Co o tym myślicie?- telefon nie uruchamia się bez podpięcia kabla zasilania,
- nie potrafię go aktywować,
- po odłączeniu zasilania telefon nie reaguje na próby włączenia

uszkodzony iphone 4
Rozpoczęty przez
riczardo
, 11 paź 2011 14:57
3 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 11 października 2011 - 14:57
Mam okazje kupić uszkodzonego iphona 4 za nie wielkie pieniądze. Problem polega na tym, że muszę za niego zapłacić wcześniej, więc nie wiem czy jego usterkę będzie się dało usunąć i czy nie kupię fajnej przycisku do papieru. Problem został opisany przez sprzedającego w taki sposób :
Napisano 11 października 2011 - 15:36
Czyli walnięta jest bateria, albo moduł ładowania. Miałem tak z laptopem - wtedy był to efekt zalania. Jeżeli to po zalaniu, to możesz sobie odpuścić - całość może się sypnąć w dowolnym momencie.
Proponowałbym Ci napisać do zewnętrznego serwisu zajmującego się naprawami, opisać problem i poprosić o wycenę. Jakbym miał strzelać, to zapłacisz koło 150 zł - nie mówię tego na podstawie żadnych danych, raczej na chłopski rozum

Napisano 11 października 2011 - 15:41
jakby to miało kosztować 150zł to by się pewnie opłacało. Ja osobiście odradzam kupno uszkodzonego sprzętu. Jeden przypadek na milion, że ktoś mówi prawdę. Pomyśl czy gdybyś ty miał uszkodzony telefon i mógł go naprawić tanim koszem i sprzedać dużo drożej to wystawiałbyś go na sprzedaż?
Napisano 11 października 2011 - 15:45
jakby to miało kosztować 150zł to by się pewnie opłacało. Ja osobiście odradzam kupno uszkodzonego sprzętu. Jeden przypadek na milion, że ktoś mówi prawdę. Pomyśl czy gdybyś ty miał uszkodzony telefon i mógł go naprawić tanim koszem i sprzedać dużo drożej to wystawiałbyś go na sprzedaż?
Ja tak kupiłem jednego iPhone'a z pękniętą szybką

@riczardo, zapytaj sprzedającego czy możliwe będzie przetestowanie iPhone'a przed zakupem, w serwisie Apple (na wypadek zalania na przykład). Po reakcji będziesz wiedział na czym stoisz.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych