Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Rzecz jest używana przez system Mac OS X i nie może zostać otwarta.

• Please log in to reply
5 replies to this topic

#1 gufi79

gufi79
  • 24 posts

Posted 08 October 2011 - 15:10

witam
mam serwer synology na nim kilka filmów i niektóre z nich są nieaktywne, a przy próbie otwarcia za pomocą dowolnego odtwarzacza pokazuje się:
Robiłem już restart systemu osx i dysku, robiłem ponowne indeksowanie plików na serwerze, zamykałem wszystkie appki na maku i nadal jest ten sam komunikat. A elementów nieaktywnych przybywa i zupełnie nie wiem dlaczego.
Na drugim kompie (z łindołsem) wszystkie te pliki działają.
Ktoś ma koncepcję co z tym fantem zrobić?

#2 ftpd

ftpd

Nie.

• 24391 posts

Posted 09 October 2011 - 21:20

A masz do nich +r? Albo jakieś ACL-ki nałożone?

#3 trx65

trx65
  • 1 posts

Posted 19 October 2011 - 19:50

witam
mam serwer synology na nim kilka filmów i niektóre z nich są nieaktywne, a przy próbie otwarcia za pomocą dowolnego odtwarzacza pokazuje się:
Robiłem już restart systemu osx i dysku, robiłem ponowne indeksowanie plików na serwerze, zamykałem wszystkie appki na maku i nadal jest ten sam komunikat. A elementów nieaktywnych przybywa i zupełnie nie wiem dlaczego.
Na drugim kompie (z łindołsem) wszystkie te pliki działają.
Ktoś ma koncepcję co z tym fantem zrobić?

Witam. Mam dokładnie ten sam problem. gufi79 czy znalazłeś może jakieś rozwiązanie tego problemu??

#4 gufi79

gufi79
  • 24 posts

Posted 30 December 2011 - 22:26

nadal nie wiem o co w tym chodzi wlasnie poustawialem wszystkie mozliwe konta i grupy na odczyt/zapis i indeksuje pliki od nowa, moze to pomoze. A moze Ty trx65 na cos wpadles?

#5 gufi79

gufi79
  • 24 posts

Posted 17 March 2012 - 20:25

chciałbym odświeżyć wątek bo nadal nie mam na to rady, dodam że plików nie można usunąć ani przenieść jak chce zrobić jakieś działanie na plikach to robię to logując się na serwer przez www tam sobie usuwam przenoszę itd i jeszcze jedna kwestia że chyba jak skopiowałem pliki na dysk przenośny to na innym macu dokładnie te same pliki co u mnie były tak samo nieaktywne

#6 nowy57

nowy57
  • 449 posts

Posted 17 March 2012 - 22:27

witaj gufi :) a jak montujesz dostep do synology ? ja mam tak to rozwiazane i wszystko moge przenosic i kasowac etc idz->polacz z serwerem i : smb://192.168.2.10 pozdro !

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users