Razem z dziewczyną używamy dwa telefony i do tego jeszcze jest iPad. Wszystko jest podpięte pod jedno konto AppleID. Jak będzie zorganizowane przesyłanie wiadomości z jednego telefonu na drugi telefon albo na iPada w tym nowym iMessage? Bo chyba z założenia iMessage działa w oparciu o różne konta AppleID, czy może się mylę? Czy to w ogóle będzie działać?
iMessage - 2 telefony, iPad i jedno AppleID
Rozpoczęty przez
mihauu1983
, 05 paź 2011 15:40
4 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 05 października 2011 - 15:40
Napisano 05 października 2011 - 15:59
właśnie wysłałem wiadomość do siebie samego, więc hmm...
Napisano 06 października 2011 - 00:30
iMessage działa podobnie jak facetime czyli przypisane jest do adresu emial w tym przypadku ID apple dlatego jak wyślesz z jednego urządzenia message to przyjdzie na każde ktore podpiete jest pod ten sam ID
Napisano 13 października 2011 - 14:00
Miałem ten sam problem, ale udało się to rozwiązać. Wystarczy założyć osobne maile na każde urządzenie i przypisać im osobny kontakt w książce adresowej np. Iphone (gdzie w kontakcie jest mail), Ipad (inny mail) itd. Teraz na każdym z urządzeń trzeba zweryfikować maile, aby były przypisane do AppleID. Po wykonaniu tych czynności będzie z pewnością działać.
Sorry za pokrętne tłumaczenie, ale mam nadzieję, że będzie zrozumiałe
Napisano 13 października 2011 - 14:07
próbowaliście w ustawieniach to imessage dopisać inny adres email a wykasować ten który był przypisany do konta.
Nie mam obecnie drugiego iphone przy sobie ale wtedy powinny być możliwe koresponodowanie pomiędzy dwoma telephonami przypisanymi do tego samego konta appstore ale do innych maili. Zmienia się to w Wiadomości ---->odbieraj pod---> dodaj inny eamil i teraz możemy usunąć poprzedni który był przypisany automatycznie
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych