Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

odblokowanie przez serwer

• Please log in to reply
31 replies to this topic

#1 maly95

maly95
  • 438 posts

Posted 11 October 2011 - 20:02

Witam zakupiłem na ebay.pl odblokowanie IP4 z sieci orange UK. Wszystko fajnie, dostałem wiadomość od sprzedawcy że simlock zdjęty. Teraz podłączam telefon do iTunes i nic się nie dzieje a z tego co wiem powinna wyskoczyć wiadomość że simlock został zdjęty. Czy ktoś się z tym spotkał??? Użytkownik z ebay.pl ma ponad 1000 pozytywnych komentarzy.

#2 dyndas

dyndas
  • 4424 posts

Posted 11 October 2011 - 21:31

Reklamuj u sprzedawcy. Obdlokowanie nie powinno trwać dłużej niz 2-3 dni. Ja około miesiąca temu zdejmowałem blokade z iP4 z naszego Orange. Miało być pare dni a było dwa tygodnie. Ale to pewnie incydent... //T

#3 maly95

maly95
  • 438 posts

Posted 12 October 2011 - 09:11

no tak ale niby napisał że telefon jest unlocked. i teraz nie wiem co zrobic odpalam itunes i nic...

#4 Axellvak

Axellvak
  • 1938 posts

Posted 12 October 2011 - 09:13

Włóż karte polskiego operatora i wtedy podlacz do itunes i zobacz.

#5 dyndas

dyndas
  • 4424 posts

Posted 12 October 2011 - 09:54

no tak ale niby napisał że telefon jest unlocked. i teraz nie wiem co zrobic odpalam itunes i nic...

Skoro miał być unlocked a nie jest to reklamuj !

#6 maly95

maly95
  • 438 posts

Posted 13 October 2011 - 08:51

a odblokowywał ktos iphona przez serwer z tego forum? może ktos mi pomoć???

#7 jadrian

jadrian
  • 72 posts

Posted 13 October 2011 - 09:18

a odblokowywał ktos iphona przez serwer z tego forum? może ktos mi pomoć???

Ja tak odblokowywałem. A czy włożyłeś kartę polskiego operatora i podłączyłeś pod iTunes?

#8 dyndas

dyndas
  • 4424 posts

Posted 13 October 2011 - 09:53

Ja tak odblokowywałem. A czy włożyłeś kartę polskiego operatora i podłączyłeś pod iTunes?

Nie ma żadnego znaczenia jaką kartę włożysz. iTunes musi mieć dostęp do internetu. I tyle...

#9 jadrian

jadrian
  • 72 posts

Posted 13 October 2011 - 11:18

Nie ma żadnego znaczenia jaką kartę włożysz. iTunes musi mieć dostęp do internetu. I tyle...

Chodzi o to, żeby podłączyć IP do iTunes z kartą innego operatora niż ten, na którego ma założonego simlocka.

#10 dyndas

dyndas
  • 4424 posts

Posted 13 October 2011 - 14:07

Chodzi o to, żeby podłączyć IP do iTunes z kartą innego operatora niż ten, na którego ma założonego simlocka.

to nie ma żadnego znaczenia jaka karta będzie w telefonie. Jeśli IMEI telefonu będzie dodane do systemu Apple'a to simlock zostanie zdjęty i w iTunes pojawi się na krótką chwile komunikat 'phone successfully unlocked'.
Wczoraj to robiłem...

//T

#11 jadrian

jadrian
  • 72 posts

Posted 13 October 2011 - 14:35

Ja odblokowywałem w poniedziałek i dopóki nie włożyłem innej karty nic się nie działo. Nawet jak podłączyłem IP bez karty. Więc nie będę się spierał, bo różnie bywa...

#12 maly95

maly95
  • 438 posts

Posted 13 October 2011 - 22:10

a słyszałem że istnieje możliwość że gdyby nie reagował to trzeba zrobić restore to prawda?

#13 Rayman

Rayman
  • 217 posts
  • SkądŚląskie

Posted 13 October 2011 - 22:38

U mnie było to samo. Należy włożyć kartę jakiegokolwiek innego operatora byle nie tego który zakładał simlocka. Zresztą tak też stoi w instrukcji jaką dostałem od pani z orange, oto ona: 1. Zainstalować kartę innego operatora w iPhonie z naładowaną baterią . 2. Włączyć urządzenie i wprowadzić kod PIN 3. Uruchomić aplikację iTunes na komputerze z dostępem do Internetu. 4. Podłączyć iPhona do komputera. 5. Aplikacja iTunes automatycznie wykryje urządzenie i rozpocznie proces odblokowania. 6. Proces odblokowania może potrwać od 2 do 30 minut w zależności od prędkości transmisji łączy internetowych. 7. Zakończenie procesu odblokowania będzie potwierdzone komunikatem: "Congratulations, your iPhone has been unlocked". (Dokładna treść komunikatu i wersja językowa może się różnić w zależności od wersji aplikacji iTunes)

#14 maly95

maly95
  • 438 posts

Posted 14 October 2011 - 08:39

ok musze powalczyc jeszcze dzisiaj... a powiedzcie czy podczas robienia restore (czyli przycisk odtwórz w itunes) jesli mam jailbreak to nie będzie żadnego problemu?

#15 Lokria

Lokria
  • 6278 posts
  • SkądŁódź

Posted 14 October 2011 - 08:49

ok musze powalczyc jeszcze dzisiaj... a powiedzcie czy podczas robienia restore (czyli przycisk odtwórz w itunes) jesli mam jailbreak to nie będzie żadnego problemu?

Nie będzie, wywali Ci tylko jb i rzeczy wraz z nim zainstalowane.

#16 maly95

maly95
  • 438 posts

Posted 14 October 2011 - 21:52

hej Rayman zrobiłem tak jak mówiłeś i po 20 minutach zwątpiłem gdyż nie było żadnego ruchu na sieci. tzn że itunes nic nie pobierał ani nie wysyłał... Ręce opadają... jakieś pomysły??? Jest możliwość sprawdzenia czy w serwerach apple simlock został zdjęty?

#17 dameon

dameon
  • 1353 posts
  • SkądLublin

Posted 15 October 2011 - 10:36

Spokojnie, ja w Orange zleciłem zdjęcie SimLock'a z iPhone'a 4 w któryś czwartek z samego rana i mimo obietnic, że będzie zdjęty tego samego dnia, zdjęli mi dopiero w poniedziałek Trzeba cierpliwie czekać

#18 filip71

filip71
  • 168 posts
  • SkądWiśniowa Góra

Posted 15 October 2011 - 10:51

to nie ma żadnego znaczenia jaka karta będzie w telefonie. Jeśli IMEI telefonu będzie dodane do systemu Apple'a to simlock zostanie zdjęty i w iTunes pojawi się na krótką chwile komunikat 'phone successfully unlocked'.
Wczoraj to robiłem...
//T

Niekoniecznie, Ja mam telefon odblokowany przez Simlock.pl i po otrzymaniu e-mail, iż Simlock jest zdjęty podlaczylem do iTunes i nie było żadnego komunikatu, ze telefon jest ulocked lub wg instrukcji z Simlock.pl, ze powinna pojawić się informacja o aktualizacji. Włożyłem kartę innego operatora (docelową) i wszystko działa. Operacja odbyła się po Cichu:-)

#19 igiel

igiel
  • 1141 posts
  • SkądLondon, UK

Posted 15 October 2011 - 11:27

Też odblokowywałem dawniej swojego 3G przez takie stronki i też musiałem czekać ok 5dni (mimo, że pisało że bedzie to trwało 2-3 dni) Na pewno trzeba włożyć kartę innego operatora niż ten na który jest simlock, i dopiero potem podłączyć iPhone do iTunes. (Mój znajomy też kupił tak jak ja i on miał coś takiego, że musiał zainstalować na nowo oprogramowanie iOS ale bez żadnej karty sim w iPhone, potem jak już wszystko się zainstalowało i była ikonka żeby podłączyć do itunes na iphone włożył kartę i wszystko zaczęło śmigać)

#20 maly95

maly95
  • 438 posts

Posted 15 October 2011 - 22:54

no tak mój miał być odblokowany we wtorek. jak zrobię restore z softem tym co mam poprzez przytrzymacie przycisku Shift i wybranie softu to może pomóc??? Napotkam jakieś problemy przy tym restore?

#21 maly95

maly95
  • 438 posts

Posted 17 October 2011 - 17:42

Powiedźcie mi jak zrobić restore z tym przytrzymaniem shifta bo mam soft i wiem że przy odtwórz musze naciśnąć shift a co dalej? Bo nie chcę uwalic telefonu...

#22 tryt

tryt
  • 628 posts

Posted 17 October 2011 - 17:56

Trzymając wciśnięty shift naciskasz restore...

#23 maly95

maly95
  • 438 posts

Posted 17 October 2011 - 18:15

a mam wprowadzać iphone w tryb dfu?

#24 dameon

dameon
  • 1353 posts
  • SkądLublin

Posted 17 October 2011 - 20:04

Nie zaszkodzi

#25 dyndas