Witam.
Mam pytanie, ponieważ mam iPhone 3G, wszystko niby fajnie, lecz mnie bardzo denerwuje bardzo szybkie użycie baterii, dosłownie pół dnia. W dodatku na najnowszym sofcie telefon muli, sporo trzeba czekać, a miało być tak pięknie. I tu stawiam pytanie, mam iPhone 3G z pudełkiem, bez gwarancji i mam możliwość wymiany na nowy HTC wildfire S z gwarancją na 24 miesiące i tutaj stawiam pytanie: Czy HTC będzię lepiej się sprawował w kwestii internetu, jak tam z użyciem baterii, w czym lepszy a w czym gorszy i czy w ogóle się opłaca.
Co do części wewn. to z tego co porównywałem HTC ma lepsze części, procesor, wi-fi itd. Proszę o waszą opinię, gdyż nie używałem nigdy HTC zaś iPhone bardzo krótko.

iPhone 3G na HTC Wildfire S
Rozpoczęty przez
Febcio
, 11 paź 2011 11:14
6 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 11 października 2011 - 11:14
Napisano 11 października 2011 - 11:59
To może inaczej. Miałem iPhone'a 4, teraz mam HTC Sensation, więc porównywalne telefony ze sobą na tyle na ile te dwa wyżej wymienione.
Plusy iPhone'a to trochę lepsza bateria, jakość wykonania (choć ta w telefonach HTC jest również świetna), multimedia (choć tu jest kwestia tylko trochę lepszego dźwięku i lepszego aparatu) i to, że od razu działa wszystko od początku świetnie... jednak... na Androidzie wystarczy zrobić roota i wgrać inny soft (godzina roboty), a nagle wszystko mocno przyspiesza i jest lata świetlne przed iPhonem, interfejs jest prosty i można go dowolnie zmieniać, łatwy dostęp do plików, do tego można pobierać pliki czy wysyłać je bluetoothem, czego na iPhonie brak. Ogólnie rzecz biorąc polecam Androida, sam Wildfire S to wybór średni, ale mając takie fundusze prawdopodobnie najlepszy, ewentualnie gdybyś mógł dołożyć to polecam Desire lub Desire Z (osobiście widziałem tego drugiego z takim softem, że działał szybciej od Sensation, nie mówiąc o iPhonie 4!)
Napisano 11 października 2011 - 13:02
ja mam HTC Wildfire S i jest super.
Napisano 11 października 2011 - 16:41
Ja mam iP 4 i HTC Wildfire S, i wszystko ok. Jeżeli chodzi o baterie, to przy 30 minutach muzyki i internecie (20min) po pełnym ładowaniu zostaje około 70-80% Baterii
Napisano 11 października 2011 - 18:03
Pytanie, czy się opłaca - nie do końca jest na miejscu - chyba, ze zamierzasz sprzedać jeden lub drugi telefon - wtedy opłaca się ten, za którego weźmiesz więcej.
iPhone 3G - jeżeli jest używany do podstawowych funkcji, telefon, sms, poczta, www - trochę muzyki, prostsze aplikacje - przy dobrej baterii, podkreślam przy dobrej baterii może być dobrym obecnie rozwiązaniem dla osób mniej zamożnych - osoby, które stać na coś lepszego powinni rozważyć mozliwosc wymiany.
Czy HTC Wildfire jest lepszy? Jest to zupełnie coś innego. Nie mam osobiście nic do firmy HTC i z pewnością skorzystam jeszcze nie raz z ich usług - ale sam, posiadając HTC Desire - nie czuje jakiegoś szczególnego pociągu do HTC Wildfire - może dlatego.
Gdybym obecnie miał wybrać, czy HTC Wildfire, czy tez stary, ze słabą bateria iPhone - nie wiem co bym wybrał. Raczej nie korzystałbym z żadnego z nich. Poza tym, obecnie HTC Wildfire na moim lokalnym rynku (nowy) kosztuje około (w przeliczeniu) 750 złotych - czy to wiele? Zakładam, ze z drugiej reki - można mieć jeszcze taniej (nawet nowy).
Może zamienić na HTC, sprzedać, dozbierać i kupić lepszy telefon - czy to iPhone, czy HTC?
Napisano 11 października 2011 - 19:05
Dzięki za zainteresowanie tematem.
Jest teraz 2 sprawa, ponieważ z HTC Wildfire S coś tam nie wyszło i jest możliwość na HTC ChaCha. Czy to się nadaje do przeglądania szybkiego internetu, duży + za klawiature, bo dotykowe klawiatury mnie strasznie irytują.. Klikasz, to źle się dotknie i zamiast narazie wychodza nazrazie.. Więc, może ktoś korzystał z ChaCha i może mi coś powiedzieć o tym telefonie, czy warto .
Napisano 11 października 2011 - 20:50
Zachęcam do lektury:
HTC ChaCha review | from TechRadar UK's expert reviews of Mobile phones
HTC ChaCha Review | Mobile Phones | CNET UK
HTC ChaCha review | from TechRadar UK's expert reviews of Mobile phones
HTC ChaCha Review | Mobile Phones | CNET UK
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych