Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Udostepnianie internetu z iPhone 4 oraz iPhone 3G do iPad

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
27 odpowiedzi w tym temacie

#1 reaper

reaper
  • 1 108 postów

Napisano 07 października 2011 - 06:14

Witam. Czy mozna bez Jailbreak'a udostepniac internet z iPhone 4 (po bluetooth albo WiFi) oraz z iPhone 3G (w tym przypadku w iPhonie 3G z najnowszym softem mam tylko mozliwosc udostepniania po bluetooth albo USB) do iPad ?

#2 bacaaa

bacaaa
  • 392 postów
  • SkądPoznań

Napisano 07 października 2011 - 06:48

Z czwórki można bez JB - w ustawieniach "hotspot osobisty"

#3 Lokria

Lokria
  • 6 278 postów
  • SkądŁódź

Napisano 07 października 2011 - 07:54

iOS: omówienie funkcji Hotspot osobisty

#4 reaper

reaper
  • 1 108 postów

Napisano 07 października 2011 - 08:55

Hotspot osobisty, o którym mowa w ww. linku, występuje w iPhone 4 oraz iPhone 3GS. W iPhone 3G jest Modem Internetowy - ma on również możliwość udostępniania internetu, ale tylko po usb albo bluetooth. Pytanie brzmi czy iPad połączy się z iPhone 3G po bluetooth ? Wydaje się, że tak, jednak w sieci nie znajduję odpowiedzi jednoznacznej, dlatego chciałbym aby wątpliwości rozwiała osoba, która połączyła oba te urządzenia.

#5 dyndas

dyndas
  • 4 424 postów

Napisano 07 października 2011 - 10:50

Pytanie brzmi czy iPad połączy się z iPhone 3G po bluetooth ?

Wydaje się, że tak, jednak w sieci nie znajduję odpowiedzi jednoznacznej, dlatego chciałbym aby wątpliwości rozwiała osoba, która połączyła oba te urządzenia.

nie da rady.

#6 pkobierecki

pkobierecki
  • 1 239 postów

Napisano 07 października 2011 - 10:59

Ja udostępniałem iPadowi z iPhone 3g po bluetooth :) fabrycznie, bez modyfikacji. Jeśli mnie pamięć nie myli było to bez jailbreaka.

#7 Lokria

Lokria
  • 6 278 postów
  • SkądŁódź

Napisano 07 października 2011 - 11:04

Pytanie brzmi czy iPad połączy się z iPhone 3G po bluetooth ?

Wydaje się, że tak, jednak w sieci nie znajduję odpowiedzi jednoznacznej, dlatego chciałbym aby wątpliwości rozwiała osoba, która połączyła oba te urządzenia.

Mnie udało się łączyć przez bluetooth iPhone 3gs z iPadem 2, ale dopiero od softu 4.3 na obu urządzeniach wcześniej nie było to możliwe.
Ostatni soft dla 3G to 4.2.1 zatem może być kłopot. Jeśli masz taką możliwość do idź do iSpotu i sprawdź nie będą robić z tym problemu.

#8 pepan

pepan
  • 524 postów
  • SkądPoznań/Skarżysko-Kamienna

Napisano 25 października 2011 - 16:32

dopiero kupilem iphone 4 i u mnie nie ma niczego takiego jak hot spot osobisty :/ czy ktos mi pomoze ?

#9 bacaaa

bacaaa
  • 392 postów
  • SkądPoznań

Napisano 25 października 2011 - 16:53

dopiero kupilem iphone 4 i u mnie nie ma niczego takiego jak hot spot osobisty :/

czy ktos mi pomoze ?

Która wersja iOS ?

#10 pepan

pepan
  • 524 postów

Napisano 25 października 2011 - 16:54

iOS 5

#11 dyndas

dyndas
  • 4 424 postów

Napisano 25 października 2011 - 17:05

iOS 5

Jaki operator?

EDIT: OK, widzę, że Play. Wpisałeś ustawienia APN? Trzeba wpisać dla 'Dane sieci komórkowei' ORAZ dla 'Modemu Internetowego'.

#12 pepan

pepan
  • 524 postów

Napisano 25 października 2011 - 17:06

Play, taryfa Firmowa 75 biznes

#13 bacaaa

bacaaa
  • 392 postów
  • SkądPoznań

Napisano 25 października 2011 - 17:08

Wejdź w ustawienia -> ogólne -> wyzeruj -> wyzeruj ustawienia sieciowe Moze pomoc

#14 dyndas

dyndas
  • 4 424 postów

Napisano 25 października 2011 - 17:09

Play, taryfa Firmowa 75 biznes

Jak wyżej. APN.

#15 pepan

pepan
  • 524 postów

Napisano 25 października 2011 - 17:10

W dane sieci komorkowej mam wpisane APN: Internet Uzytkownik: PUSTE Haslo: PUSTE W MMSach mam psute w Modemie internetowym mam wszystko puste, czy tam mam wpisac apn?

#16 dyndas

dyndas
  • 4 424 postów

Napisano 25 października 2011 - 17:11

W dane sieci komorkowej mam wpisane
APN: Internet
Uzytkownik: PUSTE
Haslo: PUSTE

W MMSach mam psute

w Modemie internetowym mam wszystko puste,
czy tam mam wpisac apn?

tak. taki sam jak dla Danych sieci...

#17 pepan

pepan
  • 524 postów

Napisano 25 października 2011 - 17:18

ok, zaraz to sprawdze :)

---------- Wpis dodano o 18:15 ---------- Poprzedni wpis dodano o 18:14 ----------

huraaa :) pojawil sie hotspot osobisty :)

zaraz zobacze czy macbook sie polaczy

---------- Wpis dodano o 18:18 ---------- Poprzedni wpis dodano o 18:15 ----------

Koledzy dziala :)) Jeszcze raz dziekuje za pomoc

#18 bamc

bamc
  • 39 postów

Napisano 25 października 2011 - 18:12

też nie mam tej opcji - ios5 ip4

#19 dyndas

dyndas
  • 4 424 postów

Napisano 25 października 2011 - 19:13

też nie mam tej opcji - ios5 ip4

ponownie zapytam: jaki operator?

#20 M.J.

M.J.
  • 3 postów
  • Skądwrocław

Napisano 25 listopada 2011 - 12:15

Witam, mam takie pytanie- zrobiłam tak jak tłumaczyliście wyżej, pojawiło się SKONFIGURUJ HOT SPOT ale jak klikam to napisane jest że aby skonfigurować skontaktuj się z CARRIER. Wie może ktoś z was o co chodzi? Byłabym wdzięczna za pomoc. Telefon to IPhone 4, operator Play dla firm.

#21 dyndas

dyndas
  • 4 424 postów

Napisano 25 listopada 2011 - 14:22

Informacja o kontakcie z operatorem pojawia się tylko dla operatorów którzy oficjalnie sprzedają iPhone. A Play do takich nie należy. Spróbuj zrobić reset ustawień sieciowych i wpisać ponownie APN jeśli będzia taka potrzeba.

#22 M.J.

M.J.
  • 3 postów
  • Skądwrocław

Napisano 25 listopada 2011 - 19:53

Dzięki - działa

#23 jolat

jolat
  • 38 postów

Napisano 28 listopada 2011 - 12:54

Zastanawia mnie dlaczego nigdzie nie można znaleźć jakiejś listy telefonów "kompatybilnych" z iPadami...chodzi mi właśnie o hotspoty. Osobiście korzystam z tego typu rozwiązania*, ponieważ nie mam dostępu do WiFi. Wprawdzie połączenie nie marnej szybkości, ale działa. *telefon to taka sobie tania nokia :D , której nawet nie podejrzewałam o taką możliwość.

#24 dyndas

dyndas
  • 4 424 postów

Napisano 28 listopada 2011 - 17:25

Zastanawia mnie dlaczego nigdzie nie można znaleźć jakiejś listy telefonów "kompatybilnych" z iPadami...chodzi mi właśnie o hotspoty.
Osobiście korzystam z tego typu rozwiązania*, ponieważ nie mam dostępu do WiFi. Wprawdzie połączenie nie marnej szybkości, ale działa.

A o jaką kompatybilność Ci chodzi ???? iPad jest najnormalniejszym urządzeniem z interface'm WiFi działającym we WSZYSTKICH obecnych standartach 802.11 czyli A/B/G/N w obu (!) pasmach czyli 2.4 i 5GHz ( iPhone działa tylko w paśmie 2.4GHz) a to jest więcej niż większość współczesnych laptopów klasy popularnej. iPad będzie działał z każdym routerem WiFi i każdym telefonem wyposażonym w fukcje hot-spot'u.

//T

#25 jolat

jolat
  • 38 postów

Napisano 28 listopada 2011 - 18:17

Nie mam dostępu do WiFi, nie mam też telefonu z WiFi .. (no i nie za bardzo się znam) dlatego pytam skąd mam wiedzieć który telefon wyposażony jest w funkcje hot-spot'u? czy jest jakaś lista? Mi się udało akurat z jakąś zwykłą Nokią(sic!), ale próbowałam też z różnymi "zwykłymi" Samsungami, Soniakami, innymi Nokiami i nic. Dlatego pytam..

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych