozczarował i przy pomocy softu do mixowania (Trktor DJ Studio) mógł zagrać na 4 kanałach naraz ? Wiem, że 4 kanały naraz to lata nauki, ale jest to możliwe z uwagi na nowe możliwości Traktor DJ studio... Tak naprawdę cholernie zależy mi aby w przyszłości, drogą ewolucji przejść z komputera na gramofony... Nie chciałbym też podczas imprezy podpinać wtyczki i kable do mixera z uwagi na brak możliwości karty muzycznej (Line in, Line out...) Zdjęcie powyżej uświadamia, że taki zestawik powinien działać znakomicie. Szczerze powiem to jeśli chodzi o karty na Maca to jestem zielony w tym temacie - mam "Maćka" od stycznia. Wiem, też że pierwsza lepsza karta na Allegro kupiona nie musi działać na tym "superkomputerze". Jaki produkt polecacie? Jaka karta granicach max 500 zł nie zawiedzie mnie i spełni w/w oczekiwania ? Dodam jeszcze bardzo ważną rzecz, że niechciałbym aby Intelowy (Core 2 Duo) musiał symulować procesor starszy procesor aby wydobył z siebie dźwięk. Taka sytuacja ma miejsce gdy odpalam np Traktroka 2.61 i bardzo często dochodzi do sytuacji analogicznej jak w Windowsie " programwykonał nieprawidłową operacjei nastąpi jego zamknięcie" ...