Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Przestroga - zakup AIR od pewnego Pana

• Please log in to reply
7 replies to this topic

#1 unquotedman

unquotedman
  • 3 posts

Posted 07 October 2011 - 10:31

Witam,
Może to być uczciwy sprzedawca i zbieg okolicznosci ale bądźcie czujni. Musimy się wspierać.

Po ogłoszeniu danym na forum, kupie MBA, odezwał się do mnie Pan fordgt@o2.pl, niby ze Szczecina, który zaoferował mi prawie nowego MBA 13 4gb, 128gb, i5, 4-6 cykli ładowania. Za cenę 4000 zł. Napisał, że po 4500 zł chodzą nowe, więc to racjonalna cena. Zapytałem, czy ma konto allegro, bo ja z wawy więc musi być wysyłka. Przesłał nazwe konta rosalek_: [url=http://allegro.pl/show_user.php?uid=1808210&type=fb_given_all&feedback_type=fb_given_neg]Informacje o Użytkowniku rosalek_[/url]
Stwierdziłem, że chyba kupie, jednak po wnikliwym sprawdzeniu konta wyszło, że Pan może być z Łodzi, a nie jak się podaje sprzedający ze Szczecina. Powiedziałem, że zakupie, ale tylko wysyłka kurierem za pobraniem z możliwością sprawdzenia na miejscu. Kontakt się urwał. A konto wieczorem było już zawieszone.

Podobne sposoby działania znałem z zakupu ps3, dlatego byłem w miarę czujny.
[ATTACH=CONFIG]9764 [/ATTACH][ATTACH=CONFIG]9765
ps. zdjęć które mi wysłał było więcej, ale przedstawiam najbardziej charakterystyczne.

#2 karooluss

karooluss
  • 108 posts

Posted 07 October 2011 - 13:43

O Matko !
oszust
Wyslij zdjecia jego dowodu na fordgt@o2.pl

zaczne dxialac i sprobuje odzyskac Twija kase

Takiego maila dostałem od niego

#3 Olek4

Olek4
  • 592 posts
  • SkądSzczecin

Posted 07 October 2011 - 13:45

Tu jest inny kwiatek w wykonaniu tego adresu emailowego - sprzedam sgs2. oferta do 19:00 pilne!!!, cena 1300

#4 unquotedman

unquotedman
  • 3 posts

Posted 07 October 2011 - 14:07

Tu jest inny kwiatek w wykonaniu tego adresu emailowego - [url=http://forum.android.com.pl/f236/sprzedam-sgs2-oferta-do-19-00-pilne-cena-1300-a-101326/]sprzedam sgs2. oferta do 19:00 pilne!!!, cena 1300[/url]

To miałem farta...
Chore, że kolesia nie może namierzyć policja gdy jest aktywny w necie i to w tylu miejscach i normalnie sobie pisze...

Strach coś kupić z wysłką, a zawsze dokonywałem przelewów z góry na allegro, czas zmienić strategie.

#5 igiel

igiel
  • 1141 posts
  • SkądLondon, UK

Posted 07 October 2011 - 16:57

To miałem farta...
Chore, że kolesia nie może namierzyć policja gdy jest aktywny w necie i to w tylu miejscach i normalnie sobie pisze...

Strach coś kupić z wysłką, a zawsze dokonywałem przelewów z góry na allegro, czas zmienić strategie.

Albo płacić tylko poprzez "płacę z allegro" bo to jest dodatkowo ubezpieczone i generalnie bezpieczne.

#6 rox

rox
  • 70 posts
  • SkądZdolny śląsk

Posted 07 October 2011 - 21:55

Jak ten koleś z tego forum z tym sgs2 ma taki nick jak ten witczak czyli arekkk teraz tam osUkuje fajnie

#7 highend

highend
  • 200 posts

Posted 08 October 2011 - 16:36

ciagle ten Szczecin, vide mój wątek na forum.... może to ten sam.. heh

#8 igiel

igiel
  • 1141 posts
  • SkądLondon, UK

Posted 08 October 2011 - 17:04

Macie jakąś ulicę czy cokolwiek z tego Szczecina ? Bo mieszkam tutaj to mogę się gdzieś wybrać jak ktoś ma jakieś dane ze Szczecina.. Pozdrawiam

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users