Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Podgląd miniatur plików filmowych w folderach

• Please log in to reply
3 replies to this topic

#1 quantyzator

quantyzator
  • 51 posts

Posted 03 October 2011 - 10:19

Witam tydzień temu kupiłem swojego pierwszego Maca a sama przesiadka odbyła się w zasadzie bezboleśnie :D
Udało mi się uporać z większością problemów i tak naprawdę został mi tylko jeden malutki problemik.

Mam mnóstwo filmów w rożnych formatach w Windowsie :evil: po wejściu do folderu miałem podgląd miniaturek w Lionie jest podobnie tyle że nie wszystkie pliki wyświetlane są jako miniatury (zrzut) jak sobie z tym poradzić ???
A może jest jakiś inny sposób podglądu plików wideo.

W odpowiedzi proszę uwzględnić fakt, że Maca mam niecały tydzień :roll:

Pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc ;)

[IMG][IMG]http://img43.imageshack.us/img43/493/zrzutekranu2011103o1055.png[/IMG]

Uploaded with ImageShack.us[/IMG]

#2 Gregory

Gregory

• 2734 posts
  • Skądᴧ̊

Posted 03 October 2011 - 10:47

Zainstaluj Periana oraz Windows Media Components for QuickTime, wyloguj się, zaloguj ponownie. Dzięki temu pojawi się podgląd plików WMV i paru innych. Niestety, kodeków RMVB dla QuickTime'a nie ma, więc podglądu tych plików nie uzyskasz.

#3 quantyzator

quantyzator
  • 51 posts

Posted 19 October 2011 - 18:17

zrobiłem tak jak Napisałeś Gregory ale sukces jest połowiczny - fakt przy większości plików pojawił się podgląd ikon ale trwało to bardzo długo i leniwie niestety kilka plików pozostało w formie ikon. Co najdziwniejsze w informacjach o pliku (jabłko I) podgląd się pojawia, mało tego po przekopiowani pliku bez podglądu na pulpit podgląd również się pojawia ??? Dodam tylko, że wszystkie pliki trzymam na 1,5 TB dysku zewnętrznym podłączonym do iMaca kablem USB. Ma ktoś jakiś pomysł jak uruchomić podgląd pozostałych plików wideo.

#4 tompalo

tompalo
  • 48 posts
  • SkądKończyce Małe

Posted 11 November 2012 - 23:47

Witam, odświeżam temat. Aktualnie mam podgląd plików .avi, niestety przy plikach .mts (podobny format do .m2ts i .mkv) wyswietlają się same ikony. Jak temu zaradzić? Wydaje mi się, że wcześniej działało.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users